Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost partial postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat „”Strategii electorale”‘, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Strategii_electorale_7_591610836.html)

 

Articolul dlui Pleșu nu este altceva decât apologia amânării, a statului pe loc, a absenteismului la urne.

„O campanie electorală normală, civilizată, trebuie, mai curând, să pună dinaintea alegătorilor alternative plauzibile, turniruri ale priceperii, soluții convingătoare”. Domnul Pleșu vorbește de parcă n-ar ști în ce țară trăiește, de parcă lumea ideală s-ar fi naturalizat în România iar noi, prostimea manipoulată (de Gâdea, evident, că doar nu de Băsescu), ne credem, eronat,  la buza prăpastiei.

Oricare dintre forțele politice  actuale  ar urma sfaturile de bunicuț cu fes și pipă reîntors la basmele cu Albă ca Zăpada din fraza citată, ar fi perdantă sigură în încleștarea electorală ce va să vină.

„Eu unul aș preferea melodii și portrete noi”. Păi cred și eu! Pentru că asta durează. Și cui folosește așteptarea? Ghici ciupercă… Iată de ce am pus titlul pe care l-am pus.

„Nici eu nu înțeleg cum de au fost numiți în guvern, pe vreme rea, miniștri care nu strălucesc nici prin relevanță personală, nici prin pricepere. Nu știu cum au fost găsiți și „žpuși în dispozitiv” inși de inconsistența dlor Ialomițianu, sau Igaș, sau Oprea, sau alții. Nu înțeleg neglijența cu care primul-ministru tratează politica externă, nici brutalitățile de limbaj și de comportament ale președintelui”.

Cu cititorii inteligenți pe care-i are, se iluzionează domnul Pleșu că se va găsi măcar unul dintre aceștia care să-l creadă că „nu înțelege”,  „nu știe” și, din nou, „nu înțelege”?  Adică iterativul ministru Andrei Pleșu nu e la curent cu criteriile de selecție ale lui Traian Băsescu, cu predilecția acestuia pentru oameni pe care, înainte de toate să-i aibă la mână, pe care să-i poată controla?

Dar în paragraful anterior mai e ceva care denotă stilul de curaj securizat  și de armonie cu propriile slăbiciuni pe care îl practică dl. Pleșu. De politica externă catastrofală marele nostru gânditor nu face răspunzător nici pe adevăratul artizan al acesteia, dl. Băsescu, nici pe marioneta înscăunată de dl. Băsescu pe jilțul Ministrului de Externe, amicul Baconschi,  ci pe cel mai inofensiv pentru sine dintre cei trei, pe dl. Boc.

Halal curaj, halal obiectivitate, halal patriotism.  Să fie țara stabilă și liniștită, rigor mortis fiind idealul urmărit de această guvernare și, probabil, pe gustul domnului Pleșu. Așteptati voi, români, să se încingă „žturniruri ale priceperii”, să vi se propună  „soluții convingătoare”  și abia atunci, când veți fi ajuns de mult oale și ulcele,  mergeți la vot să-l schimbați pe Băsescu. Așa grăit-a Zarathustra!

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceAdevarul,Alba ca Zapada,andrei plesu,Baconschi,Boc,Mihai Gadea,Strategii electorale,Traian Basescu,Zarathustra(Acest comentariu a fost partial postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat ''Strategii electorale'', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Strategii_electorale_7_591610836.html)   Articolul dlui Pleșu nu este altceva decât apologia amânării, a statului pe loc, a absenteismului la urne. 'O campanie electorală normală, civilizată, trebuie, mai curând, să pună...Blog politic si polemic