Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost partial postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat “”Strategii electorale”‘, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Strategii_electorale_7_591610836.html)

 

Articolul dlui Pleşu nu este altceva decât apologia amânării, a statului pe loc, a absenteismului la urne.

”O campanie electorală normală, civilizată, trebuie, mai curând, să pună dinaintea alegătorilor alternative plauzibile, turniruri ale priceperii, soluţii convingătoare”. Domnul Pleşu vorbeşte de parcă n-ar şti în ce ţară trăieşte, de parcă lumea ideală s-ar fi naturalizat în România iar noi, prostimea manipoulată (de Gâdea, evident, că doar nu de Băsescu), ne credem, eronat,  la buza prăpastiei.

Oricare dintre forţele politice  actuale  ar urma sfaturile de bunicuţ cu fes şi pipă reîntors la basmele cu Albă ca Zăpada din fraza citată, ar fi perdantă sigură în încleştarea electorală ce va să vină.

”Eu unul aş preferea melodii şi portrete noi”. Păi cred şi eu! Pentru că asta durează. Şi cui foloseşte aşteptarea? Ghici ciupercă… Iată de ce am pus titlul pe care l-am pus.

”Nici eu nu înţeleg cum de au fost numiţi în guvern, pe vreme rea, miniştri care nu strălucesc nici prin relevanţă personală, nici prin pricepere. Nu ştiu cum au fost găsiţi şi „puşi în dispozitiv” inşi de inconsistenţa dlor Ialomiţianu, sau Igaş, sau Oprea, sau alţii. Nu înţeleg neglijenţa cu care primul-ministru tratează politica externă, nici brutalităţile de limbaj şi de comportament ale preşedintelui”.

Cu cititorii inteligenţi pe care-i are, se iluzionează domnul Pleşu că se va găsi măcar unul dintre aceştia care să-l creadă că ”nu înţelege”,  ”nu ştie” şi, din nou, ”nu înţelege”?  Adică iterativul ministru Andrei Pleşu nu e la curent cu criteriile de selecţie ale lui Traian Băsescu, cu predilecţia acestuia pentru oameni pe care, înainte de toate să-i aibă la mână, pe care să-i poată controla?

Dar în paragraful anterior mai e ceva care denotă stilul de curaj securizat  şi de armonie cu propriile slăbiciuni pe care îl practică dl. Pleşu. De politica externă catastrofală marele nostru gânditor nu face răspunzător nici pe adevăratul artizan al acesteia, dl. Băsescu, nici pe marioneta înscăunată de dl. Băsescu pe jilţul Ministrului de Externe, amicul Baconschi,  ci pe cel mai inofensiv pentru sine dintre cei trei, pe dl. Boc.

Halal curaj, halal obiectivitate, halal patriotism.  Să fie ţara stabilă şi liniştită, rigor mortis fiind idealul urmărit de această guvernare şi, probabil, pe gustul domnului Pleşu. Aşteptati voi, români, să se încingă „turniruri ale priceperii”, să vi se propună  ”soluţii convingătoare”  şi abia atunci, când veţi fi ajuns de mult oale şi ulcele,  mergeţi la vot să-l schimbaţi pe Băsescu. Aşa grăit-a Zarathustra!

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceAdevarul,Alba ca Zapada,andrei plesu,Baconschi,Boc,Mihai Gadea,Strategii electorale,Traian Basescu,Zarathustra(Acest comentariu a fost partial postat la articolul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat ''Strategii electorale'', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Strategii_electorale_7_591610836.html)   Articolul dlui Pleşu nu este altceva decât apologia amânării, a statului pe loc, a absenteismului la urne. ”O campanie electorală normală, civilizată, trebuie, mai curând, să pună...Blog politic si polemic