Scorul acestui articol
[Total: 148 voturi. Media: 4.8]

Cu trei săptămâni în urmă Marcel Ciolacu prezenta ţării 10 măsuri imperative cu care PSD condiţiona o posibilă intrare la guvernare. Acum, când au început negocierile cu PNL, PSD ne anunţă că lista a crescut la 100 de măsuri.

Şi 10 măsuri “fără de care…” erau prea multe pentru un timp atât de scurt şi o situaţie atât de gravă. Plusarea la 100 mi se pare, de-a dreptul, neserioasă.

Bănuiesc ce-a fost în capul maeştrilor negociatori ai PSD: cerem mult ca să avem de unde ceda. Există o vorbă în lumea aranjorilor de succes: dacă vrei să ţi se facă o concesie mare fă tu, înainte, 9 concesii mici.

Că aşa este o demonstrează discuţia iscată pe marginea introducerii cotei progresive de impozitare. Ştiind din capul locului că PNL ţine morţiş să păstreze cota unică, după fandoseli de două zile pesediştii au cedat: bine, nu acum, poate mai târziu.

La fel au procedat şi liberalii cu propunerea exercitării funcţiei de premier prin rotaţie. Într-o proiecţie pe trei ani, când nu ştii dacă guvernul pe care îl construieşti va rezista măcar 6 luni, pare o şmecherie precum trasul preşului de sub picioarele celuilalt. Înţelegeri de felul ăsta, cedează-mi certitudinea prezentului pentru iluzia viitorului, nu se finalizează niciodată conform planului. Ţineţi minte cât de ferm şi istoric pentru România se inţeleseseră Ponta şi Antonescu? Primul să devină “acum” premier iar al doilea “mâine” preşedinte? Ponta a ajuns premier, dar Antonescu niciodată preşedinte.

Cam asta gândeşte acum Florin Câţu. Să mai câştige Palatul Victoria pentru câteva luni, de tras sufletul, promiţând în schimb orice. Pentru că acel “orice” e cioara de pe gard: se poate modifica / anula pe parcurs din o mie de motive.

100 de măsuri (numai din partea PSD!!!) diluează programul de guvernare până la concentraţia de apă chioară. Mai ales când cele mai multe dintre ele sunt, din start, utopice. Supra – impozitarea marilor averi, desfiinţarea pensiilor speciale, taxa pe lux, impozitarea progresivă a veniturilor şi alte răzvrătiri înrudite cu acestea, care ar lovi în plex noua protipendadă românească, nu vor putea fi în veci implementate la noi. Dece? Pentru că exact adrisanţii acestor măsuri conduc ţara după bunul lor plac. Adică fauna serviciilor secrete, a justiţiei, a marilor íntreprinzători, a posesorilor de conturi grase în paradisurile fiscale.

În situaţii limită, dacă eşti serios şi pus pe treabă, îţi fixezi două – trei obiective imediate. Ca să te poţi concentra pe ele şi să mobilizezi tot ce se poate mobiliza la minut. Ca să le îndeplineşti, adică, până nu e prea târziu.

De exemplu, să nu mai moară atât de mulţi români din cauza pandemiei.

De exemplu, să nu se mai desfiinţeze atâtea firme şi locuri de muncă din cauza crizelor suprapuse.

De exemplu, să se distribuie echitabil resursele în teritoriu astfel încât iarna care vine şi majorările care se anunţă să nu distrugă iremediabil fibra primordială a acestui popor.

Nimic din ce vedem în aceste zile de tocmeli politice nu pare a fi întreprins sub semnul obligatoriului şi urgenţei. Absolut necesara solidarizare în faţa dezastrului iminent nu e nicidecum temă de acţiune primordială.

Se pregăteşte o încropeală de guvern în care nu-mi pun mari speranţe. Ca la tir cu arcul, se va reinstala ţinta cu cercuri concentrice PSD, în care frustraţii de azi să tragă cu frenezie. Vă daţi seama cam ce energie distructivă au de consumat extremiştii noştri progresişti după ce le-a alunecat printre degete mierea guvernării?

Toată demenţa acestui măcel politic are însă şi o parte bună: face clar şi pentru orbi rolul decisiv al serviciilor secrete în fake-ul nostru de democraţie.

1) Unde sunt cei cinci sute de mii de haştagişti “spontani” care, pe 10 august 2018, umpleau Piaţa Victoriei şi brăzdau cerul cu luminiţele spiritelor lor însetate de dreptate? Acum, când dragii userişti sunt năpăstuiţi iar otrava pesedistă reînscăunată, cum de nu ies ei din nou cu sutele de mii să protesteze? Să apere binele? Să lăcrimeze, de la gazele jandarmilor, pentru jalea ţărişoarei?

Vă spun eu de ce nu ies! Pentru că nu-i mai mobilizează SRI-ul cu uriaşa şi sofisticata sa maşinărie de propagandă şi manipulare dezvoltată în jurul platformelor de socializare ale Internetului. “Spontanii” din vara lui 2018 nu erau altceva decât nişte naivi duşi de nas de “influenceri“ IT cu grade, pregătiţi special pentru mobilizări sociale masive, la ordin. Prin conducători numiţi politic de preşedintele României ei trăgeau pentru tătuc. Atunci, interesul tătucului (ca şi al lor) era să fie dat jos PSD-ul. De-asta instituţiile de forţă pe care le coordonau şi-au ambalat toate motoarele informatice de manipulare în masă. Acum interesul lor şi, indus de către ei, al tătucului s-a schimbat. Prin urmare respectivele motoare sunt ţinute în conservare. Simplu!

2) Înfrăţirea actuală, practic instantanee, a peneliştilor cu pesediştii ce demonstrează? Că milioane de români care îi susţin pe unii sau pe alţii şi-au schimbat peste noapte valorile, preferinţele, urile? Sau că echipe întregi de membri cu poziţii de decizie din cele două partide au primit ordin pe linie ierarhică de undeva, de sus, să colaboreze, şi acum asistăm la executarea cazonă  a ordinului? Se dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că marile noastre partide, din viguroasa noastră democraţie, sunt infiltrate până peste cap de serviciile secrete. Dacă până şi Klaus Iohannis, cu trufia şi resentimentele lui proverbiale, s-a lăsat convins să lingă unde a scuipat (de fapt să se supună respectivului ordin), vă puteţi imagina cam ce forţă uriaşă dezvoltă la nivel de ţară  preţioşii noştri oculţi cu vipuşti?!

Oare au evaluat bine strategii PSD la ce se expun intrând acum la guvernare?

Vor urma 3-4 luni teribile. Din care ţara nu prea are cum să scape neavariată grav şi, odată cu ea, nici guvernanţii.

Tare mi-e teamă că la anu’, pe la Paşti, alde Cioloş şi Barna se vor întoarce pe cai mari să ne blagoslovească cu reformele lor demolatoare.

Puşchea pe limba mea!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/11/PSD-PNL.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/11/PSD-PNL-150x150.jpgContele de Saint GermainEditoriale10 masuri PSD,guvern PNL PSD,negocieri politice,resentimente Klaus Iohannis,SRI mobilizare Internet,USR in opozitieCu trei săptămâni în urmă Marcel Ciolacu prezenta ţării 10 măsuri imperative cu care PSD condiţiona o posibilă intrare la guvernare. Acum, când au început negocierile cu PNL, PSD ne anunţă că lista a crescut la 100 de măsuri. Şi 10 măsuri “fără de care…” erau prea multe pentru un...Blog politic si polemic