Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Când te lasă nervii îți dai arama pe față. Intervine o deșănțare de moment a EU-lui scăpat din lesa conveniențelor  și fragmente din partea ta brută, instinctuală,  ies la iveală.

Pe Traian Băsescu l-au lăsat,  ieri, nervii. Domnia sa a intervenit într-o emisiune tv în direct, pentru a-l umili pe Raed Arafat. Secvența mi-a amintit de năvalnicul Ioan Becali care, tot așa, mai demult, s-a răfuit cu nu mai știu ce reporter și invitații săi, spunând că în vreme ce el se pomădează cu grijă, se  parfumează cu esențe fine, ei put.

Cu glasul tremurând sub efectul glandei, nepermițând vreo replică (ce să mai vorbim de vreo întrebare), domnul Băsescu devenise întruchiparea inchizitorului inflexibil, setat pe dialog socratic: te-am sunat eu? Da sau  nu? Å¢i-am cerut eu să propui îmbunătățiri? Da sau  nu? S.a.m.d.  Colecționar de Da-uri  la întrebări retorice, strecura, șiret, și câte o intrebare de substanță, sperând în acceptul inerțial și convenabil al interlocutorului. Doar că Raed Arafat nefiind unul dintre yesmanii lui de curte, care-și pun pamperșii când se duc la intâlnire cu Cabinetul 1, de teamă să nu-și păteze șpilhozenul, clătina negativ din cap încercând să-și susțină punctul de vedere. Președintele i-o reteza ritos și, în lipsă de argumente, jignea: ai o gândire de stânga, te bagi în față la cazurile SMURD-ului doar ca să-ți faci imagine, spui minciuni, vii la televizor să faci psihoză publică „¦

Ä‚sta este Traian Băsescu, asta este viziunea sa de conducător, asta este prețuirea sa pentru valoare, pentru competență, pentru calitate umană. Îndrăznește să-mi iasă cineva din vorbă? Să-și dea demisia! Afară!!!

Raed Arafat este unul dintre puținii profesioniști adevărați și oameni verticali  (dacă nu singurul) din structura guvernamentală de azi. A realizat un proiect complex (servicii medicale de intervenție rapidă), la un nivel de performanță  apreciat unanim în țară și pe plan internațional.  Cum îi mulțumește Traian Băsescu acestui om pentru binele adus societății? Jignindu-l și făcând tot posibilul să-i distrugă realizarea atâtor ani de muncă, o realizare de folos, în fine, omului de rând și nu clicii de partid. Asta, în sistemul de valori al comandantului de vapor, pare a fi o inacceptabilă erezie.

Este clar că Traian Băsescu prezintă un sindrom  paranoiac atât de avansat încât nu mai suportă să fie contrazis. Crede că judecata lui e infailibilă și că valoarea subordonaților săi se măsoară în numărul de tăceri aprobatoare. Dacă cineva în jurul său este larg apreciat, trebuie degrabă discreditat și trecut pe linie moartă.

Exemplul Arafat arată și celor mai naivi interpreți ai gesturilor prezidențiale că, de fapt, Traian Băsescu urăște valoarea umană și profesională, se teme de ea.  El se simte bine anturat de nulități ca Boc, Oprea, Igaș, care n-ar cuteza să i se opună nici dacă mamele ori copiii lor ar fi biciuiți în piața publică la ordinul președintelui.

Acum e mai ușor de înțeles de ce Traian Băsescu  l-a rejectat, fără să se gândească măcar o clipă la binele național, pe Klaus Johannis.  Pentru că, un astfel de om, asemeni lui Raed Arafat, din stirpea bărbaților inteligenți, dominati de simțul datoriei și onoarei, s-ar fi dedicat interesului public mai presus de orice indicație de la palat de cocoloșire a pegrei de partid.

Contele de Saint GermainPolemiceBoc,Igas,Oprea,Raed Arafat,Traian BasescuCând te lasă nervii îți dai arama pe față. Intervine o deșănțare de moment a EU-lui scăpat din lesa conveniențelor  și fragmente din partea ta brută, instinctuală,  ies la iveală. Pe Traian Băsescu l-au lăsat,  ieri, nervii. Domnia sa a intervenit într-o emisiune tv în direct, pentru a-l umili pe...Blog politic si polemic