Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Când te lasă nervii îţi dai arama pe faţă. Intervine o deşănţare de moment a EU-lui scăpat din lesa convenienţelor  şi fragmente din partea ta brută, instinctuală,  ies la iveală.

Pe Traian Băsescu l-au lăsat,  ieri, nervii. Domnia sa a intervenit într-o emisiune tv în direct, pentru a-l umili pe Raed Arafat. Secvenţa mi-a amintit de năvalnicul Ioan Becali care, tot aşa, mai demult, s-a răfuit cu nu mai ştiu ce reporter şi invitaţii săi, spunând că în vreme ce el se pomădează cu grijă, se  parfumează cu esenţe fine, ei put.

Cu glasul tremurând sub efectul glandei, nepermiţând vreo replică (ce să mai vorbim de vreo întrebare), domnul Băsescu devenise întruchiparea inchizitorului inflexibil, setat pe dialog socratic: te-am sunat eu? Da sau  nu? Ţi-am cerut eu să propui îmbunătăţiri? Da sau  nu? S.a.m.d.  Colecţionar de Da-uri  la întrebări retorice, strecura, şiret, şi câte o intrebare de substanţă, sperând în acceptul inerţial şi convenabil al interlocutorului. Doar că Raed Arafat nefiind unul dintre yesmanii lui de curte, care-şi pun pamperşii când se duc la intâlnire cu Cabinetul 1, de teamă să nu-şi păteze şpilhozenul, clătina negativ din cap încercând să-şi susţină punctul de vedere. Preşedintele i-o reteza ritos şi, în lipsă de argumente, jignea: ai o gândire de stânga, te bagi în faţă la cazurile SMURD-ului doar ca să-ţi faci imagine, spui minciuni, vii la televizor să faci psihoză publică …

Ăsta este Traian Băsescu, asta este viziunea sa de conducător, asta este preţuirea sa pentru valoare, pentru competenţă, pentru calitate umană. Îndrăzneşte să-mi iasă cineva din vorbă? Să-şi dea demisia! Afară!!!

Raed Arafat este unul dintre puţinii profesionişti adevăraţi şi oameni verticali  (dacă nu singurul) din structura guvernamentală de azi. A realizat un proiect complex (servicii medicale de intervenţie rapidă), la un nivel de performanţă  apreciat unanim în ţară şi pe plan internaţional.  Cum îi mulţumeşte Traian Băsescu acestui om pentru binele adus societăţii? Jignindu-l şi făcând tot posibilul să-i distrugă realizarea atâtor ani de muncă, o realizare de folos, în fine, omului de rând şi nu clicii de partid. Asta, în sistemul de valori al comandantului de vapor, pare a fi o inacceptabilă erezie.

Este clar că Traian Băsescu prezintă un sindrom  paranoiac atât de avansat încât nu mai suportă să fie contrazis. Crede că judecata lui e infailibilă şi că valoarea subordonaţilor săi se măsoară în numărul de tăceri aprobatoare. Dacă cineva în jurul său este larg apreciat, trebuie degrabă discreditat şi trecut pe linie moartă.

Exemplul Arafat arată şi celor mai naivi interpreţi ai gesturilor prezidenţiale că, de fapt, Traian Băsescu urăşte valoarea umană şi profesională, se teme de ea.  El se simte bine anturat de nulităţi ca Boc, Oprea, Igaş, care n-ar cuteza să i se opună nici dacă mamele ori copiii lor ar fi biciuiţi în piaţa publică la ordinul preşedintelui.

Acum e mai uşor de înţeles de ce Traian Băsescu  l-a rejectat, fără să se gândească măcar o clipă la binele naţional, pe Klaus Johannis.  Pentru că, un astfel de om, asemeni lui Raed Arafat, din stirpea bărbaţilor inteligenţi, dominati de simţul datoriei şi onoarei, s-ar fi dedicat interesului public mai presus de orice indicaţie de la palat de cocoloşire a pegrei de partid.

Contele de Saint GermainPolemiceBoc,Igas,Oprea,Raed Arafat,Traian BasescuCând te lasă nervii îţi dai arama pe faţă. Intervine o deşănţare de moment a EU-lui scăpat din lesa convenienţelor  şi fragmente din partea ta brută, instinctuală,  ies la iveală. Pe Traian Băsescu l-au lăsat,  ieri, nervii. Domnia sa a intervenit într-o emisiune tv în direct, pentru a-l umili pe...Blog politic si polemic