Scorul acestui articol
[Total: 207 voturi. Media: 4.9]

 

„Poporul este o turmă de animale sălbatice care ascultă de biciul dresorului”
Lenin

Mi-am reamintit în aceste zile două imagini oribile, de profundă degradare umană şi de extremă umilire de sine de la ultimul congres al PNL:

  1. Ludovic Orban părăsit de toţi, abandonat ca un ciumat, la vedere, pe primul rând al sălii,;
  2. Rareş Bogdan răcnind transfigurat de la tribună: Florin Cîţu preşedinte, Florin Cîţu preşedinte, Florin Cîţu preşedinte, Florin Cîţu preşedinte!!!! De patru ori, într-un delir ascendent, parcă implorând cămaşa de forţă!

Aceste scene sunt efigiale pentru politicianismul mizerabil de la noi. Reflectă o prostie, un primitivism şi o cruzime sublimate până la simbol. Doar la o adunătură de alienaţi, rătăciţi în negura minţii lor, simţul onoarei poate fi batjocorit într-atât.

Există un  dresor cu bici şi nişte căcăcioşi diareici care, doar la şuieratul pleasnei, împroaşcă totul în jur pentru că nu-i mai ţin sfincterele de frică.

Mi-e o ruşine imensă că putem fi asociaţi cu ei.

Lenin se referea la “popor” şi nu la şlehte izolate de târâtoare. De-aici vine indignarea mea. Turma din gândirea lui este întreg poporul, adică şi voi şi noi. Doar fiind din acelaşi loc şi din acelaşi timp cu nişte javre suntem echivalaţi automat cu ele.

Debarcarea în doar două zile a lui Florin Cîţu de la şefia PNL trădează cangrena generalizată din acest partid. Nu că mi-ar fi fost vreo clipă drag Florin Cîţu sau Ludovic Orban dar infecţia din jurul lor pute. Iar “jurul lor” înseamnă o limfă tulbur – gălbuie în care plutesc în devălmăşie boci şi fluturi şi rareşi şi alte epave care şi-au pierdut eul şi pentru care biciul a devenit singurul reper cardinal. Au primit un ordin, l-au indeplinit fara cracnire. Chiar daca insemna, pentru ei, o uriasa rusine.

Adevăraţii politicieni au personalitate şi convingeri solide care le asigură energia necesară luptei pentru o cauză. Ai noştri ce au? Rude, interese personale, răsuciri egoiste şi o greţoasă, greţoasă, greţoasă obedienţă faţă de dresor. Cel care le distribuie zăhărelul!

Şi măcar dacă dresorul ar fi vreun campion al arenei pe care să-l ia de exemplu. Dar e şi el, vai de capul lui, la fel de epavă şi la fel de dirijat de dulăi de turmă ca şi ei.

Cîţu, acest rebel golan, n-ar fi trebuit să aibă niciodată loc în conducerea unui partid cu blazon şi pretenţii ca PNL. Doar că el a fost infiltrat acolo de nişte şmenari, să facă şmenuri. De nişte traficanţi de interese murdare, să le facă jocul: debarcarea lui Orban, programul Anghel Saligny, blocarea unor candidaţi serioşi la demnităţile importante.

După preamărirea lui Câţu la acel ruşinos congres a venit acum alungarea sa. Chiar şi mai ruşinoasă. Aceiaşi cucernici idolatori, care nu s-au jenat atunci să-l slăvească cu laude agabaritice, s-au trezit brusc, în plin război la graniţă şi cu ţara strivită sub scumpiri, să-l dea jos cu un bobârnac dispreţuitor, de alungat gândacii. Zât! Nici măcar o scoatere din scenă care să salveze cât de cât aparenţele nu au avut în vedere. Probabil aşa a fost ordinul: execuţie fără istoric, la pubelă cu el.

Rareş Bogdan şi Emil Boc, cu fariseismul lor, cu ploconeala lor de sclavi în faţa lui Klaus Iohannis, îmi provoacă o repulsie pentru care nu găsesc calificativ. După toată această demonstraţie de lipsă de caracter cum îi mai poate tolera talpa partidului la conducere?

Mă opresc aici! Aceasta nu a fost o analiză politică ci doar o formă de indignare!

Doamne fereşte să trebuiască să ne scoată din vreo încurcătură majoră aceşti oameni de nimic! Război gen, ori criză teritorială.

Cu un păstor – dresor – vizionar ca Iohannis şi cu “elita” liberală la manete se alege praful de noi înainte de a cădea în prăpastia spre care turma aleargă cu ochii închişi. Cu aşa lideri murim pe drum, din picioare, fără trompeţi şi fără steag de luptă.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/04/echipa-castigatoare.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/04/echipa-castigatoare-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedebarcare Florin Catu,dresor,echipa castigatoare,Emil Boc,Rares Bogdan,tradarea liberala,turma  „Poporul este o turmă de animale sălbatice care ascultă de biciul dresorului” Lenin Mi-am reamintit în aceste zile două imagini oribile, de profundă degradare umană şi de extremă umilire de sine de la ultimul congres al PNL: Ludovic Orban părăsit de toţi, abandonat ca un ciumat, la vedere, pe primul rând al...Blog politic si polemic