Editoriale

Investigatorul

  În aceste momente de emoție generalizată, de stupefacție și de indignare în fața nivelului lamentabil de pregătire al unor slujbași publici ce își zic și pretind să li se zică „specialiști”, eu nu vreau să mă alătur celor care fac inventarul greșelilor comise întru nesalvarea Alexandrei. Nu spun că acest lucru nu este necesar, dar sunt destui cei care se ocupă acum de el și, cu mine sau fără mine, lista va fi oricum uriașă. (more…)
continuare...
Editoriale

SRI cocheteaza cu inalta tradare?

  Când lansez această gravă întrebare din titlu nu mă refer doar la oameni izolați din SRI ci la instituție în ansamblul ei, ca structură de putere. Precizarea de mai sus se impune în acest punct pentru că a devenit o modă printre „temerarii” critici ai sistemului subteran, ai statului paralel, ai abuzurilor comise sub pretextul apărării interesului național, să se acopere prin fraze de genul: „evident, nu mă refer la instituție în ansamblul ei. În instituție trebuie să avem încredere căci, în covârșitoare majoritate, ea este populată de profesioniști onești și patrioți. Mă refer la ciurucuri izolate, strecurate în interior de grupuri de interese lipsite de scrupule, ciurucuri care fac jocuri la comandă, trecând la „opționale” constituția și legile țării”. (more…)
continuare...
Editoriale

Alegerea intre doua rele – triumful diavolului

  Diavolul se hrănește din contradicții.  Pentru că Dumnezeu, întruchipând armonia, alege uneori căi de neînțeles care blochează credința. Victoria binelui este o certitudine doar în filmele americane. În viața de zi cu zi răul câștigă multe dispute și provoacă dureroase dezertări. (more…)
continuare...
Editoriale

PSD nu se poate reforma la ordin. PSD trebuie sa ramana ce este: cel mai bun barometru national

  Esența democrației este protejarea identității unei colectivități. „Vocea majorității” nu trebuie interpretată ca o opțiune estetică, un elogiu adus coralei, ci ca recunoaștere a unui anumit timbru ca fiind cel mai reprezentativ, la un moment dat, pentru o mulțime. (more…)
continuare...