Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Voi face un lucru în premieră pe acest blog: voi reveni asupra unui articol publicat anterior, cel intitulat „USD – o construcţie sinucigaşă”, pentru a atrage atenţia asupra lui, pentru a insista, pentru a zgâlţâi uşile închise şi urechile astupate de căşti, spunând că îl consider de o importanţă proiectivă majoră pentru politica anului 2014 din România. Să fie deci citit şi înţeles corect de cine trebuie, iată ce mi-aş dori, nutrind încă o debilă speranţă că nu ne vom trezi, la sfârşitul lui 2014, cu Traian Băsescu în rol de mare speranţă naţională.

Ştiu: articolul de ieri a fost greoi, lung, scris fără prea multă grijă pentru stil, fără îndeajunsă claritate. Toate aceste lipsuri cauzate însă de o energie a viziunii ce m-a luat în primire într-un mod care m-a surprins şi pe mine, care m-a convins să-i acord prioritate, să mă concentrez pe concluzie şi nu pe demonstraţie. Concluzia e cea din titlu: USD, acest substitut improvizat al USL, este o construcţie sinucigaşă. Dar sinucigaşă nu atât pentru carcasa sa formală – uniunea de partide –  cât pentru conţinutul acestei carcase, speranţele a milioane de români uniţi acolo de revolta împotriva ticăloşiilor regimului Băsescu.

Ei bine, viziunea mea a fost şi este aceea că, oricâtă energie negativă, sub formă de antipatie, revoltă şi ură, a reuşit să mobilizeze în noi Traian Băsescu în ultimii 10 ani, prin caracterul său infect şi faptele sale mizere, USD va reuşi să depăşească acest deplorabil record de nemulţumire şi respingere în numai câteva luni. Dacă USL va dispărea şi în locul său îşi va face apariţia USD, indignarea populară se va năpusti asupra acesteia cu forţa cumulată şi distrugătoare a urii faţă de Băsescu şi a frustrării faţă de cineva în care ţi-ai pus speranţa şi te-a trădat.

Nu PNL va fi acuzat de trădare, pentru că PNL se va înfăţişa oamenilor ca lupul singuratic ce a preferat să renunţe la putere şi privilegii pentru a apăra nişte principii. Trădătorul va fi considerat PSD, adică acela care, lăsându-şi nevasta pe drumuri, şi-a instalat ţiitoarea în aşternuturile alungatei şi se bucură acum, împreună cu aceasta, de tot ce comuniunea dinainte îi adusese ca zestre: funcţia de prim – ministru, guvernarea, un purcoi de voturi în parlament, o ţară supusă.

Lumea nu e proastă, înţelege uşor, mai ales când politica seamănă cu viaţa din bordei. Cum să accepte omul simplu, cu frica lui Dumnezeu şi cu sufletul nepervertit de scuzele preacurviei, că e bine să înlocuieşti nişte oameni gospodari, serioşi, înţelepţi, cinstiţi (cum sunt percepuţi Crin Antonescu şi Klaus Johannis), cu nişte însemnaţi cu fierul roşu de oportunismul lor abject (Gabriel Oprea) sau de trecutul lor securistic (Dan Voiculescu)? Dacă mai adăugăm la această genealogie neagră a USD şi umbra igrasioasă a lui Ion Iliescu, ce dă încă coşmaruri victimelor mineriadelor, avem imaginea balaurului cu trei capete pe care folclorul lunilor viitoare îl va proclama noul lider al relelor din România, în locul lui Traian Băsescu.

Ce mă îngrijorează în toată evoluţia asta (care mi se arată cu o claritate de ecranizare, ceeace  înseamnă că există şi un scenariu – că doar nu viitorul în persoană mă inspiră acum ci proiectul lui) este posibila exonerare a lui Traian Băsescu de crimele sale. Căci dacă USD va ajunge o ruină după prezidenţiale, cine va mai putea cere (şi impune) după aceea pedepsirea satrapului? Crin Antonescu va fi preşedinte al României dar PNL nu va putea face singur guvernul. Va trebui să se alieze fie cu PDL (ce nu va accepta în veci arestarea lui Băsescu) fie cu un PSD zdrobit în încrederea populară, care va încerca să-şi salveze propriii infractori chiar cu preţul iertării lui Băsescu.

Dragă Victor Ponta,

vezi ce faci cu cremenea aia, cu care te joci de-a USL-ul, să nu dea flamă. Nu ştiu dacă-ţi dai seama dar, în acest moment, vântul bate, paiele-s uscate, tu pe ele stai pe spate. O scânteie şi devii martirul propriului autodafe. Să fie acesta un ideal politic? Sau de viaţă? Nu cred şi nu-ţi doresc.

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescu,Dan Voiculescu,Klaus Johannis,PNL,USD,USL,Victor PontaVoi face un lucru în premieră pe acest blog: voi reveni asupra unui articol publicat anterior, cel intitulat „USD – o construcţie sinucigaşă”, pentru a atrage atenţia asupra lui, pentru a insista, pentru a zgâlţâi uşile închise şi urechile astupate de căşti, spunând că îl consider de o importanţă...Blog politic si polemic