Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Voi face un lucru în premieră pe acest blog: voi reveni asupra unui articol publicat anterior, cel intitulat „žUSD „“ o construcție sinucigașă”, pentru a atrage atenția asupra lui, pentru a insista, pentru a zgâlțâi ușile închise și urechile astupate de căști, spunând că îl consider de o importanță proiectivă majoră pentru politica anului 2014 din România. Să fie deci citit și înțeles corect de cine trebuie, iată ce mi-aș dori, nutrind încă o debilă speranță că nu ne vom trezi, la sfârșitul lui 2014, cu Traian Băsescu în rol de mare speranță națională.

Știu: articolul de ieri a fost greoi, lung, scris fără prea multă grijă pentru stil, fără îndeajunsă claritate. Toate aceste lipsuri cauzate însă de o energie a viziunii ce m-a luat în primire într-un mod care m-a surprins și pe mine, care m-a convins să-i acord prioritate, să mă concentrez pe concluzie și nu pe demonstrație. Concluzia e cea din titlu: USD, acest substitut improvizat al USL, este o construcție sinucigașă. Dar sinucigașă nu atât pentru carcasa sa formală „“ uniunea de partide –  cât pentru conținutul acestei carcase, speranțele a milioane de români uniți acolo de revolta împotriva ticăloșiilor regimului Băsescu.

Ei bine, viziunea mea a fost și este aceea că, oricâtă energie negativă, sub formă de antipatie, revoltă și ură, a reușit să mobilizeze în noi Traian Băsescu în ultimii 10 ani, prin caracterul său infect și faptele sale mizere, USD va reuși să depășească acest deplorabil record de nemulțumire și respingere în numai câteva luni. Dacă USL va dispărea și în locul său își va face apariția USD, indignarea populară se va năpusti asupra acesteia cu forța cumulată și distrugătoare a urii față de Băsescu și a frustrării față de cineva în care ți-ai pus speranța și te-a trădat.

Nu PNL va fi acuzat de trădare, pentru că PNL se va înfățișa oamenilor ca lupul singuratic ce a preferat să renunțe la putere și privilegii pentru a apăra niște principii. Trădătorul va fi considerat PSD, adică acela care, lăsându-și nevasta pe drumuri, și-a instalat țiitoarea în așternuturile alungatei și se bucură acum, împreună cu aceasta, de tot ce comuniunea dinainte îi adusese ca zestre: funcția de prim „“ ministru, guvernarea, un purcoi de voturi în parlament, o țară supusă.

Lumea nu e proastă, înțelege ușor, mai ales când politica seamănă cu viața din bordei. Cum să accepte omul simplu, cu frica lui Dumnezeu și cu sufletul nepervertit de scuzele preacurviei, că e bine să înlocuiești niște oameni gospodari, serioși, înțelepți, cinstiți (cum sunt percepuți Crin Antonescu și Klaus Johannis), cu niște însemnați cu fierul roșu de oportunismul lor abject (Gabriel Oprea) sau de trecutul lor securistic (Dan Voiculescu)? Dacă mai adăugăm la această genealogie neagră a USD și umbra igrasioasă a lui Ion Iliescu, ce dă încă coșmaruri victimelor mineriadelor, avem imaginea balaurului cu trei capete pe care folclorul lunilor viitoare îl va proclama noul lider al relelor din România, în locul lui Traian Băsescu.

Ce mă îngrijorează în toată evoluția asta (care mi se arată cu o claritate de ecranizare, ceeace  înseamnă că există și un scenariu „“ că doar nu viitorul în persoană mă inspiră acum ci proiectul lui) este posibila exonerare a lui Traian Băsescu de crimele sale. Căci dacă USD va ajunge o ruină după prezidențiale, cine va mai putea cere (și impune) după aceea pedepsirea satrapului? Crin Antonescu va fi președinte al României dar PNL nu va putea face singur guvernul. Va trebui să se alieze fie cu PDL (ce nu va accepta în veci arestarea lui Băsescu) fie cu un PSD zdrobit în încrederea populară, care va încerca să-și salveze propriii infractori chiar cu prețul iertării lui Băsescu.

Dragă Victor Ponta,

vezi ce faci cu cremenea aia, cu care te joci de-a USL-ul, să nu dea flamă. Nu știu dacă-ți dai seama dar, în acest moment, vântul bate, paiele-s uscate, tu pe ele stai pe spate. O scânteie și devii martirul propriului autodafe. Să fie acesta un ideal politic? Sau de viață? Nu cred și nu-ți doresc.

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescu,Dan Voiculescu,Klaus Johannis,PNL,USD,USL,Victor PontaVoi face un lucru în premieră pe acest blog: voi reveni asupra unui articol publicat anterior, cel intitulat 'žUSD '“ o construcție sinucigașă', pentru a atrage atenția asupra lui, pentru a insista, pentru a zgâlțâi ușile închise și urechile astupate de căști, spunând că îl consider de o importanță...Blog politic si polemic