Scorul acestui articol
[Total: 173 voturi. Media: 4.9]

 

Omul a devenit literalmente un pericol social. Mai ceva decât Covid 19. Declarațiile sale publice din ultima vreme, pe lângă că put a ură și primitivism, sunt infecte atât la propriu cât și la figurat.  Cumulează toate sensurile date de DEX acestui cuvânt.

Infect: 1. viciat, puturos; stricat; greu, urât. 2. respingător, dezgustător, neîngrijit, de proastă calitate. 3. josnic, murdar, oribil.

Spuneți-mi unul dintre sensurile de mai sus care nu se potrivește discursului de ieri al lui Klaus Iohannis.

De unde nu puteam să-l ascult, mai nou îi privesc vorbele ca pe microbi, pe o lamelă, la microscop. Și îmi zic că dacă numărul lor e atât de mare într-un discurs atât de scurt și poticnit, atunci trebuie că, pe de-a-ntregul, președintele nostru de azi este o adevărată bombă biologică. Adică o armă de distrugere în masă pe care tratatele moderne și principiile NATO o interzic. Noi de ce am tolera-o?

Am ajuns să îl detest pe acest învrăjbitor Iohannis mai mult decât îl detestam pe îmbârligatorul Băsescu. Cel puțin pe ăsta din urmă îl ducea capul.

Când Klaus Iohannis și-a început, ieri, aiuritorul discurs, eu lucram la calculator. La un moment dat m-am oprit din treabă să-l și privesc, pentru că simteam cum crește în mine o stare de bine și trebuia să o savurez plenar. Individul o luase cu atâta semeție prin bălării încât la fiecare pas retoric călca pe câte o greblă a cărei coada îi sărea direct în furnirul frunții. Poate nu-i frumos din partea mea, dar mă bucuram de fiecare smetie pe care și-o auto administra  ca de infăptuirea unui act de justiție binemeritat.

Chestia cea mai amuzantă a scenei era că el nu-și dădea absolut deloc seama în ce ridicol se afundă singur, și, fudul cum îl știm, cu vocea mieros – mustrătoare, cu degetul arătător erect și cu inimitabila sa intonație de țârcovnic recent alfabetizat, vedea în față doar menestreli cu mandoline, adulându-l. Fără să-i treacă măcar prin minte ce sictiruri și scrâșniri din dinți, și încleștări de pumni declanșează frazele lui nătânge în mii de români sătui de atâta impostură și fugă de adevăr.

Deci… PSD-ul! Răul absolut! Diavolul dezlănțuit dând iama în cetele de îngeri iohannisto „“ peneliști.

O întrebare simplă: vi se pare cumva că aceia care nesocotesc azi restricțiile impuse de guvern, care au luat cu asalt litoralul românesc, ori cluburile și terasele, ori vămile României, ar fi predominant pesediști? Seamănă ei cu pauperii și ruralii și știrbii înfierați de Gabriel Liiceanu?

Sau, mai degrabă, mult mai degrabă, provin dintre tinerii și maturii incipienți, rebelii cu lanterne ce învolburau cu doar un an în urmă Piața Victoriei, precum și dintre diasporenii elevați, ce ne-au adus atâta mândrie națională pe unde au operat, și care s-au remarcat și prin lansarea unor sloganuri de aleasă rezonanță cuțaridică precum „žciuma roșie” și „žmuie PSD”?

Nu, domnule președinte Iohannis! Cu toată compasiunea pentru ura dumneavoastră nepotolită față de PSD și pesediști, vă anunț că rebelii și indisciplinații care NU vă mai ascultă acum ordinele, care își râd aproape demonstrativ de potemkinada așa zisei „žluptă cu pandemia”, pe care o girați cu atâta inaptitudine, sunt, în marea lor majoritate, dintre foștii dumneavoastră susținători. Cine să vă creadă, în acest caz, că PSD-ul și-ar fi propus și ar fi și reușit să-i incite pe aceștia la nesupunere? Râd și curcile, domnule președinte! Ä‚știa doar când aud de PSD și schimbă postul! Lăsați-o, zău, că măcăne rău de tot!

Într-adevăr, minciuna are picioare scurte! Iar minciuna dumneavoastră de ieri că PSD-ul, din gelozie politică și lipsă de patriotism, ar fi sabotat acțiunile anti-pandemie ale guvernului, este, de-a dreptul, oloagă!

Nu săracii, nu pensionarii, nu asistații social umplu azi plajele și locurile publice de halit și drinkuit. Ci, mai ales, românii cu oarece dare de mână. De ce fac asta? De ce vă sfidează și vă dau cu tifla? Pentru că i-ați tot mințit și acum nu vă mai cred nici când s-ar putea să aveți dreptate.

Ce nu înțelegeți dumneavoastră, domnule președinte, este că refuzul atâtor sute de mii de români de a vă mai asculta și respecta echivalează cu un uriaș protest popular. Cât zeci de mitinguri din Piața Victoriei, la un loc. La care mitinguri, atenție, nu au ieșit ÎNCÄ‚ să protesteze pesediștii.

Ce ar face un președinte și un guvern cu simțul responsabilității când constată că și-au pierdut credibilitatea și autoritatea? Mai ales întrr-o situație de criză majoră economică, socială și medicală ca aceea pe care o traversează România azi?

Ar lăsa locul unora credibili, pe care lumea să-i asculte și să-i urmeze.

Îi vedeți pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban făcând de bună voie așa ceva?

De-asta spun: președintele Iohannis ar trebui băgat de urgență în carantină. Până nu e prea târziu pentru o soluție pașnică. După care Ludovic Orban o să-l urmeze docil, pentru că lesa-i scurtă și zgarda cu țepi.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Iohannis-si-Basescu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/Iohannis-si-Basescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedemisia executivului,discurs infect,guvern iresponsabil,Iohannis acuza PSD,Iohannis carantinat,lupta cu pandemia,potemkinada,solutie pasnica,ura lui Iohannis  Omul a devenit literalmente un pericol social. Mai ceva decât Covid 19. Declarațiile sale publice din ultima vreme, pe lângă că put a ură și primitivism, sunt infecte atât la propriu cât și la figurat.  Cumulează toate sensurile date de DEX acestui cuvânt. Infect: 1. viciat, puturos; stricat; greu, urât....Blog politic si polemic