Scorul acestui articol
[Total: 135 voturi. Media: 4.7]

 

Unul dintre atributele înnobilante ale partidelor istorice din România era asocierea lor cu apărarea ideilor de demnitate națională È™i de onoare personală. Experimentarea închisorilor staliniste de către liderii lor emblematici, înfruntarea prigoanei  comuniste dusă uneori, prin intermediul securității torționare, până la exterminarea acestora, toate reprezentau oareÈ™ce garanții pentru viitorime că aceste partide istorice sunt îndeajuns de mature È™i călite în lupte aspre pentru a nu trăda, în momente de cumpănă, țara È™i poporul pe care le reprezintă.

Încet, încet, acest mit se destramă. Partidele respective or veni ele din istorie, dar oamenii lor de azi se nasc È™i trăiesc în prezent. Cu toate tarele È™i malformațiile morale ale momentului. Iar efectul este că unele dintre aceste partide dispar (precum PNÈšCD) iar altele, deÈ™i încă rezistă (precum PNL),  dau îngrijorătoare semne de boală terminală.

Referindu-mă la PNL, acest partid istoric încă în viață, trebuie să constat că unii lideri È™i chiar unii membri ai săi mai educați, mai idealiÈ™ti, mai morali, mai cu aplecare pentru tradiții È™i ideea de patriotism, s-au străduit / se străduiesc, în limitele puterii lor de rezistență È™i de convingere, să țină la suprafață nava în derivă a liberalismului românesc. Mă refer la Crin Antonescu (pentru timpul trecut), la Călin Popescu Tăriceanu (pentru timpul prezent) È™i la o serie de parlamentari sau foÈ™ti parlamentari  liberali din timpul Convenției Democrate care au înțeles să nu accepte compromisul de a abdica de la principii etice minimale de politician onest în schimbul unor derizorii È™i descalificante împliniri personale.

Prin prestația de ieri a lui Ludovic Orban la GDS, PNL a primit o lovitură de ghioagă exact în moalele capului. Administrată chiar de iresponsabilul său preÈ™edinte, care nu putea face un gest mai infamant pentru propriul partid decât să țină acea cuvântare ineptă. Cred că peneliÈ™tii autentici, cei coborâți din stirpea selectă a aristocraților paÈ™optiÈ™ti pentru care simțul onoarei era mai presus chiar decât propria lor viață, au simțit o imensă umilință. Cel pe care ei l-au ales să îi reprezinte cu demnitate a dat proba unei verticalități de moluscă, unei laÈ™ități inspiratoare de flegme.  Omul acesta, trubadur grotesc al lui Klaus Iohannis în campania prezidențială È™i È™oricel de divertisment pentru DNA atunci când a vrut să candideze la Primăria BucureÈ™tiului, s-a umilit ieri în fața Laurei Kovesi ca ultimul borfaÈ™ în fața unui stabor nemilos.

A nu demisiona, imediat, din această caricatură de PNL, condusă de acest măscărici de preÈ™edinte de partid, cred că înseamnă, pentru orice penelist cu carnet, o laÈ™itate comparabilă doar cu cea de ieri a „žpenalului” Orban îngenuncheat în fața „žgâdelui” Kovesi È™i implorându-i, prin ploconeli, iertare.

A rămâne în PNL, după această ruÈ™ine comandată parcă de duÈ™mani, descalifică mai mult, chiar, decât a nega existența statului paralel. Ce dovadă poate fi mai clară, mai 3D, mai 4G, că statul paralel există È™i îÈ™i face mendrele în România decât această „žnevinovată” coincidență de evenimente? Exact  În timp ce Liviu Dragnea este umilit la intrarea în DNA printr-un spectacol public în aer liber, Laura Kovesi conferențiază despre lupta anticorupție cot la cot cu un politician „žpenal” de vârf, pentru care DNA cere condamnare cu executare?

După gafa de ieri a lui Ludovic Orban PNL este total compromis. AÈ™ spune chiar „ždefinitiv compromis” dacă nu ar mai exista, în extremis, o formă de salvare a onoarei È™i blazonului acestui partid greu încercat. Această salvare în extremis a unui bun pe care istoria ni l-a lăsat în grijă iar unii dintree noi sunt gata să-l arunce la coÈ™ul de gunoi este DEMISIA ÎN GRUP.

DEMISIA ÎN GRUP din PNL a adevăraților peneliÈ™ti cu simțul demnității naționale È™i a onoarei personale È™i trecerea lor, tot în grup,  în singurul partid care mai ține astăzi sus steagul valorilor liberale: ALDE.

Contele de Saint GermainEditorialeALDE,aristocrati pasoptisti,demisia in grup,gadele Kovesi,Ludovic Orban la GDS,partide istorice,PNL,PNTCD,tortionari  Unul dintre atributele înnobilante ale partidelor istorice din România era asocierea lor cu apărarea ideilor de demnitate națională È™i de onoare personală. Experimentarea închisorilor staliniste de către liderii lor emblematici, înfruntarea prigoanei  comuniste dusă uneori, prin intermediul securității torționare, până la exterminarea acestora, toate reprezentau oareÈ™ce garanții pentru viitorime...Blog politic si polemic