Scorul acestui articol
[Total: 135 voturi. Media: 4.7]

 

Unul dintre atributele înnobilante ale partidelor istorice din România era asocierea lor cu apărarea ideilor de demnitate națională și de onoare personală. Experimentarea închisorilor staliniste de către liderii lor emblematici, înfruntarea prigoanei  comuniste dusă uneori, prin intermediul securității torționare, până la exterminarea acestora, toate reprezentau oareșce garanții pentru viitorime că aceste partide istorice sunt îndeajuns de mature și călite în lupte aspre pentru a nu trăda, în momente de cumpănă, țara și poporul pe care le reprezintă.

Încet, încet, acest mit se destramă. Partidele respective or veni ele din istorie, dar oamenii lor de azi se nasc și trăiesc în prezent. Cu toate tarele și malformațiile morale ale momentului. Iar efectul este că unele dintre aceste partide dispar (precum PNȚCD) iar altele, deși încă rezistă (precum PNL),  dau îngrijorătoare semne de boală terminală.

Referindu-mă la PNL, acest partid istoric încă în viață, trebuie să constat că unii lideri și chiar unii membri ai săi mai educați, mai idealiști, mai morali, mai cu aplecare pentru tradiții și ideea de patriotism, s-au străduit / se străduiesc, în limitele puterii lor de rezistență și de convingere, să țină la suprafață nava în derivă a liberalismului românesc. Mă refer la Crin Antonescu (pentru timpul trecut), la Călin Popescu Tăriceanu (pentru timpul prezent) și la o serie de parlamentari sau foști parlamentari  liberali din timpul Convenției Democrate care au înțeles să nu accepte compromisul de a abdica de la principii etice minimale de politician onest în schimbul unor derizorii și descalificante împliniri personale.

Prin prestația de ieri a lui Ludovic Orban la GDS, PNL a primit o lovitură de ghioagă exact în moalele capului. Administrată chiar de iresponsabilul său președinte, care nu putea face un gest mai infamant pentru propriul partid decât să țină acea cuvântare ineptă. Cred că peneliștii autentici, cei coborâți din stirpea selectă a aristocraților pașoptiști pentru care simțul onoarei era mai presus chiar decât propria lor viață, au simțit o imensă umilință. Cel pe care ei l-au ales să îi reprezinte cu demnitate a dat proba unei verticalități de moluscă, unei lașități inspiratoare de flegme.  Omul acesta, trubadur grotesc al lui Klaus Iohannis în campania prezidențială și șoricel de divertisment pentru DNA atunci când a vrut să candideze la Primăria Bucureștiului, s-a umilit ieri în fața Laurei Kovesi ca ultimul borfaș în fața unui stabor nemilos.

A nu demisiona, imediat, din această caricatură de PNL, condusă de acest măscărici de președinte de partid, cred că înseamnă, pentru orice penelist cu carnet, o lașitate comparabilă doar cu cea de ieri a „penalului” Orban îngenuncheat în fața „gâdelui” Kovesi și implorându-i, prin ploconeli, iertare.

A rămâne în PNL, după această rușine comandată parcă de dușmani, descalifică mai mult, chiar, decât a nega existența statului paralel. Ce dovadă poate fi mai clară, mai 3D, mai 4G, că statul paralel există și își face mendrele în România decât această „nevinovată” coincidență de evenimente? Exact  În timp ce Liviu Dragnea este umilit la intrarea în DNA printr-un spectacol public în aer liber, Laura Kovesi conferențiază despre lupta anticorupție cot la cot cu un politician „penal” de vârf, pentru care DNA cere condamnare cu executare?

După gafa de ieri a lui Ludovic Orban PNL este total compromis. Aș spune chiar „definitiv compromis” dacă nu ar mai exista, în extremis, o formă de salvare a onoarei și blazonului acestui partid greu încercat. Această salvare în extremis a unui bun pe care istoria ni l-a lăsat în grijă iar unii dintree noi sunt gata să-l arunce la coșul de gunoi este DEMISIA ÎN GRUP.

DEMISIA ÎN GRUP din PNL a adevăraților peneliști cu simțul demnității naționale și a onoarei personale și trecerea lor, tot în grup,  în singurul partid care mai ține astăzi sus steagul valorilor liberale: ALDE.

Contele de Saint GermainEditorialeALDE,aristocrati pasoptisti,demisia in grup,gadele Kovesi,Ludovic Orban la GDS,partide istorice,PNL,PNTCD,tortionari  Unul dintre atributele înnobilante ale partidelor istorice din România era asocierea lor cu apărarea ideilor de demnitate națională și de onoare personală. Experimentarea închisorilor staliniste de către liderii lor emblematici, înfruntarea prigoanei  comuniste dusă uneori, prin intermediul securității torționare, până la exterminarea acestora, toate reprezentau oareșce garanții pentru viitorime...Blog politic si polemic