Scorul acestui articol
[Total: 390 voturi. Media: 4.9]

Mi-am închipuit că toţi cei ce vor intra pe acest blog vor respecta nişte reguli elementare de politeţe şi de dialog. Recunosc, am greşit!

Mi-am închipuit că toţi aceia care nu se vor simţi bine în acest mediu propus de mine se vor retrage civilizat şi vor căuta un altul care să corespundă exigenţelor lor. Recunosc, am greşit!

Mi-am închipuit că dacă eu mă voi strădui să impun un anume standard de calitate şi de seriozitate dezbaterilor de aici, toţi ceilalţi, chiar şi acei musafiri învăţaţi cu alte reguli, mai laxe, vor încerca să se adapteze. Recunosc, am greşit!

Mi-am închipuit că a lăsa deschisă tuturor uşa comentariilor, chiar şi acelora care nu doreau un schimb îmbogăţitor de idei ci scandal, manipulări, diversiuni, e mai bine decât a fi foarte strict în aplicarea unor criterii de acceptare bazate pe decenţă şi bună cuviinţă. Recunosc, am greşit!

Mi-am închipuit că atunci când apar diferenţe de opinii în legătură cu temele propuse în articolele mele interlocutorii vor accepta să polemizeze cordial, în folosul adevărului, şi nicidecum să se păruiască în replici nesfârşite, cu jigniri, atacuri la persoană, ameninţări. Recunosc, am greşit!

Toate aceste greşeli au generat până la urmă, ca orice greşeală, efecte negative. Mulţi vizitatori inteligenţi, educaţi, care aveau cu adevărat  ceva de spus, care aduceau în mod consistent plus – valoare blogului, s-au retras discret neacceptând exprimările suburbane, comportamentele joase. Astfel, alarmant de mult, un public elevat, subtil, cu ştiinţa dialogului civilizat şi benefic, a fost parţial înlocuit de un public scandalagiu, agresiv, intolerant. Asta nu înseamnă că toţi comentatorii actuali ai blogului sunt astfel, dar cei 10 – 15% la care mă refer, reuşesc să-i acopere, prin insistenţă şi bruiaj permanent pe ceilalţi.

Evenimentele din ultima vreme (pandemie + război) au transformat polarizarea socială existenţă în falie. În această situaţie gravă eu nu mai pot arăta aceeaşi indulgenţă ca până acum, bineintenţionată dar naivă, faţă de comentatorii care nu respectă nişte minime reguli de civilitate. Oferind microfon agresivilor şi intoleranţilor aş contribui la adâncirea faliei, ceea ce nu doresc.

De aceea am decis să nu mai accept aici grobienii, manipulatorii, diversioniştii, “bătăuşii” specializaţi în jigniri şi atacuri la persoană. Voi admite spre publicare doar comentarii decente, argumentate, la obiect, ca la o conversaţie faţă în faţă între oameni civilizaţi. Criteriul de acceptare, subliniez, nu va fi ca părerile exprimate să fie în acord cu părerile mele ci ca acestea să respecte regulile minime ale dialogului între oameni civilizaţi.

Iar dacă asta va însemna să rămân pentru o vreme doar cu 100 de cititori, fie! Dar nu va fi nici pe departe cazul!

Aşadar, fără a arăta cu degetul spre cineva anume dintre actualii mei comentatori, anunţ că începând din acest moment orice text care se abate de la regulile enunţate anterior nu va mai fi acceptat spre publicare.

Vă rog, stimaţii mei cititori, să mă ajutaţi în efortul de a asana, pe cât posibil, micile bălţi apărute. Fără noroi şi fără ţânţari ne vom simţi mult mai bine împreună.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/03/greseli.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/03/greseli-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecomentatori pe blog,dialog civilizat,intoleranti,recunosc am gresitMi-am închipuit că toţi cei ce vor intra pe acest blog vor respecta nişte reguli elementare de politeţe şi de dialog. Recunosc, am greşit! Mi-am închipuit că toţi aceia care nu se vor simţi bine în acest mediu propus de mine se vor retrage civilizat şi vor căuta un altul...Blog politic si polemic