Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Este limpede că talibanii lui Traian Băsescu, aceia dintre ei care mai deţin în tărtăcuţă măcar un neuron funcţional să le ţină de 6, nu se vor prezenta la referendum orice-ar declara la televizor mentorul lor. După sondaje, populaţia acestei subspecii  nu depăşeşte un milion.

Ce vor face însă ceilalţi, ză zicem, cu generozitate, încă 3 milioane,  care ar vota NU la referendum fără să-l iubească necondiţionat pe Băsescu ci, doar, pentru că îi sperie ameninţările internaţionale sau pentru că, pur şi simplu, le este antipatic Antonescu? Eu cred că numai o foarte mică parte dintre ei va merge la vot, adică va acţiona în deserviciul propriilor aşteptări.  Este partea celor care chiar nu sunt capabili să înţeleagă mecanismele acestui referendum. Fie aceştia alt milion.

Şi acum să socotim: total electori pro – Băsescu – 4 milioane. Din care se vor prezenta la urne (dacă preşedintele va cere, ipocrit, evident,  participarea susţinătorilor săi) 1 milion.

Care să fie însă numărul electorilor anti – Băsescu?

Interpretând (cu prudenţă) rezultatul alegerilor locale din iunie, cei care nu-i mai vor cu niciun chip pe Băsescu şi ai lui  reprezintă cel puţin 60% din total participanţi la aceste alegeri locare (10 320 000), adică 6 200 000.

Privind însă spre cele mai recente sondaje, referitoare chiar la referendumul de demitere, procentul votanţilor DA se încadrează între 67% – 70%. Fie, prin lipsă, 65%. Asta reprezintă 6 700 000.

Mediind cele două rezultate de mai sus (fără a mai lua în considerare posibilitatea unei participări superioare faţă de iunie şi nici efectul mobilizator al sentimentului de nedreptate şi ingerinţă inadmisibilă a străinătăţii în treburile interne ale poporului român) putem aprecia ca foarte realist un număr de minimum 6 500 000 de electori anti – Băsescu.

Cu cifrele de mai sus acceptate, putem proiecta acum, cu 10 zile mai devreme, rezultatele referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Vom face asta în 2 variante:

Varianta 1 (improbabilă) – dacă simpatizanţii lui Traian Băsescu ies la vot.

Număr total de participanţi la referendum: 10,5 milioane (57,3% din total liste).

Din care:

6 500 000 (61,9%) votanţi DA şi

4 000 000 (38,1%) votanţi NU

Varianta 2 (probabilă) – dacă doar 1 000 000 de simpatizanţi ai lui Traian Băsescu ies la vot.

Număr total de participanţi la referendum: 7 500 000 ((40,9% din total liste)

Din care:

6 500 000 (86,6%) votanţi DA şi

1 000 000 (13,4%) votanţi NU.

 

O concluzie ar fi că, pentru a fi sigură de demiterea preşedintelui, USL ar trebui să poată scoate la vot cu cca. 1 700 000 persoane mai mult decât la locale. Împărţind acest număr la cele 38 de judeţe pe care  USL le controlează aproape total, ar reveni o sarcină medie de  cca. 50 000  de votanţi / judeţ aduşi în plus faţă de locale. Este acest lucru posibil? Este o utopie? Răspunsul stă în capacitatea românilor, altfel recunoscuţi ca amnezici cu coroniţă ai istoriei, de a-şi aminti pe 29 iulie cât bine le-a făcut Traian Băsescu în ultimii 2-3 ani. Atât.

Restul concluziilor vă invit să le trageţi singuri.

Contele de Saint GermainEditorialeelectori,referendum,talibanii lui Basescu,USL,variante de rezultate la referendumEste limpede că talibanii lui Traian Băsescu, aceia dintre ei care mai deţin în tărtăcuţă măcar un neuron funcţional să le ţină de 6, nu se vor prezenta la referendum orice-ar declara la televizor mentorul lor. După sondaje, populaţia acestei subspecii  nu depăşeşte un milion. Ce vor face însă ceilalţi,...Blog politic si polemic