Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Este limpede că talibanii lui Traian Băsescu, aceia dintre ei care mai dețin în tărtăcuță măcar un neuron funcțional să le țină de 6, nu se vor prezenta la referendum orice-ar declara la televizor mentorul lor. După sondaje, populația acestei subspecii  nu depășește un milion.

Ce vor face însă ceilalți, ză zicem, cu generozitate, încă 3 milioane,  care ar vota NU la referendum fără să-l iubească necondiționat pe Băsescu ci, doar, pentru că îi sperie amenințările internaționale sau pentru că, pur și simplu, le este antipatic Antonescu? Eu cred că numai o foarte mică parte dintre ei va merge la vot, adică va acționa în deserviciul propriilor așteptări.  Este partea celor care chiar nu sunt capabili să înțeleagă mecanismele acestui referendum. Fie aceștia alt milion.

Și acum să socotim: total electori pro – Băsescu – 4 milioane. Din care se vor prezenta la urne (dacă președintele va cere, ipocrit, evident,  participarea susținătorilor săi) 1 milion.

Care să fie însă numărul electorilor anti – Băsescu?

Interpretând (cu prudență) rezultatul alegerilor locale din iunie, cei care nu-i mai vor cu niciun chip pe Băsescu și ai lui  reprezintă cel puțin 60% din total participanți la aceste alegeri locare (10 320 000), adică 6 200 000.

Privind însă spre cele mai recente sondaje, referitoare chiar la referendumul de demitere, procentul votanților DA se încadrează între 67% – 70%. Fie, prin lipsă, 65%. Asta reprezintă 6 700 000.

Mediind cele două rezultate de mai sus (fără a mai lua în considerare posibilitatea unei participări superioare față de iunie și nici efectul mobilizator al sentimentului de nedreptate și ingerință inadmisibilă a străinătății în treburile interne ale poporului român) putem aprecia ca foarte realist un număr de minimum 6 500 000 de electori anti – Băsescu.

Cu cifrele de mai sus acceptate, putem proiecta acum, cu 10 zile mai devreme, rezultatele referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Vom face asta în 2 variante:

Varianta 1 (improbabilă) – dacă simpatizanții lui Traian Băsescu ies la vot.

Număr total de participanți la referendum: 10,5 milioane (57,3% din total liste).

Din care:

6 500 000 (61,9%) votanți DA și

4 000 000 (38,1%) votanți NU

Varianta 2 (probabilă) – dacă doar 1 000 000 de simpatizanți ai lui Traian Băsescu ies la vot.

Număr total de participanți la referendum: 7 500 000 ((40,9% din total liste)

Din care:

6 500 000 (86,6%) votanți DA și

1 000 000 (13,4%) votanți NU.

 

O concluzie ar fi că, pentru a fi sigură de demiterea președintelui, USL ar trebui să poată scoate la vot cu cca. 1 700 000 persoane mai mult decât la locale. Împărțind acest număr la cele 38 de județe pe care  USL le controlează aproape total, ar reveni o sarcină medie de  cca. 50 000  de votanți / județ aduși în plus față de locale. Este acest lucru posibil? Este o utopie? Răspunsul stă în capacitatea românilor, altfel recunoscuți ca amnezici cu coroniță ai istoriei, de a-și aminti pe 29 iulie cât bine le-a făcut Traian Băsescu în ultimii 2-3 ani. Atât.

Restul concluziilor vă invit să le trageți singuri.

Contele de Saint GermainEditorialeelectori,referendum,talibanii lui Basescu,USL,variante de rezultate la referendumEste limpede că talibanii lui Traian Băsescu, aceia dintre ei care mai dețin în tărtăcuță măcar un neuron funcțional să le țină de 6, nu se vor prezenta la referendum orice-ar declara la televizor mentorul lor. După sondaje, populația acestei subspecii  nu depășește un milion. Ce vor face însă ceilalți,...Blog politic si polemic