Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Este limpede, pentru oricine urmăreşte gesturile politice de pe scena României, că Traian Băsescu a lăsat deoparte fişa postului de preşedinte şi are, în această perioadă, o agendă inedita: aceea de urmărit general căutând scăparea.

Ar trebui să se ocupe de bunele relaţii internaţionale ale României. Le-a stricat pe toate, pentru a nu mai fi obligat să-şi piardă timpul cu politeţuri, fariseisme şi promisiuni de ţinut.

Ar trebui să asigure concordie în ţară. Ne-a învrăjbit pe toţi, împărţindu-ne, ca în anii ’90, în smintiţi şi în mişei.

Ar trebui să fie un garant al Constituţiei. Este primul care ne învaţă, prin faptele sale că, în România,  a fi de succes înseamnă a fi mai presus de lege.

Singurul lucru care îl preocupă, până la insomnie, pe preşedintele nostru, este cum să nu piardă alegerile viitoare. Este convins că acestea au ca miză chiar viaţa lui.

Şi cum normal şi cinstit nu are cum le câştiga, după câte nenorociri a produs luminatul său despotism  în cele două mandate, se dă de ceasul morţii să găsească metode pentru a le câştiga prin excepţie, fraudulos.

TB şi echipa sa de consilieri în rele nu mai ştiu ce să mai inventeze pentru a măslui voinţa populară.

Se încearcă introducerea votului prin corespondenţă, pentru românii din Diaspora, fraudă de la care se aşteaptă, conform porumbelului scăpat într-un moment de delir logoreic de domnul Baconschi, circa un milion de buletine portocalii, adică circa 10 procente electorale.

S-a aprobat  deja alegerea primarilor din primul tur, truc prin care PDL este major favorizat, în multe feluri, dar mai ales prin generarea de disensiuni pe plan local, pentru desemnarea candidatului USL, între PNL şi PSD.

Se preconizează ca în anul electoral 2012 guvernul oranj să acorde măriri de salarii şi pensii, deja anunţate de domnul Boc, chipurile ca urmare a creşterii economice şi a efectelor pozitive ale “reformei” condusă cu atâta măiestrie de cuplul BB.

Vreo 5 miliarde de euro împrumutaţi de la FMI au fost atât de bine dosiţi de putere pentru mită electorală şi alte “investiţii” mobilizatoare la timpul potrivit încât până şi consiliera primului ministru, doamna Vass, altfel cu răspuns la toate, a dat din colţ în colţ când a fost intrebată unde se regăsesc, acum, acei bani.

Ca un corolar, se lansează în dezbatere şi proiectul prezidenţial de modificare a Constituţiei. Esenţa modificărilor propuse poate fi rezumată astfel: trecerea, în România, de la un sistem parlamentar, la un sistem semiprezidenţial. Naivii s-ar putea întreba: de ce să se bată  Băsescu pentru sporirea puterii preşedintelui în stat când dânsul, fiind la al doilea mandat, oricum nu va mai putea beneficia de aceste prerogative mai generoase?

Până ieri, răspunsul meu pentru aceşti naivi ar fi fost:  pentru că planul domnului Băsescu este ca noul preşedinte să fie pus tot de el, o marionetă de tip Boc, prin care tot dânsul să conducă în continuare ţara.

Astăzi însă văd în presă lansată o temă nouă: recuplarea, în 2012, a alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale. Iată, vor spune naivii, domnul preşedinte este gata să renunţe la doi ani din mandatul său pentru a economisi de la buget costurile pentru o campanie electorală în plus.

Pe mine insă manevra asta mă duce cu gândul  la ceva mult mai în stilul gangsteresc al iniţiatorilor: nu cumva, astfel, se va găsi vreo portiţă, în vechea sau modificata Constituţie, care să-i permită domnului TB o nouă candidatură? A treia? Cam cum a făcut şi Ion Iliescu la vremea sa? Pentru că, în acest caz, regimul semiprezidenţial dorit l-ar avea ca prim beneficiar pe însuşi iniţiatorul său.

Contele de Saint GermainEditorialea treia candidatura,Alegeri 2012,Boc,cuplare parlamentare cu prezidentiale,Ion Iliescu,Traian Basescu,VassEste limpede, pentru oricine urmăreşte gesturile politice de pe scena României, că Traian Băsescu a lăsat deoparte fişa postului de preşedinte şi are, în această perioadă, o agendă inedita: aceea de urmărit general căutând scăparea. Ar trebui să se ocupe de bunele relaţii internaţionale ale României. Le-a stricat pe toate, pentru...Blog politic si polemic