Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Este limpede, pentru oricine urmărește gesturile politice de pe scena României, că Traian Băsescu a lăsat deoparte fișa postului de președinte și are, în această perioadă, o agendă inedita: aceea de urmărit general căutând scăparea.

Ar trebui să se ocupe de bunele relații internaționale ale României. Le-a stricat pe toate, pentru a nu mai fi obligat să-și piardă timpul cu politețuri, fariseisme și promisiuni de ținut.

Ar trebui să asigure concordie în țară. Ne-a învrăjbit pe toți, împărțindu-ne, ca în anii „™90, în smintiți și în mișei.

Ar trebui să fie un garant al Constituției. Este primul care ne învață, prin faptele sale că, în România,  a fi de succes înseamnă a fi mai presus de lege.

Singurul lucru care îl preocupă, până la insomnie, pe președintele nostru, este cum să nu piardă alegerile viitoare. Este convins că acestea au ca miză chiar viața lui.

Și cum normal și cinstit nu are cum le câștiga, după câte nenorociri a produs luminatul său despotism  în cele două mandate, se dă de ceasul morții să găsească metode pentru a le câștiga prin excepție, fraudulos.

TB și echipa sa de consilieri în rele nu mai știu ce să mai inventeze pentru a măslui voința populară.

Se încearcă introducerea votului prin corespondență, pentru românii din Diaspora, fraudă de la care se așteaptă, conform porumbelului scăpat într-un moment de delir logoreic de domnul Baconschi, circa un milion de buletine portocalii, adică circa 10 procente electorale.

S-a aprobat  deja alegerea primarilor din primul tur, truc prin care PDL este major favorizat, în multe feluri, dar mai ales prin generarea de disensiuni pe plan local, pentru desemnarea candidatului USL, între PNL și PSD.

Se preconizează ca în anul electoral 2012 guvernul oranj să acorde măriri de salarii și pensii, deja anunțate de domnul Boc, chipurile ca urmare a creșterii economice și a efectelor pozitive ale „reformei” condusă cu atâta măiestrie de cuplul BB.

Vreo 5 miliarde de euro împrumutați de la FMI au fost atât de bine dosiți de putere pentru mită electorală și alte „investiții” mobilizatoare la timpul potrivit încât până și consiliera primului ministru, doamna Vass, altfel cu răspuns la toate, a dat din colț în colț când a fost intrebată unde se regăsesc, acum, acei bani.

Ca un corolar, se lansează în dezbatere și proiectul prezidențial de modificare a Constituției. Esența modificărilor propuse poate fi rezumată astfel: trecerea, în România, de la un sistem parlamentar, la un sistem semiprezidențial. Naivii s-ar putea întreba: de ce să se bată  Băsescu pentru sporirea puterii președintelui în stat când dânsul, fiind la al doilea mandat, oricum nu va mai putea beneficia de aceste prerogative mai generoase?

Până ieri, răspunsul meu pentru acești naivi ar fi fost:  pentru că planul domnului Băsescu este ca noul președinte să fie pus tot de el, o marionetă de tip Boc, prin care tot dânsul să conducă în continuare țara.

Astăzi însă văd în presă lansată o temă nouă: recuplarea, în 2012, a alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale. Iată, vor spune naivii, domnul președinte este gata să renunțe la doi ani din mandatul său pentru a economisi de la buget costurile pentru o campanie electorală în plus.

Pe mine insă manevra asta mă duce cu gândul  la ceva mult mai în stilul gangsteresc al inițiatorilor: nu cumva, astfel, se va găsi vreo portiță, în vechea sau modificata Constituție, care să-i permită domnului TB o nouă candidatură? A treia? Cam cum a făcut și Ion Iliescu la vremea sa? Pentru că, în acest caz, regimul semiprezidențial dorit l-ar avea ca prim beneficiar pe însuși inițiatorul său.

Contele de Saint GermainEditorialea treia candidatura,Alegeri 2012,Boc,cuplare parlamentare cu prezidentiale,Ion Iliescu,Traian Basescu,VassEste limpede, pentru oricine urmărește gesturile politice de pe scena României, că Traian Băsescu a lăsat deoparte fișa postului de președinte și are, în această perioadă, o agendă inedita: aceea de urmărit general căutând scăparea. Ar trebui să se ocupe de bunele relații internaționale ale României. Le-a stricat pe toate, pentru...Blog politic si polemic