Scorul acestui articol
[Total: 107 voturi. Media: 5]

 

Ia-o p”™asta„! Așa s-ar putea traduce în limbaj șmecheresc mesajul transmis de Klaus Iohannis lui Dacian Cioloș prin desemnarea acestuia ca premier. În aceeași cheie cu „Jó napot kívánok, PSD„, în aceeași tonalitate scrâșnită de la care nu se poate abține când ceva îl enervează peste măsură și glagorea nu-l ajută să contracareze superior.

Dacian Cioloș i-a răspuns astfel: „„žeste o onoare È™i o mare responsabilitate”. După părerea mea este un răspuns inteligent, o eschivă de tip arte marțiale în care folosești forța brută a adversarului pentru a-l pune la pământ pe malac fără să te întrebuințezi tu prea tare.

M-au surprins comentatorii care s-au năpustit să-l ironizeze pe Cioloș că nu ar fi înțeles ce i se pregătește, de fapt. Evident că a înțeles, nici nu era prea greu! Am înțeles noi toți și să nu înțeleagă tocmai el, cu atâția consilieri și cu atâta „intelligence” în jur?

A înțeles! Dar ce era să facă după ce s-a dus la Cotroceni propunându-se pe sine? Să recunoască faptul că n-a crezut o clipă că președintele Iohannis îl va nominaliza? Că a făcut propunerea la bluf?

La șiretlicul lui Iohannis Cioloș a ales să răspundă prefăcându-se că îl ia în serios. Mesajul subliminal transmis populației a fost următorul: „când țara e în supercriză, noi suntem responsabili. Nu ne permitem să glumim, chiar dacă președintele are chef de glume”.

Unei bășcalii de doi bani a lui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș i-a răspuns sobru, cu o gravitate ostentativă. „Sigur, ne punem imediat pe treabă, facem tot posibilul să scurtăm așteptarea, știm că poporul suferă, avem deja soluții, avem măsuri prioritare și pentru criza sanitară și pentru cea energetică, nu mai e nicio clipă de pierdut, țara are nevoie de celeritate în decizii, de lideri responsabili”. Adică exact de ceea ce nu i-a oferit până acum tandemul inert Iohannis „“ Cîțu.

Evident că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să adune o majoritate pentru a guverna acum. Dar el va dovedi că, împreună cu partidul său, s-a străduit din răsputeri să facă ceva și a fost împiedicat de forțele răului. Care vor fi imediat identificate în glumeții Iohannis și Câțu, mari amatori de cacialmale și șiretlicuri de doi bani când țara se scufundă.

Domnul Iohannis, neabătut, va încerca să treacă la următorul pas al genialului său plan șmecheresc: renominalizarea lui Câțu ca prim „“ ministru sau aruncarea în joc a altui liberal „de-al său” pentru a conduce Palatul Victoria. Atunci va avea surpriza să constate că tot capitalul acumulat de Cioloș și USR în încercarea lor de 10 zile de a încropi o majoritate i se va revărsa în capul prezidențial, acoperindu-l, pur și simplu, de un oprobiu generalizat.

Încă o dată mă întreb, privind la călcatul frenetic în străchini, săptămână de săptămână, a înaltului personaj de la Cotroceni, dacă ceea ce nouă ni se pare doar o inabilitate politică cronicizată nu este, de fapt, un plan subtil venit din afară de compromitere totală a sa, de împingere în regim de urgență spre declanșarea procedurii de suspendare.

Cine să vrea asta? Păi exact aceia care l-au ținut în brațe până acum și care, alarmați de degringolada în care s-a ajuns, pregătesc instalarea înainte de termen a unui nou administrator obedient al moșiei Romnia pentru următorii 5 ani.

Nu știu dacă respectivii sunt susținători sau contestatari ai lui Dacian Cioloș, dar, sigur, nu-i mai vor binele lui Klaus Iohannis.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/Ciolos-2.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/Ciolos-2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCiolos premier,Citu,motiune de cenzura,negocieri guvern,nominalizare Iohannis  'Ia-o p'™asta'! Așa s-ar putea traduce în limbaj șmecheresc mesajul transmis de Klaus Iohannis lui Dacian Cioloș prin desemnarea acestuia ca premier. În aceeași cheie cu 'Jó napot kívánok, PSD', în aceeași tonalitate scrâșnită de la care nu se poate abține când ceva îl enervează peste măsură și glagorea...Blog politic si polemic