Scorul acestui articol
[Total: 61 voturi. Media: 4.4]

 

AÈ™a numitul „žgrup de la Cluj” reprezintă unul dintre implanturile securistice cele mai la vedere în politica românească actuală. El influențează de ani buni orientări È™i strategii ale statului român de pe poziții aÈ™a zis vizionariste. Plasat exact în plexul solar al PSD-ului, acolo unde eÈ™ecurile repetate în alegeri au durut cel mai tare, de ani buni, acest partid, grupul de la Cluj a fost constant un cal troian, o vulnerabilitate de nedepăÈ™it pentru PSD.

Vasile Dâncu È™i Ioan Rus sunt doi dintre exponenții cei mai cunoscuți ai acestei grupări. În mod programatic aceÈ™tia au ocupat poziții cheie în guverne succesive ale ultimilor ani, fie ele de partid sau tehnocrate.

Faptul că Vasile Dâncu, pesedist, chipurile, a fost numit vice prim ministru în guvernul CioloÈ™, cred că spune totul despre el. Cine îl susținea È™i pe cine reprezenta. Și nu de ieri de azi ci din totdeauna.

În acest context mi-a atras atenția un interviu acordat cu vreo trei zile în urmă de Ioan Rus lui Cozmin GuÈ™ă (È™i această opțiune de comunicare, cu cozminii, grăitoare. Când nu Prelipceanu, atunci GuÈ™ă).

Referindu-se la È™ansele lui Klaus Iohannis de a câÈ™tiga, peste doi ani, un nou mandat de preÈ™edinte al României, Ioan Rus profețeÈ™te:
„žPe măsură ce se va apropia momentul în care [Klaus Iohannis, n.a.] va dori să câștige eventual un al doilea mandat, va trebui să iasă în piață. Fără să joace, stând așa doar, nu știu dacă nu cumva nu va reuși să obțină un al doilea mandat„.

Ce să fie asta? m-am întrebat suspicios. Defetism, cumva? Tocmai la televiziunea binomialo „“ prezidențială? Hmm! Nu prea le stă în fire. Zona asta de propagandism ostentativ, venind din seva atotputerniciei securiste, nu foloseÈ™te adevărul È™i judecata obiectivă ca produse direct vandabile ci doar ca ingrediente ale unor manipulări cu bătaie mai lungă.

Pe această logică am ajuns la concluzia că mesajul lui Ioan Rus s-a vrut, de fapt, unul autoritar È™i mobilizator, care să-i indice preÈ™edintelui Iohannis direcția victorioasă nu printr-o È™oaptă la ureche ci printr-un deget arătător, ieÈ™it viguros din disciplina pumnului.

O parte a societății româneÈ™ti (e drept, încă semnificativ minoritară) a simțit nevoia ca, prin vocea lui Ioan Rus, să-l trezească la viată pe molaticul nostru preÈ™edinte, să-i ceară acestuia să îmbrace pelerina roÈ™ie, „žsă iasă în piață”,   „žsă joace”, să se implice È™i să nu mai facă pe mortul în păpuÈ™oi în vreme ce curentul popular anti „“ Kovesi È™i anti „“ binom câÈ™tigă vertiginos teren.

Avertismentul lui Ioan Rus nu este altceva decât o evidentă continuare a altor demersuri menite să-l scoată la luptă deschisă pe preÈ™edinte. Vă amintiți cererea de dialog formulată către Cotroceni de „žsocietatea civilă” reprezentată de ONG-urile sorosiste (È™i acceptată chiar a doua zi de consilierii preÈ™edintelui)? Dar de atacul CSM-ului asupra CCR, prin acuzarea lui Valer Dornean că s-ar fi antepronunțat într-o speță ce viza un posibil conflict de natură constituțională între executiv È™i justiție?

Sunt semne din ce în ce mai evidente că, undeva în etanÈ™ul ce a protejat până de curând omerta sistemului ocult, ceva a cedat È™i adevărul a început să țâÈ™nească amenințător din toate direcțiile. Ca în vapoarele de mare tonaj în care compartimentarea devine ineficientă când se produc fisuri, È™i în binom, din momentul în care au început să apară infiltrații È™i dezvăluiri, s-a declanÈ™at alarma de naufragiu.

Ioan Rus nu face altceva decât să-i ceară imperios preÈ™edintelui României să stopeze lansarea la apă a bărcilor de salvare (echivalentă cu abandonarea navei È™i declanÈ™ată, se pare, cu acordul lui tacit) È™i să treacă cu toată vigoarea la peticirea spărturilor.  Ceea ce înseamnă că Ioan Rus È™i ceilalți in numele cărora vorbeÈ™te nu prea sunt mulțumiți de jumătățile de măsură cu care Klaus Iohannis acționează.

Să constatăm: regulamentul comisiilor parlamentare de anchetă s-a îmbunătățit semnificativ (în sensul creÈ™terii forței de acțiune a acestora), procedura pentru audierea lui Sebastian Ghiță È™i a altora s-a simplificat, SRI dă semne că ar fi dispus să colaboreze mai consistent decât până acum pentru aflarea adevărului, dezvăluirile despre abuzurile, chiar ororile făcute de procurori DNA, curg cu nemiluita, spălarea Laurei Kovesi la Bruxelles a fost un eÈ™ec total. În plus, tandemul Udrea „“ Băsescu se pare că a decis continuarea la alt nivel a luptei pentru a-È™i salva propria piele.

Toate acestea reprezintă indicii că tabăra anti „“ binom creÈ™te, că È™ansele ei de victorie atrag tot mai mult atenția È™i interesul marilor jucători. Ar fi culmea ca tocmai preÈ™edintele României, cel mai informat civil al țării, să nu ia în calcul beneficiile sprijinirii (cu discreția È™i ambiguitatea necesare) a unora dintre demersurile acestei  tabere.

Faptul că Ioan Rus îl cheamă atât de strident pe baricada tefelistă pe Klaus Iohannis, amenințându-l că altfel PSD îl va  zdrobi la viitoarele prezidențiale cu un contra-candidat, George Maior, pregătit deja, în ascuns, de americani, mă face să cred că nivelul de panică în rândul susținătorilor Laurei Kovesi a ajuns la cote de dezastru.

Contele de Saint GermainEditorialecal troian,George MaiorIoan Rus,Grupul de la Cluj,guvernul Ciolos,ong-uri sorosiste,Sebastian Ghita,societatea civila,tandemul Udrea - Basescu  AÈ™a numitul 'žgrup de la Cluj' reprezintă unul dintre implanturile securistice cele mai la vedere în politica românească actuală. El influențează de ani buni orientări È™i strategii ale statului român de pe poziții aÈ™a zis vizionariste. Plasat exact în plexul solar al PSD-ului, acolo unde eÈ™ecurile repetate în alegeri...Blog politic si polemic