Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.5]

 

N-am auzit pe nimeni dintre marii învinși ai zilei, PSD și ALDE, spunând asta. O spun eu în numele lor, mai ales că i-am susținut: felicitări învingătorilor pentru această incredibilă performanță.

Rezultatul e zdrobitor! Mobilizarea celor care au răsturnat azi balanța puterii a fost neverosimilă. Nu cred că a fost hipnoză în masă, nici meritul lui Iohannis, Orban ori Rareș Bogdan. A fost altceva.

În materie de analiză politică judecățile mele s-au sprijinit mereu pe o premisă de la care nu m-am abătut: vocea majorității trebuie respectată, orice ar spune aceasta, oricât de puțin ne-ar conveni. Acum deodată, pentru că această voce si-a schimbat mesajul, și l-a schimbat dramatic, contrazicându-ne brutal opțiunile, nu voi începe să strig că la mijloc a fost prostie, că a fost neinformare, că a fost dezinformare, că a fost manipulare, că a fost virusare, că a fost trădare.

Mulți vor face asta dar cred că vor greși. Nu neg că în explicația votului de azi s-ar putea insera și mici contribuții ale fiecăreia dintre cauzele de mai sus. Dar nu decisive. Schimbarea de procente e mult prea mare ca să-i negăm legitimitatea și profunzimea. De aceea trebuie să acceptăm că ea a fost produsă de o mutație majoră în percepția românilor. Trebuie să acceptăm acest lucru și să ne regăsim energia pozitivă pentru a putea merge mai departe.

Da, teoretic au fost alegeri parlamentare, dar, practic, a fost mai mult decât atât. A fost un microfon pus la acest moment pe vocea românilor care au spus în cor, răspicat și majoritar, că vor o schimbare. Vocea noastră, a celor care avem o altă părere, abia s-a mai auzit.

În aceste condiții soluția pentru a ne da o șansă, curând, să demonstrăm că noi avem dreptate (dacă avem!), este una singură: să fim consecvenți cu principiile, nu cu orgoliile noastre, și să acceptăm schimbarea pe care ei o propun: Liviu Dragnea să-și dea demisia iar Viorica Dăncilă să-și depună mandatul. Să lăsăm PNL-ului și USR-ului șansa de a prelua guvernarea și să permitem românilor care astăzi i-au votat să vadă de ce sunt aceștia în stare. Și să compare. Ca în anul de mandat Cioloș.

Dacă vor guverna mai bine decât actualii, avantaj România.

Dar dacă nu, cum cred și credeți, o răsturnare la fel de spectaculoasă vom avea bucuria să trăim la prezidențialele din iarnă.

Cel mai important lucru după o înfrângere ca asta este s-o accepți, s-o uiți cât mai repede, și să nu-ți otrăvești sufletul cu ea în gânduri zile, săptămâni, luni, ani.

Să fim demni, să dăm învingătorului salutul protocolar și să trecem mai departe.

Acesta este îndemnul meu pentru ziua de azi.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/cupa.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/cupa-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,demisie Dragnea,invingatori PNL USR,invinsi PSD ALDE,mandat Dancila,referendum  N-am auzit pe nimeni dintre marii învinși ai zilei, PSD și ALDE, spunând asta. O spun eu în numele lor, mai ales că i-am susținut: felicitări învingătorilor pentru această incredibilă performanță. Rezultatul e zdrobitor! Mobilizarea celor care au răsturnat azi balanța puterii a fost neverosimilă. Nu cred că a fost...Blog politic si polemic