Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.5]

 

N-am auzit pe nimeni dintre marii învinÈ™i ai zilei, PSD È™i ALDE, spunând asta. O spun eu în numele lor, mai ales că i-am susținut: felicitări învingătorilor pentru această incredibilă performanță.

Rezultatul e zdrobitor! Mobilizarea celor care au răsturnat azi balanța puterii a fost neverosimilă. Nu cred că a fost hipnoză în masă, nici meritul lui Iohannis, Orban ori RareÈ™ Bogdan. A fost altceva.

În materie de analiză politică judecățile mele s-au sprijinit mereu pe o premisă de la care nu m-am abătut: vocea majorității trebuie respectată, orice ar spune aceasta, oricât de puțin ne-ar conveni. Acum deodată, pentru că această voce si-a schimbat mesajul, È™i l-a schimbat dramatic, contrazicându-ne brutal opțiunile, nu voi începe să strig că la mijloc a fost prostie, că a fost neinformare, că a fost dezinformare, că a fost manipulare, că a fost virusare, că a fost trădare.

Mulți vor face asta dar cred că vor greÈ™i. Nu neg că în explicația votului de azi s-ar putea insera È™i mici contribuții ale fiecăreia dintre cauzele de mai sus. Dar nu decisive. Schimbarea de procente e mult prea mare ca să-i negăm legitimitatea È™i profunzimea. De aceea trebuie să acceptăm că ea a fost produsă de o mutație majoră în percepția românilor. Trebuie să acceptăm acest lucru È™i să ne regăsim energia pozitivă pentru a putea merge mai departe.

Da, teoretic au fost alegeri parlamentare, dar, practic, a fost mai mult decât atât. A fost un microfon pus la acest moment pe vocea românilor care au spus în cor, răspicat È™i majoritar, că vor o schimbare. Vocea noastră, a celor care avem o altă părere, abia s-a mai auzit.

În aceste condiții soluția pentru a ne da o È™ansă, curând, să demonstrăm că noi avem dreptate (dacă avem!), este una singură: să fim consecvenți cu principiile, nu cu orgoliile noastre, È™i să acceptăm schimbarea pe care ei o propun: Liviu Dragnea să-È™i dea demisia iar Viorica Dăncilă să-È™i depună mandatul. Să lăsăm PNL-ului È™i USR-ului È™ansa de a prelua guvernarea È™i să permitem românilor care astăzi i-au votat să vadă de ce sunt aceÈ™tia în stare. Și să compare. Ca în anul de mandat CioloÈ™.

Dacă vor guverna mai bine decât actualii, avantaj România.

Dar dacă nu, cum cred È™i credeți, o răsturnare la fel de spectaculoasă vom avea bucuria să trăim la prezidențialele din iarnă.

Cel mai important lucru după o înfrângere ca asta este s-o accepți, s-o uiți cât mai repede, È™i să nu-ți otrăveÈ™ti sufletul cu ea în gânduri zile, săptămâni, luni, ani.

Să fim demni, să dăm învingătorului salutul protocolar È™i să trecem mai departe.

Acesta este îndemnul meu pentru ziua de azi.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/cupa.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/05/cupa-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,demisie Dragnea,invingatori PNL USR,invinsi PSD ALDE,mandat Dancila,referendum  N-am auzit pe nimeni dintre marii învinÈ™i ai zilei, PSD È™i ALDE, spunând asta. O spun eu în numele lor, mai ales că i-am susținut: felicitări învingătorilor pentru această incredibilă performanță. Rezultatul e zdrobitor! Mobilizarea celor care au răsturnat azi balanța puterii a fost neverosimilă. Nu cred că a fost...Blog politic si polemic