Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 4]

„Plimbarea libertății”, pe lângă avertismentul transmis lui Traian Băsescu și găștii lui de torționari că ura-i mare și răbdarea pe sfârșite, a mai avut un merit major: s-a constituit într-un test de corectitudine pentru instituțiile de presă actuale. Test căzut lamentabil de televiziuni și ziare care se miră de ce A3 le surclasează la audiență.
Iată, de exemplu, titlul major din EVZ de azi: „ANTENA 3 provoacă VIOLENÅ¢E în stradă. „PLIMBAREA LINIȘTITÄ‚” devine o tentativa de LINȘAJ a unor ziariști. Jurnaliști loviți de protestatarii lui Gâdea. PROTESTUL ILEGAL a BLOCAT circulația. Surse apropiate Jandarmeriei: 450 de protestatari”.
Prostie multă, trebuie să recunoașteți! Bine că nu lasă vânătăi pentru că, altfel, culoarea dominantă a acestei fițuici finanțate de Elena Udrea ar deveni aceea a norilor de furtună. Cât de tembel trebuie să fii tu, Dan Andronic, încât să-ți închei un șir întreg de minciuni sau, în cel mai bun caz, de exagerări, mai greu de verificat de cititorii care nu vor să te creadă pe cuvânt, cu o gogonată cât Casa Poporului, la indemâna oricui de a se convinge cât e de gogonată: informația cu „450 de protestatari”. Păi chiar și din pozele publicate de voi, biete slugi slabe de înger, se poate observa cu ochiul liber că acolo au fost mii de oameni.
Minciuna asta, cu numărul de participanți, reprezintă, evident, un ordin pe unitate din moment ce și B1TV a propagat-o, ba chiar și dușmanii lui Voiculescu de la RTV. Puseseră ei, pe un scrol, textul următor: „Câteva sute de bucureșteni au dat ture în jurul Palatului Cotroceni”. Desigur, și 8000 și 10000 sunt mărimi care se pot descompune în sute: 80 de sute, 100 de sute. Oare asta or fi vrut să spună oteviștii de la RTV?
Recordul de manipulare grosolană și execrabil pusă în operă, ca pentru retardați, l-a înregistrat însă Cosmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, postul pe care îl conduce nu spre obiectivitate (cum ar fi de așteptat pentru un canal de știri) ci spre neantul audienței cu o cifră și a credibilității zero. Cosmin Gusă pedala frenetic în discursul său pe vinovăția lui Victor Ponta pentru manifestația din jurul Palatului Cotroceni. Îl acuza pe premier de complicitate, prin intermediul jandarmeriei, cu odioșii infractori Badea și Gâdea. Într-o filipică de tipul celor practicate de Traian Băsescu atunci când furia îi întunecă mințile, Cosmin Gușă încerca să-și convingă puținii ascultători (proastă impresie trebuie că are despre discernământul acestora) că jandarmii ar fi trebuit să mențină cu orice preț traficul auto deschis pe traseele pe care se deplasau manifestanții. Ba, mai mult, aceiași jandarmi ar fi trebuit să țină piept puhoiului, să nu-i permită acestuia să intre pe carosabil. Acuma, sigur, eu pot înțelege că marea suferință a celor ce-și doresc din toți rărunchii închiderea A3 este că manifestația de ieri nu s-a lăsat cu „nasoale” grave, că provocările puse la cale pentru a declanșa dezordini majore au eșuat. Se vede că asta-i arde la ficați după cum umflă grotesc incidentele rămase la stadiu de ciondăneală, după cum le tot mediatizează în bucle interminabile. Dar să fii atât de idiot, idiotul suprem al manipulării, încât să îi critici pe jandarmi tocmai pentru meritul că au știut să evide provocările și escaladările, asta depășește până și limitele binecunoscute de abjecție ale lui Cosmin Gușă.
De fapt, pentru cine nu a observat încă, vreau să semnalez că acest șmecheraș de cartier de fițe nu numai că urmează traiectorii care se întorc, invariabil, la Traian Băsescu dar a împrumutat de la acesta, ca un epigon ce-i e, și multe dintre golăniile comportamentale binecunoscute publicului larg: schimbarea orientărilor și a argumentațiilor fără nicio rușine, după cum bate vâtul intereselor sale egoiste, o capacitate absolut cabotină de a minți fără să clipească atunci când instinctul oportunist i-o cere și, nu în ultimul rând, atracția nu numai de a-și trage amantă din șeptelul damelor măritate dar și de a se făli ostentativ cu ea, înzestrând-o cu o emisiune de prime – time tot așa cum idolul lui și-a înzestrat tovarășa de companie cu cel mai bănos minister la o anumită vreme.
Pentru mine Cosmin Gușă nu este o decepție ci o confirmare. L-am citit cu precizie încă de la apariția sa în politică: îmbroboditor șef al lui Adrian Năstase, șef de campanie al lui Traian Băsescu, opozant feroce al ambilor, după care, așa cum am mai spus, întoarceri inevitabile la irezistibilul model căruia i-a copiat până și chelia.
Deși nu am niciun fel de așteptări de la acest personaj total lipsit de caracter, un regret tot trebuie să mărturisesc: acela că l-a pervertit într-un mod absolut incredibil pe Rareș Bogdan. Ce dezastru poate produce în numai un an de șefie un individ din specia Traian Băsescu asupra subalternilor săi ne exemplifică involuția lui Rareș Bogdan dintr-un ziarist cu calități de ardeal într-un propagandist cu toate defectele de Dâmbovița.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Antena 3,B1TV,Cosmin Guşă,Dambovita,Dan Voiculescu,EVZ,Mihai Gadea,Mircea Badea,Palatul Cotroceni,Rares Bogdan,Realitatea TV,RTV'Plimbarea libertății', pe lângă avertismentul transmis lui Traian Băsescu și găștii lui de torționari că ura-i mare și răbdarea pe sfârșite, a mai avut un merit major: s-a constituit într-un test de corectitudine pentru instituțiile de presă actuale. Test căzut lamentabil de televiziuni și ziare care se miră de...Blog politic si polemic