Scorul acestui articol
[Total: 3 voturi. Media: 4]

“Plimbarea libertăţii”, pe lângă avertismentul transmis lui Traian Băsescu şi găştii lui de torţionari că ura-i mare şi răbdarea pe sfârşite, a mai avut un merit major: s-a constituit într-un test de corectitudine pentru instituţiile de presă actuale. Test căzut lamentabil de televiziuni şi ziare care se miră de ce A3 le surclasează la audienţă.
Iată, de exemplu, titlul major din EVZ de azi: “ANTENA 3 provoacă VIOLENŢE în stradă. ”PLIMBAREA LINIŞTITĂ” devine o tentativa de LINŞAJ a unor ziarişti. Jurnalişti loviţi de protestatarii lui Gâdea. PROTESTUL ILEGAL a BLOCAT circulaţia. Surse apropiate Jandarmeriei: 450 de protestatari”.
Prostie multă, trebuie să recunoaşteţi! Bine că nu lasă vânătăi pentru că, altfel, culoarea dominantă a acestei fiţuici finanţate de Elena Udrea ar deveni aceea a norilor de furtună. Cât de tembel trebuie să fii tu, Dan Andronic, încât să-ţi închei un şir întreg de minciuni sau, în cel mai bun caz, de exagerări, mai greu de verificat de cititorii care nu vor să te creadă pe cuvânt, cu o gogonată cât Casa Poporului, la indemâna oricui de a se convinge cât e de gogonată: informaţia cu “450 de protestatari”. Păi chiar şi din pozele publicate de voi, biete slugi slabe de înger, se poate observa cu ochiul liber că acolo au fost mii de oameni.
Minciuna asta, cu numărul de participanţi, reprezintă, evident, un ordin pe unitate din moment ce şi B1TV a propagat-o, ba chiar şi duşmanii lui Voiculescu de la RTV. Puseseră ei, pe un scrol, textul următor: “Câteva sute de bucureşteni au dat ture în jurul Palatului Cotroceni”. Desigur, şi 8000 şi 10000 sunt mărimi care se pot descompune în sute: 80 de sute, 100 de sute. Oare asta or fi vrut să spună oteviştii de la RTV?
Recordul de manipulare grosolană şi execrabil pusă în operă, ca pentru retardaţi, l-a înregistrat însă Cosmin Guşă într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, postul pe care îl conduce nu spre obiectivitate (cum ar fi de aşteptat pentru un canal de ştiri) ci spre neantul audienţei cu o cifră şi a credibilităţii zero. Cosmin Gusă pedala frenetic în discursul său pe vinovăţia lui Victor Ponta pentru manifestaţia din jurul Palatului Cotroceni. Îl acuza pe premier de complicitate, prin intermediul jandarmeriei, cu odioşii infractori Badea şi Gâdea. Într-o filipică de tipul celor practicate de Traian Băsescu atunci când furia îi întunecă minţile, Cosmin Guşă încerca să-şi convingă puţinii ascultători (proastă impresie trebuie că are despre discernământul acestora) că jandarmii ar fi trebuit să menţină cu orice preţ traficul auto deschis pe traseele pe care se deplasau manifestanţii. Ba, mai mult, aceiaşi jandarmi ar fi trebuit să ţină piept puhoiului, să nu-i permită acestuia să intre pe carosabil. Acuma, sigur, eu pot înţelege că marea suferinţă a celor ce-şi doresc din toţi rărunchii închiderea A3 este că manifestaţia de ieri nu s-a lăsat cu “nasoale” grave, că provocările puse la cale pentru a declanşa dezordini majore au eşuat. Se vede că asta-i arde la ficaţi după cum umflă grotesc incidentele rămase la stadiu de ciondăneală, după cum le tot mediatizează în bucle interminabile. Dar să fii atât de idiot, idiotul suprem al manipulării, încât să îi critici pe jandarmi tocmai pentru meritul că au ştiut să evide provocările şi escaladările, asta depăşeşte până şi limitele binecunoscute de abjecţie ale lui Cosmin Guşă.
De fapt, pentru cine nu a observat încă, vreau să semnalez că acest şmecheraş de cartier de fiţe nu numai că urmează traiectorii care se întorc, invariabil, la Traian Băsescu dar a împrumutat de la acesta, ca un epigon ce-i e, şi multe dintre golăniile comportamentale binecunoscute publicului larg: schimbarea orientărilor şi a argumentaţiilor fără nicio ruşine, după cum bate vâtul intereselor sale egoiste, o capacitate absolut cabotină de a minţi fără să clipească atunci când instinctul oportunist i-o cere şi, nu în ultimul rând, atracţia nu numai de a-şi trage amantă din şeptelul damelor măritate dar şi de a se făli ostentativ cu ea, înzestrând-o cu o emisiune de prime – time tot aşa cum idolul lui şi-a înzestrat tovarăşa de companie cu cel mai bănos minister la o anumită vreme.
Pentru mine Cosmin Guşă nu este o decepţie ci o confirmare. L-am citit cu precizie încă de la apariţia sa în politică: îmbroboditor şef al lui Adrian Năstase, şef de campanie al lui Traian Băsescu, opozant feroce al ambilor, după care, aşa cum am mai spus, întoarceri inevitabile la irezistibilul model căruia i-a copiat până şi chelia.
Deşi nu am niciun fel de aşteptări de la acest personaj total lipsit de caracter, un regret tot trebuie să mărturisesc: acela că l-a pervertit într-un mod absolut incredibil pe Rareş Bogdan. Ce dezastru poate produce în numai un an de şefie un individ din specia Traian Băsescu asupra subalternilor săi ne exemplifică involuţia lui Rareş Bogdan dintr-un ziarist cu calităţi de ardeal într-un propagandist cu toate defectele de Dâmboviţa.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Antena 3,B1TV,Cosmin Guşă,Dambovita,Dan Voiculescu,EVZ,Mihai Gadea,Mircea Badea,Palatul Cotroceni,Rares Bogdan,Realitatea TV,RTV“Plimbarea libertăţii”, pe lângă avertismentul transmis lui Traian Băsescu şi găştii lui de torţionari că ura-i mare şi răbdarea pe sfârşite, a mai avut un merit major: s-a constituit într-un test de corectitudine pentru instituţiile de presă actuale. Test căzut lamentabil de televiziuni şi ziare care se miră de...Blog politic si polemic