Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Victor Ponta, altfel un comunicator destul de abil (și, în ultima vreme, ubicuu și neobosit), a scăpat ieri o mărturisire din categoria „ferește-mă, Doamne, de mine”: „am vrut să îl țin pe domnul Predoiu în luna mai, când am făcut Guvernul”.

Reporterul ar fi trebuit să-l întrebe pe nerăsuflate: „și nu credeți că, în acel caz, azi am fi avut parte la Parchete, tot de cuplul Morar – Kovesi  cu care Traian Băsescu și-a construit atâtea fantasme, iar în planul doi de aceleași slugi odioase ale acestora, o adevărată falangă macedoneană de zdrobit adversari politici”?

Exact pe schema „ministrul justiției propune – președintele dispune”, compromisul mărturisit dar nefăptuit  al premierului (slavă Domnului!)  s-ar fi răzbunat feroce chiar pe aceia  ce îl votaseră acolo ca să fie răzbunați. Căci vai, dacă Ponta – Che Guevara nu a rezistat presiunilor internaționale și sforăriilor de la Cotroceni, ne putem imagina că ar fi putut rezista huietului de lupi hămesiți tocmai iepurașul Predoiu?

Da, compromisurile se răzbună. Mai devreme sau mai târziu. Pentru că ele inseamnă trădare de sine, un sâmbure de corp străin, o sămânță germinativă auto-implantată, veșnic subversivă.

Pe un alt post de televiziune Crin Antonescu mi sa părut practicând un alt gen de sinceritate, a adevărului spus fără anestezie, chiar cu paloarea durerii, a unei resemnări vigilente.

Nu a încercat nicio clipă să dea impresia că n-ar ințelege mesajele din subtext ale premierului sau că le-ar minimaliza. Ba dimpotrivă, le-a extras cu penseta, propunându-le biopsiei.  „Ce-o ieși, ne asumăm” – părea a spune.  „Dacă ajung la concluzia că succesul candidaturii mele (la prezidentiale n.a.) depinde de a umbla sau nu de mână cu premierul Victor Ponta, nu voi mai candida”.

Sigur, nu doar compromisurile se răzbună în viață. Uneori, mai ales în politică, se răzbună și consecvența.

Cred că, de data asta, Crin Antonescu face bine alegând rezistența prin consecvență și nu pe aceea prin compromis. Și face și mai bine  raportându-se la prezidențialele din 2014 ca la o gară facultativă și nu ca la o destinație finală. Dacă manevrele din culise se vor dovedi, o dată în plus, mai puternice decât masiva dorință populară, măcar să-l prindă deznodământul de etapă cu conștiința împăcată și de mână cu cei nesocotiți.

Alegeri vor mai fi și după 2014 și, poate, cu șanse mai mari de a se desfășura în normalitate și fără intruziuni ofensatoare la adresa demnității naționale. Atunci, pe sacrificiile de acum, Crin Antonescu s-ar putea să fie ales președinte într-o Românie în care va fi dispărut  Traian Băsescu și stilul lui de a se face politică.

Contele de Saint GermainEditorialeCatalin Predoiu,Che Guevara,Crin Antonescu,Kovesi - Morar,Traian Basescu,Victor PontaVictor Ponta, altfel un comunicator destul de abil (și, în ultima vreme, ubicuu și neobosit), a scăpat ieri o mărturisire din categoria 'ferește-mă, Doamne, de mine': 'am vrut să îl țin pe domnul Predoiu în luna mai, când am făcut Guvernul'. Reporterul ar fi trebuit să-l întrebe pe nerăsuflate: 'și...Blog politic si polemic