Scorul acestui articol
[Total: 734 voturi. Media: 4.9]

 

Când vă spuneam… S-a trecut la faza pe subterane! Acum e între ei!

Marele avantaj că PSD-ul a ajuns zdrențe. Nemaiavând adversar comun, undergroundienii au început  să-și dea la gioale reciproc. Să-și sape unii altora la temelie.

Asistăm la ultima găselniță a „geo-strategilor” politicii dâmbovițene de diez: războiul prin surpare. „Geo” de la pământ, săpături, alunecări de teren, nisipuri mișcătoare.

Garantul Constituției a semnat numirile în fruntea PÎCCJ şi DIICOT fără colici și cirspări etice, în ciuda avizelor negative date de CSM şi a recomandărilor MCV de a se ţine cont de avizele CSM.

Am intuit bine: secța de procurori a CSM-ului a fost cu Iohannis cât a fost, doar de conjunctură. Pentru a rade pesedeul din toate. După care, când s-a pus problema cine să controleze șrapnelul justiției „independente”, prostimii i s-a arătat, inevitabil, colcăiala din cazanele cu zmoală. Dracii lui Iohannis și Helvig contra dracilor lui Kovesi, Coldea și Macovei.

La aceștia din urmă sunt secretele SIPA. Echivalente cu sforile de-ntors după interese de gașcă procurori și judecători. De-asta a votat secția de produrori a CSM-ului cum au vrut păpușarii. Chestie de telecomnadă.

Propaganda lui Iohannis a replicat și ea declanșând campania de demascări din Gândul. După care, la o săptămână, jupânul și-a luat inima în dinți și a semnat decretele de numire cum a vrut el.

Temerar supremul! Cine știe ce garanții l-au convins să lase garda jos. Or fi fost la mișto?

Căci, iată, nici ceilalți nu stau cu mâinile în sân.

Cine credeți că sare „fără condamnare” în secunda doi dupa anunțarea știrii? Nu PSD, nu ProRomânia, nu ALDE ci…ați ghicit: USR. Prin președintele său Dan Barna. Adică facțiunea din SRI care i-a rămas fidelă lui Coldea.

Zice antreprenorul de succes cu fonduri europene:

Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare.

Într-o țară normală se caută soluția cea mai bună, nu se forțează oportunist soluția care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiției și președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă.

Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții

 

Presimt că acesta e doar începutul. Haștagul dă în clocot iar cuplul Kovesi – Macovei clocește revanșa.

 

Turmentat că în ultima vreme, cu Helvig la timonă, i-au reușit cam toate îmbârligăturile politice pe care și le-a propus, her Klein, altfel mai mult decât prudent când e strict după instinctul lui de conservare, a făcut această mișcare de orgoliu crezându-se perfect protejat.

 

Mie îmi place decizia asta a președintelui. Până la urmă era de ales între două rele la fel de rele. Deci n-aveam de ce să fiu fericit dacă se numeau cei preferați de cealaltă tabără. În schimb, astfel, sunt șanse de jumuleală între cele două găini răzbunătoare de la Bruxelles și cocoșul infatuat de la Cotroceni.

 

Să înceapă cafteala! Pariuri?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/02/Barna-Iohannis.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/02/Barna-Iohannis-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeaviz CSM negativ,Dan Barna atac la Iohannis,Iohannis risca,numirea procurorilor sefi,secretele SIPA,tabara Iohannis Helvig,tabara ovesi Coldea Macovei  Când vă spuneam... S-a trecut la faza pe subterane! Acum e între ei! Marele avantaj că PSD-ul a ajuns zdrențe. Nemaiavând adversar comun, undergroundienii au început  să-și dea la gioale reciproc. Să-și sape unii altora la temelie. Asistăm la ultima găselniță a „geo-strategilor” politicii dâmbovițene de diez: războiul prin surpare. „Geo”...Blog politic si polemic