Scorul acestui articol
[Total: 2744 voturi. Media: 4.9]

În curând lumea va ieși în stradă. Și nu lumea haștagistă, cea cu fițe, facebook, telefoane – lanternă și fasciști cu bandane mutilând bătrânii sub ochii jandarmilor. Va ieși România pauperă și majoritară, acea Românie batjocorită de conducătorii actuali și condamnată, literalmente, să moară de foame.

Habar n-aveți, cei mai mulți dintre voi, spre ce dezastru este împins acest popor, chiar acum!

Priviți în jur. Toate, dar absolut toate țările cu lideri normali la cap, iau măsuri economice excepționale, urgente, simplu de aplicat și eficiente, pentru a-și salva de la catastrofă nu doar populația ci și economia. Doar România pregetă wernerian și încearcă, încă o dată, prin șmenarii care o conduc, orbani, câți, bogdani și alți reptilieni așișderea, să fenteze destinul.

Liderii noștri au o mentalitate de pokeriști care joacă pe banii altora. Nu le ajunge că o să ne rupă în două pandemia. Ei plusează ca demenții și cu economia: all in! Fără să aibă nimic în mână! La cacealma!

Așa zisele măsuri de protecție economică stabilite prin ordonanțele militare 29 și 30 sunt vax albina, praf în ochi, propagandă de doi bani, teatru buf din categoria „žhai să ne facem că…”!

Talpa țării, România salariului minim pe economie, trăiește, în proporție covârșitoare, prin intermediul IMM-urilor. Cu leafa, atât cât este ea, de la o lună la alta. Cu ultimul sfanț din pungă drămuit la sânge până în ziua de salar.

Ce fac amărâții ăștia dacă patronul îi amână cu plata o săptămână? Strâng din dinți, renunță la medicamente și trec pe covrigi muiați în apă.

Dar dacă îi amână o lună? Încă rabdă, tac și speră.

Dar dacă patronul îi concediază brusc, pe motiv că l-a ruinat criza și guvernul nu-l ajută cu nimic?

Atunci va fi REVOLUÅ¢IE! Explozia mămăligii! Fiți siguri!

Asta a fost dintotdeauna și asta este și azi supapa cea mai la îndemână a disperării: REVOLUÅ¢IA! Căci nu vorbim de 1 000, de 10 000, sau de 100 000 de lăsați pe drumuri. Vorbim de milioane! Socotiți-i și pe repatriații din diaspora! Care trebuie cumva să-și hrănească copiii, bătrânii, familia. Și nu mai au cu ce! Nu vor mai avea cu ce!!!

Am citit extrem de atent ordonanțele emise până acum de guvern: nu-i ajută cu nimic, dar cu nimic,  credeți-mă, pe micii întreprinzători, pe antreprenorii români loviți direct în moalele capului de criză, pe întorșii din Italia și Spania care vor rămâne aici peste an și vor căuta locuri de muncă. Ba, mai mult, îi  împinge pe cei cu afaceri să tragă cât mai repede obloanele, să pună cât mai repede lacătul, dacă nu vor să se trezească într-o lună sau două că au pierdut și puținul agonisit într-o viață de muncă și sacrificii. De unde să-și plătească angajații? De unde să asigure noi locuri de muncă?

Este absolut dramatic! Incredibil de periculos! Ca în vremuri de război!

Dacă alertul președinte Iohannis, cu minunatul LUI guvern de inepți, nu le întind urgent, concret și substanțial o mână de ajutor celor la care m-am referit mai sus, vor fi rași de la putere înainte să mai apuce alegerile din toamnă. Înainte chiar să se dezmeticească.

Lansez acest avertisment nu cu gândul la ei, la politicienii care ne guvernează. Ei, în orice situație, vor primi, mai devreme sau mai târziu, exact ceea ce merită. Și nu îi voi compătimi deloc pentru asta.

Gândul meu este la cei oropsiți: atât la cei care deja nu mai au locuri de muncă și nici un venit minim asigurat cât și la cei care încă se zbat să-și salveze afacerea și angajații.

Ce fel de generali sunt aceia care, în război fiind, în loc să aibă grijă ca de ochii din cap de soldații incă valizi, se grăbesc să îi împingă pe aceștia în zonele de moarte sigură?

Răspunsul meu este unul singur: niște generali care își trădează țara!

Inconștienților, obsedaților de putere, egoiștilor vânduți,

faceți măcar acum, în ceasul al 12-lea, cât încă s-ar putea să nu fie prea târziu, ce trebuia să faceți din secunda doi după declararea stării de urgență:

ajutați IMM-urile care încă mai mișcă! Ajutați-le să supraviețuiască! Împărțiți echitabil cu ele efortul financiar. Ele să suporte salariile nete ale angajaților, voi să suportați celelalte taxe și impozite.

Ați putea chiar să cumpărați părți sociale de la IMM-urile cele mai promițătoare, asta însemnând că, pe termen scurt, le salvați injectând capital, iar pe termen mediu și lung că veți fi parteneri în niște afaceri de succes 100% românești.

Dar am impresia că-mi bat gura de pomană.

Știți care a fost prima grijă a lui Ludovic Orban azi, după ce l-a demis pe Costache? Să arunce în derizoriu proiectul de testare largă a bucureștenilor anunțat ieri de profesorul Străinu Cercel. Citiți declarația lui Orban și vă cruciți:

„žPoveÈ™tile care circulă, că ne apucăm să facem, să selectăm noi 10.000 de oameni pe care îi testăm, sunt poveÈ™ti.„

Știți de ce face politrucul briantinat asta? Pentru că, la mijloc, este pesedista Gabriel Firea! Căreia trebuie să-i pună, cu orice preț, tălpi, tălpi, tălpi!

Ä‚sta este, dragii mei compatrioți, guvernul României de azi! Ä‚sta este guvernul lui Klaus Iohannis!

Li se rupe lor în paișpe de salvarea țării, a economiei, de problemele românilor trimiși cu sutele de mii în șomaj tehnic sau, și mai radical, trimiși direct la moarte, prin inaniție.

Ei se gândesc numai și numai la alegeri, la putere, la fundul lor, la cașcaval! Să prostească prostimea și să mai fie înscăunați o dată!

Așa nu se mai poate!

Va fi, cu siguranță, REVOLUÅ¢IE! Iată partea bună a pandemiei!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/revolutie-500x338.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/revolutie-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeceasul al 12-lea,coronavirus,guvernul meu,IMM,Klaus Iohannis,Ludovic Orban,ordonantele militare,revolutie,scutire de taxe,vrremuri derazboiÎn curând lumea va ieși în stradă. Și nu lumea haștagistă, cea cu fițe, facebook, telefoane - lanternă și fasciști cu bandane mutilând bătrânii sub ochii jandarmilor. Va ieși România pauperă și majoritară, acea Românie batjocorită de conducătorii actuali și condamnată, literalmente, să moară de foame. Habar n-aveți, cei mai...Blog politic si polemic