Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Predictibilitatea nu se împacă deloc cu haosul. Cad dinte peste dinte. Antagonice, ireconciliabile, reciproc anihilante.
Soluția disperatului, când nicio salvare probabilă statistic nu se mai întrevede, este generarea de brambureală.
Pentru că în brambureală, în haos, când regulile jocului, logica și bunul simț comun sunt abolite, totul devine posibil.
Ne îndreptăm într-un ritm galopant spre o astfel de singularitate. Miza prezidențialelor i-a dereglat pe toți. Și asta pentru un singur simplu motiv: alesul ce rezultă din preferințele populare nu este pe placul crupierului care învârte platanul ruletei și lansează bila. Crupierul vrea pe altcineva, pe cineva care, în condiții normale, ar fi imposibil să se impună. Și atunci se apelează la halucinogene, la manevre care să genereze confuzie, la înșelătorii afective.
Când alegătorul pauper și neinformat, din vasta ruralitate românească, se va afla în fața unui buletin de vot cu minimum 10 candidați pe el (căci deh, avem diversitate, și Kelemen Hunor și Dan Diaconescu și Călin Popescu Tăriceanu și Ioan Ghișe și Cristian Diaconescu și Vadim Tudor și ce zbanghiu s-o mai trezi din vise bahice direct în delirul prezidențiabilității gen MRU ori Mircea Geoană ori Monica Macovei), ce va face (el, alegătorul)? Se va lua cu mâinile de cap și va plesni ștampila așa cum ar da cu lopata să strivească un gândac de Colorado de pe cuibul cu cartofi: mai mult cu năduf decât cu discernământ și luciditate. Căci una e să înveți dinainte să recunoști pe hârtia aia două nume, Ponta și Iohannis, și alta să fii obligat să descifrezi un pomelnic de… nici nu ști ce or fi ăia: sfinți, domnitori din istoria neamului sau nume de medicamente cu reduceri la farmacii.
Brambureala însă este în plină procesare și la alte nivele: așa zisa justiție, așa zisele instituții de forță, nu stau nici ele cu mâinile in sân. Se ascultă și se înregistrează în draci, se construiesc dosare penale la foc automat, se pun la cale strategii de compromitere sau scoatere din joc la ordin. Ponta ar putea fi săltat cu mascații în orice moment (prielnic) dar, la nevoie, nici Dragnea sau Ilie Sârbu sau Mazăre sau Marian Oprișan sau, chiar, Sorin Oprescu, nu ar fi de neglijat în nobilul demers de desăvârșire a izbăvitoarei debandade.
Iohannis are un proces cu ANI ce oricând ar putea fi accelerat și finalizat cu o condamnare tocmai bună de a-l descalifica în ultimul moment pentru competiție. Ar putea fi astfel împins în locul lui, ca soluție de avarie, Cătălin Predoiu, rezerva de laborator a „dreptei unite”, și să ne trezim că vom avea de ales în turul doi între afinul lui Scaraoțchi și prostănacul lui Iliescu. Tare, nu? Ambii agreați de licurici, ambii cu disponibilități largi în materie de reintegrare a lui Traian Băsescu în politica la vârf.
Dar nu trebuie să disperăm. Orice se poate întâmpla și pe invers. De exemplu, să vorbească până la capăt procurorul Iacobescu, să apară martorul cheie de la ALRO, să mai scoată niște inregistrări fulminante Băsică, să înceapă a defecta oameni informați din structuri, cu alte cuvinte să se ajungă la un nivel de compromitere a lui Traian Băsescu prin probe deasupra oricăror dubii, încât nici americanii să nu-l mai poată spăla, cu tot Potomacul lor străjuit de legende.
P.S.
Am criticat în ultima vreme prestația A3 (mai ales în legătură cu linșarea lui Crin Antonescu și a PNL) dar nu pot să nu îi laud acum pe Mihai Gâdea&co pentru extraordinara lovitură de presă reușită prin intervievarea în exclusivitate a procurorului Iacobescu. Curajul procurorului Iacobescu nu ar fi fost posibil fără curajul A3 și a echipei de acolo. Am adăugat această precizare deoarece nu pot fi de acord cu unii comentatori de pe acest blog care își încep luările de poziție cu exclamații de tipul: „puahhhh, din nou A3″. A nesocoti importanța unor dezvăluiri capitale doar pentru că ele au fost găzduite de A3 mi se pare ceva, scuzați-mă, de o descalificantă prostie. Nici în povestea cu înregistrările lui Băsică, nici în aceea cu mărturiile procurorului Iacobescu, dovezile de corupție și putreziciune ale sistemului nu pot fi puse la îndoială. Să încercăm a le minimaliza lovind în cei care ne înlesnesc accesul la ele trădează o jalnică malformare umorală.

Contele de Saint GermainEditorialeA3,ALRO Slatina,Calin Popescu Tariceanu,Crin Antonescu,Cristian Diaconescu,Dan Diaconescu,gandacul de Colorado,haos,Ilie Sarbu,Ioan Ghise,Kelemen Hunor,Klaus Iohannis,Marian Oprisan,Mazare,Mihai Gadea,Mircea Geoana,Monica Macovei,MRU,PNL,Potomac,predictibilitate,prezidentiale,procurorul Iacobescu,Sorin Oprescu,Vadim Tudor,Victor PontaPredictibilitatea nu se împacă deloc cu haosul. Cad dinte peste dinte. Antagonice, ireconciliabile, reciproc anihilante. Soluția disperatului, când nicio salvare probabilă statistic nu se mai întrevede, este generarea de brambureală. Pentru că în brambureală, în haos, când regulile jocului, logica și bunul simț comun sunt abolite, totul devine posibil. Ne îndreptăm într-un...Blog politic si polemic