Scorul acestui articol
[Total: 294 voturi. Media: 4.9]

 

În ultimele zile s-au întâmplat trei evenimente care, împreună, indică punerea în mișcare a unui plan complex de prelungire a puterii lui Klaus Iohannis și după ce acesta nu va mai fi președinte al României.

Îi detestăm pe ruși, dar suntem gata să le urmăm exemplul atunci când ne convine: rocada Putin „“ Medvedev e luată ca model. De ce n-am face și noi astfel încât la încetarea mandatului său la Cotroceni, Klaus Iohannis să devină premier?!

Primul eveniment: decredibilizarea lui Mircea Geoană. Scoaterea acestuia din lupta pentru câștigarea președinției României în 2024 este esențială pentru reușita planului. După evaluările momentului și priza pe care Geoană o are, nu de ieri – de azi, la vârful Administrației SUA, el se anunță un candidat cu șanse reale de victorie. Dar Mircea Geoană are sânge pesedist și nu e cunoscut ca răspunzând automat comenzilor polilor europeni. De ce, ca președinte, Geoană l-ar accepta drept premier pe molatecul și aservitul Iohannis, când are și el oamenii lui, poate mai pricepuți, mai fideli, mai zglobii pentru a asigura o guvernare cu care să se mândrească.

Apariția filmulețului cu Geoană urcându-se la volan după o cină asezonată cu mai multe pahare de vin alb, poate fi întâmplătoare doar pentru naivi, superficiali ori necunoscători ai metehnelor moștenite de la marea securitate ceaușistă. Aceasta este, de la o poștă, lucrătură de servicii specializate, cam cum a fost cazul și cu fotografiile doamnelor Udrea și Bica surprinse, pe vremuri, la shoping la Paris.

Deci serviciile s-au pus deja în mișcare să-l compromită, din timp, pe Geoană!

Al doilea eveniment a fost lansarea pe piață a zvonului că Iohannis ar fi pe lista scurtă a mai marilor lumii pentru a prelua, în 2023, secretariatul general al NATO. Să fim serioși! NATO este o organizație majoră a lumii democratice, care are un rol și responsabilități cruciale în menținerea arhitecturii actuale de putere pe planetă. Mai marii lumii cunosc bine rolul marionetelor în controlul de la distanță a țărilor aservite lor, dar nu și-ar da propria securitate pe mâna unei astfel de marionete. Nicio șansă, deci, pentru Iohannis să ajungă într-o asemenea poziție. Zvonul șortlistării sale a fost anume lansat de strategii cărora le-a fost încredințata misiunea despre care vorbim: ca o diversiune, ca o abatere a atenției societății românești de la adevăratul scop care se urmărește cu Klaus Iohannis, și anume pregătirea terenului ca în 2024 acesta să fie înscăunat prim „“ ministru al României.

Al treilea eveniment a fost conferința de presă a președintelui Iohannis de acum două zile. Între o plimbare cu barca și una cu bicicleta, domnul Iohannis a decis / a fost împins de la spate să facă ceva de care, de obicei, se ferește ca dracu”™ de tămâie: să se pronunțe tranșant asupra unora dintre problemele fierbinți legate de guvernare. Singur a recunoscut în respectiva conferință de presă că, în general, chiar și când are anumite reproșuri de adus cabinetului său, nu face asta în public. În aceste condiții e de înțeles pentru toată lumea că orice abatere de la regula asumată reprezintă o excepție ce trebuie să aibă în spate o motivație solidă, un interes imediat.

Care să fi fost motivația atacului la adresa lui Stelian Ion, ministrul justiției?

Dar a evidențierii unor aspecte negative legate de PNRR?

Să le luăm pe rând.

După părerea mea este greșită interpretarea majorității comentatorilor și analiștilor politici cum că domnul Iohannis ar fi nemulțumit de nedesființarea, încă, a SIIJ. Cum am spus și am argumentat în mai multe articole anterioare, Klaus Iohannis nu-și dorește, în realitate, desființarea SIIJ. Altfel, SIIJ ar fi fost desființată demult. Cei care își doresc cu înverșunare, cu un fanatism de-a dreptul dement acest lucru sunt adepții taberei Macovei „“ Kovesi, cu multe schelete de competența SIIJ în dulap. Printre aceștia, în afara celor două torționare – magistrat, se află și nucleul dur al USR „“ PLUS care se simte amenințat de dosarele lui Dan Barna și Clotilde Armand. Prin anunțarea nemulțumirii sale că SIIJ nu a fost desființată, Klaus Iohannis a jucat, practic, la cacealma. Și cu un dublu profit: pe de o parte să nu și le ostilizeze și mai mult pe cele două zgripțuroaice amintite, destul de periculoase încă pentru planurile lui de viitor, și pe de altă parte să le administreze câte o scatoalcă zdravănă lui Dacian Cioloș și Dan Barna, cu USR-PLUS-ul lor cu tot, apropo de intențiile acestora de a candida la prezidențialele din 2024.

După evaluarea strategilor care îl sforăresc pe Klaus Iohannis (și în interesul lui dar, mai ales, în interesul lor), pentru ca acesta să aibă șanse reale de a fi numit premier după ce nu va mai fi președinte este absolut obligatoriu ca noul președinte instalat la Cotroceni să fie „omul lor”. Condiție pe care nu o îndeplinesc nici Cioloș, nici Barna, nici Kovesi și, cu atât mai puțin, Geoană. Nu cred că alesul echipei Iohannis pentru acest rol crucial este Câțu, dar Câțu pare un personaj destul de potrivit pentru a preda PNL-ul fără nazuri, când i se va cere, candidatului desemnat de oculți pentru cursa prezidențialelor din 2024.

Pastișând modele de succes, regizorii planului  mizează deja pe faptul că Florin Câțu va accepta cu înțeleaptă resemnare să interpreteze rolul lui Crin Antonescu din 2014.

Am lăsat la urmă comentariile negative făcute acum două zile de Klaus Iohannis în legătură cu PNRR.

Mi se par extrem de relevante pentru tema acestui articol întrucât par a conține ceva premonitoriu.

Spicuiesc doar două fraze din spusele președintelui:

„Da, PNRR-ul nostru, știm, am știut de la început că nu este perfect;

Și, da, dacă sunt proiecte, care, din punctul de vedere al Comisiei, nu sunt eligibile, ele se scot din plan, asta este, nu e foarte complicat. Nu tot ce este pus acolo, în PNRR la noi, va fi realizat„¦”.

Aceste referiri la PNRR, că nu ar fi perfect și că nu tot ce conține el va fi realizat, nu se potrivesc deloc cu acel Klaus Iohannis pe care-l știm, comod, mare vânzător de promisiuni fără acoperire și ascunzându-se în prima scorbură când îl agasează realități care nu-i convin. Nu el se impauna cu miliardele pe care personal le-a obtinut pentru Romania? Si acum? Cum vine asta, ca nu tot ce contine PNRR va fi realizat? Adica nu toate miliardele pe care si le lipise pe frunte vor fi primite? Bizar si necaracteristic gargarei goale cu care ne obisnuise. Cu atât mai important devine, deci, să înțelegem care au fost mobilul și scopul ascuns ale acestor critici care, evident, îi vor crea ceva bătăi de cap cu nervoșii de la USR-PLUS.

Părerea mea este că președintele Iohannis a încercat să-și creeze un alibi pentru când va fi prim „“ ministru și nu va putea să implementeze toate bazaconiile incluse în PNNR de incompetentul și tupeistul Cristian Ghinea.

Klaus Iohannis prim ministru în 2024? Doamne ferește!

Atunci Dan Barna, ori Dacian Cioloș? Nici nu știu ce protecție să mai invoc.

Să nu ne pierdem, însă, speranța! La ritmul în care se deteriorează toate în jur, poate va veni și șocul binefăcător. Care să-i măture de la putere pe neputincioșii de azi și să ne dea și nouă o șansă pentru ziua de mâine!

P.S. Parcă vrând sa-mi confirme concluzia de mai sus, iată și șocul. Noile filmări apărute în seara asta, cu Clotilde Armand furând ea însăși, pentru sine, voturi. Va fi acest șoc cel binefăcător, sau mai avem de așteptat?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/08/SIIJ-Iohannis.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/08/SIIJ-Iohannis-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeClotilde Armand in sala cu voturi,Iohannis critica PNRR,Iohannis prim ministru,Stelian Ion pe faras  În ultimele zile s-au întâmplat trei evenimente care, împreună, indică punerea în mișcare a unui plan complex de prelungire a puterii lui Klaus Iohannis și după ce acesta nu va mai fi președinte al României. Îi detestăm pe ruși, dar suntem gata să le urmăm exemplul atunci când ne convine:...Blog politic si polemic