Scorul acestui articol
[Total: 428 voturi. Media: 4.9]

 

Cam asta este miza moțiunii de cenzură. Să-i schimbe pe tălâmbii de la putere cu istericii din opoziție.

O fi bine, o fi rău?

Ne asaltează în ultima vreme o gaÈ™că de agitați gălăgioÈ™i ce au ales să rânească prin haznalele limbii române È™i să facă exhibiționism de Săpoca ori de câte ori scapă în public.

Cristian Tudor Popescu, Ludovic Orban, RareÈ™ Bogdan, Denise Rifai, Andrei Caramitru sunt doar câteva exemple de deraiați isterici ai momentului  care ne fac, într-un mod extremist – cuțaridic, apologia binelui de după PSD.

Apropierea de hățurile puterii, înlesnită de tălâmbii din jurul Vioricăi Dăncilă, le-a luat, pur È™i simplu, mințile. Se vede asta din discursurile lor apocaliptice, din frenezia lor distructivă.

Paradoxul care îi face eligibili pentru Săpoca este că vituperând la adresa tălâmbilor de pluton, guvernanții PSD, îl susțin cu iambi È™i trohei encomiastici pe tălâmbul suprem, preÈ™edintele furniruit.

Ar fi bine să treacă moțiunea. Actuala guvernare nu mai are nici suflu, nici lider. Fiecare săptămână în plus la putere e ca o boală dusă pe picioare. SfârÈ™eÈ™te tot la pat, dar cu pacientul sleit. Și sfârÈ™eÈ™te la pat mai târziu decât optim pentru însănătoÈ™ire, uneori prea târziu.

AÈ™ fi preferat ca, imediat după executarea lui Dragnea, marele partid să facă cel mai inteligent gest de forță posibil, anume să renunțe la putere. Să îi lase pe hămesiți în locul său la butoane. Să ofere țării adevărul din spatele găunoÈ™eniei isteroide a opoziiei.

Vă asigur că, la nivelul de diletantism È™i indiferență față de binele țării lor, marii performeri de azi în materie de făcut spume la gură ar fi avut tot timpul să se compromită până la prezidențiale.

Acum e cam târziu pentru asta.

TotuÈ™i, ar fi un bine major să treacă, joi, moțiunea. IeÈ™irea PSD de la guvernare ar însemna o È™ansă aproape nesperată ca invincibilul Iohannis să îÈ™i primească, în decembrie, lecția pe care o merită. Șansa constă în scăderea drastică a probabilității ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul doi È™i, în consecință, creÈ™terea probabilității ca în finală Iohannis să se confrunte cu Barna.

Și Mircea Diaconu? – mă veți întreba! Din păcate, chiar dacă s-ar califica în turul doi, Mircea Diaconu nu ar putea invinge, în finală, coaliția serviciilor, adică frăția PNL – USR – Pro Romania – PMP.

AÈ™a că, trebuie să recunosc, mă pregătesc ca pentru un meci de K1 de bălăcăreala istericilor între ei. Barna versus Iohannis.

Pentru că, È™tiți ceva? Se vor spune lucruri urâte, va ploua cu acuze È™i defăimări. Dezvăluiri, atacuri sub centură, splendid, de-abia aÈ™tept! Istericii lui Barna contra istericilor lui Iohannis. Ca o păruială între curve. Cu PSD arbitru! Ce promisiune, ce spectacol, ce vâjâială de bumeranguri!

Pe când dacă moțiunea nu va trece, încă două luni de rutină, de plictis, de previzibil. AcelaÈ™ cal de bătaie, aceleaÈ™i indignări sufocate, aceleaÈ™i dezlănțuiri furibunde, aceiaÈ™i cațavenci în trening È™i cu batistă multicoloră la rever.

Suntem prea slabi? Nu avem ce face?

Cum nu avem ce face? Ne detaÈ™ăm puțin, privim scena de departe, cu simțul umorului, ne amuzăm e cât posibil È™i aÈ™teptăm optimiÈ™ti efectele unei moțiuni de succes. Restul va veni de la sine.

Fiți siguri de asta! Vă garantez!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/10/isterici.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/10/isterici-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeduel Iohannis - Barna,executarea lui Dragnea,iesire PSD guvernare,istericii din opozitie,meci K1,motiune de cenzura  Cam asta este miza moțiunii de cenzură. Să-i schimbe pe tălâmbii de la putere cu istericii din opoziție. O fi bine, o fi rău? Ne asaltează în ultima vreme o gaÈ™că de agitați gălăgioÈ™i ce au ales să rânească prin haznalele limbii române È™i să facă exhibiționism de Săpoca ori de...Blog politic si polemic