Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Azi nu sunt în București și de-abia la ora asta am avut acces la un net.  Cum nu am timp și nici vreun subiect incitant de atacat, vă propun un comentariu de calitate postat de @Natafletz la un comentariu al meu la editorialul lui Andrei Plesu din ultimul număr al Dilemei.

Lectură Plăcută!

Urechile de auzit, ochii de văzut și bârnele care’i încurcă

adăugat de Natafletz la data de 28 Iunie 2011 05:06:23

Conte, …! Foarte bună observația cu supărarea dlui Pleșu pe cititori…Îmi amintesc că a remarcat și criticat la Băsescu supărarea pe popor, dar bârna proprie n”™o vede … Da dle Pleșu, ca și în cazul lui Băsescu… poporul pe care s’a supărat e același cu cel pe care’l stropea cu șampanie la băile de mulțime pe vremea lui „să trăiți bine”… vanitatea vă împinge să fiți mai înclinat să credeți că s”™au schimbat cititorii dilemei decât că ați greșit dvs, sau că v’ați schimbat dvs… CITITORII DILEMEI SUNT ACEIASI… Nu va imaginati ca brusc s’a schimbat o cohortă… Sunt aceiași cititori care acum 4 ani vă iubeau, care vă lăudau după editoriale… evident aveți un nucleu dur care vă laudă și acum… dar nu uitați că geme România de forme fără fond… printre cei care vă citeau erau și oameni care puneau cartea pe noptieră să vadă și alții ce cool sunt ei… ăia sunt cei care n”™au curajul să se abată de la tiparele dvs… e prea riscant să mearga pe mintea lor, să li se pară că greșiți cu ceva… pentru ei e mai important să fie „de aceeași părere cu Pleșu” decât să se bată pentru părerile lor (fie ele și ideologizate)… eu de lăudători m’aș păzi mai mult decât de critici…

Nu înțeleg de ce atâta furie subită pe anonimat, de ce altfel aș crede că nu criticii vă deranjează. De când ați devenit așa de prețios și vreți numai opinii însoțite de CV? La conferințe cei care vă pun întrebări nu sunt tot anonimi? Cu ce v’ar încălzi dacă, în loc de nătăfleț ați afla că mă cheamă Popescu…sau Iliescu… sau Antonescu?… credeți că, cu buletinul în mână, n’am îndrăzni să vă contrazicem sau ne’ar tremura vocea? De ce credeți că vă atacă doar oameni subversivi sau care au ceva de ascuns… dacă sunt totuși unii de bună credință care, fiind într’un spațiu virtual, înțeleg că numele e tot atât de relevant cât o poreclă? Sau e ceva penal dacă sunteți criticat și ar trebui să plătim?

Și dragă Conte, o singură completare la ce ai spus. Mai e ceva. Nu numai supărarea poate fi comentabilă la dl Pleșu către publicul său… ci și relevanța răspunsului cu care’și flituiește criticii. Cu ce a venit dl Pleșu să se plângă de forumiști? Cu o o dispută de opinie în raport cu o persoană… fulminantă dezbatere pentru un intelectual….propun reluarea temei la emisiunea cu dl Liiceanu și cu sondaj tv pe tema „žce părere aveți despre Dana Grecu?” Din câte s’au turnat pe acest forum, la atât a găsit să răspundă (evident e dreptul domniei sale să’și aleagă subiectul) dar eu cred că e puțină fandoseală ipocrită… I s”™au adus pe forum contraexemple și contrargumente la teorii, dar la alea nu răspunde. I s”™a explicat de ce e considerat băsist în ciuda faptului că s”™a lepădat de băsescu… dar pretinde că nu”™nțelege, deși recunoaște că citește… De ce nu combate direct pe argumentele alea? Pe toți ăștia îi trece fugitiv la „forumiști veninoși, needucați, sub adăpostul anonimatului, răuvoitori și, mai ales… „atoate-știutori”…ceva de genul… „nu mă cobor eu să răspund acestor oameni mici”… dar răspunde la dilema „Dana Grecu”… de ce?… pentru că e ușor, e tiparul obișnuit și ușor atacabil: antibăsistă, antenistă, mogulistă și într’adevăr cu gura mare, de neoprit… De ce, de exemplu, nu se ia de antibăsiști mai serioși, cu gură la fel de mare cum ar fi Mircea Diaconu (că și dumnealui servește Antena 3, și dumnealui are același ton plin de furie pe care’l critica dl Pleșu)?

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Dana Grecu,Dilema Veche,Mircea Diaconu,Plesu  Azi nu sunt în București și de-abia la ora asta am avut acces la un net.  Cum nu am timp și nici vreun subiect incitant de atacat, vă propun un comentariu de calitate postat de @Natafletz la un comentariu al meu la editorialul lui Andrei Plesu din ultimul număr...Blog politic si polemic