Scorul acestui articol
[Total: 120 voturi. Media: 4.9]

 

Știrea zilei de ieri a fost arestarea procurorului Mircea Negulescu. Fie  și doar pentru o zi, această decizie reprezintă un eveniment agabaritic, generator de multe valuri mediatice.

Nu m-a mirat așadar faptul că, anunțată public în jurul orei 20, această reținere a schimbat complet desfășurătorul de seară– noapte al celor mai importante televiziuni de știri. Toți analiștii și comentatorii de mare audiență au fost scoși din tabieturile lor nocturne și invitați să-și spună părerea pe nepregătite, la cald. Au încercat, fiecare în stilul propriu, fiecare după posibilități, să interpreteze cât mai original surprinzătoarea mișcare a  SIIJ. Niciunul nu a sesizat însă, luat așa, pe repede înainte, niște „žcoincidențe” ale cazului extrem de provocatoare, pe care vi le voi semnala eu, în continuare.

Probabil că nici eu nu le-aș fi sesizat dacă, la vreo oră după căderea bombei mediatice în platouri, nu m-ar fi sunat destinul să-mi șoptească:

  • Vrei să-ți explic cum stă, de fapt, daravela?
  • Păi…sigur… „“ am răspuns cu un nod în gât.
  • Cu o condiție: să prezinți totul ca o ficțiune, ca rodul imaginației tale.
  • Înțeles „“ am zis ca la armată, după ce mi-am dres glasul și m-am uitat cu coada ochiului în jur, prudent.
  • Deocamdată îți spun doar atât: trei nume. Ar trebui să-ți ajungă pentru niște conexiuni și deducții inițiale. După aia, poate, mai vorbim.
  • Mircea Negulescu, Daniel Dragomir, Alina Bica. Mulțumit?

După care a închis.

***

Vă avertizez, așadar, că tot ce urmează este doar o speculație, un simplu raționament propriu, construit pe supoziții ale mele și nicidecum pe informații ttranspirate de la, așa zise, surse.

Întâi să reținem următoarele:

Pe 18 iunie 2020 Daniel Dragomir, fost ofițer SRI în conflict cu Coldea, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Înainte cu o zi de pronunțarea sentinței, a fugit din România după modelul Sebastian Ghiță, evitând astfel în ultimul moment incarcerarea. Actualmente este căutat prin INTERPOL.

Pe 10 iulie 2020 fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, data în urmărire generală pentru sustragerea de la executarea unei pedepse definitive de 4 ani, a fost capturată în Italia, de carabinieri, și, în urma unei hotărâri judecătorești pronunțată trei zile mai târziu, va sta în arest la domiciliu (în Italia) până când cererea de extrădare formulată de statul roman va fi judecată de un tribunal Italian.

Pe 15 iulie 2020 Daniel Dragomir a fost trimis în judecată în dosarul Black Cube. în care este acuzat ca ar fi platit un milion de lire sterline unor israelieni, pentru a o spiona pe fosta È™efă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pe 15 iulie 2020, fostul procuror de la DNA PloieÈ™ti, Mircea Negulescu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, în dosarul Tony Blair.

Ce au în comun toate aceste persoane amintite mai sus? Sub o formă sau alta, legături complexe cu Laura Kovesi, legaturi mult mediatizate și încărcate de acuzații grave.

Să ne amintim foarte pe scurt:

Daniel Dragomir, în afacerea Black Cube, a finanțat (nu se știe cu banii cui) spionarea, în scopul compromiterii, a Laurei Kovesi. Alina Bica a acuzat-o public, în repetate rânduri, pe Laura Kovesi de tot felul de abuzuri în serviciu, ea fiind și procurorul DIICOT care a deschis un dosar penal pe numele fratelui doamnei Kovesi. Mircea Negulescu a dat de înțeles, în multele înregistrări clandestine apărute în media, că toate înfracțiunile cu nume mari de politicieni pe care le-a comis în calitate de procuror al „unității de elită” DNA Ploiești au fost făcute cu știința și încuviințarea doamnei Kovesi, unele dintre ele chiar la solicitarea acesteia.

Există deci motive serioase să presupunem că fiecare dintre cei trei ar putea deține informații și probe cu mare greutate juridică împotriva Laurei Kovesi, care, oficializate și coroborate, să reprezinte un real pericol pentru aceasta în cazul deschiderii unei acțiuni penale împotriva ei. De exemplu: Daniel Dragomir ar putea deține faimosul stik al spionilor israelieni despre care nu se știe oficial în ce mâini a ajuns; Alina Bica ar putea fi în posesia copiei dosarului penal al fratelui doamnei Kovesi, dosar făcut pierdut de justiția oficială din România; Mircea Negulescu ar putea deține înregistrări compromițătoare cu Laura Kovesi sau documente olografe ale acesteia care să o incrimineze grav.

Eu, judecând probabilistic, dar și logic, refuz să accept că arestarea, practic simultană, a celor trei „amenințări” majore la adresa procurorului șef al Parchetului European ar putea fi o simplă coincidență.

Dar, dacă nu este o coincidență, atunci ce este?

Tabăra care o apără pe Laura Kovesi  este una extrem de puternică. Caracatița poliției politice din România, înarmată cu secretele din arhiva SIPA, dar și cu puterea marilor ei beneficiari interni, și-a creat tentacule influente și în afara țării. Jocurile subterane de la alegerea doamnei Kovesi în înalta poziție europeană, dar și decorarea acesteia de ambasadele unor mari puteri, demonstrează din plin ce miză uriașă pun unii pe serviciile domniei sale.

Pe de altă parte, și împotriva Laurei Kovesi s-au coagulat multe forțe. De la cei „žparadiți” de ea în România prin intermediul lui Portocală și a unității de elită de la DNA Ploiești, până la aripa din SRI ostilă lui Florian Coldea, de la umiliții spioni de la Black Cube  (evreii nu uită și nu iartă), până la opoziția față de alegerea ei ca procuror general european a multor europarlamentari din Italia și din unele țări foste comuniste, o armată întreagă s-a mobilizat să o anihileze.

Analizele mele, bazate pe informații publice dar și pe șoaptele „ždestinului” (adică pe intuiție, a nu se înțelege altceva) îmi spun că evenimentele enumerate de mine în acest articol și derulate într-un timp atat de scurt nu sunt deloc întâmplătoare, și nici independente, ci sunt interconectate și prefigurează o tentativă destul de bine articulată de punere oficială sub acuzare a Laurei Kovesi.

Daniel Dragomir, nu a fugit el, de capul lui, exact la momentul potrivit, ci, ca și Sebastian Ghiță, a fost extras într-un mod cât se poate de profesionist. De ce? Ca să poată vorbi și să fie protejat.

Alina Bica nu a ales Italia întâmplător. Și nici nu s-a ascuns de autoritățile de acolo. A fost prinsă când a dorit ea să fie prinsă. Conform unui scenariu cu mai mulți actori, în care sincronizarea acțiunilor acestora era esențială pentru securitatea fiecăruia dar și pentru succesul final al tuturor.

Mircea Negulescu, fiind in România, era cel mai expus. Reținerea lui pentru 24 de ore reprezintă un semnal. Vom înțelege mai multe despre semnificația acestuia după decizia de azi a Curții de Apel. Dacă domnul Negulescu va fi menținut în arest pentru 30 de zile înseamnă că lucrurile se precipită. Dacă va fi pus sub control judiciar înseamnă că încă se mai negociază.

Totul seamănă mai degrabă cu un program de protecție a martorilor care o acuză pe Kovesi decât cu o acțiune de eliminare în serie a pericolelor ce o amenință pe fosta șefă a DNA. Vom vedea!

Nu exclud posibilitatea ca, sub o formă sau alta, să scoată capul, din culise, și Sebastian Ghiță.

Reprezentația e abia la început!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/triunghiul.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/triunghiul-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,Black Cube,Daniel Dragomir,decizia Curtii de Apel,Mircea Negulescu,procurorulPortocala,retinere pentru 24 de ore,Sebastian Ghita  Știrea zilei de ieri a fost arestarea procurorului Mircea Negulescu. Fie  și doar pentru o zi, această decizie reprezintă un eveniment agabaritic, generator de multe valuri mediatice. Nu m-a mirat așadar faptul că, anunțată public în jurul orei 20, această reținere a schimbat complet desfășurătorul de seară-- noapte al celor...Blog politic si polemic