Editoriale

Asaltul intelectualilor defecti

  Știința de carte nu garantează un caracter exemplar. Dacă învățătura nu se aÈ™terne la momentul potrivit È™i peste o minte echilibrată, ea poate produce exact efectul distrugător al  zilelor calde, primăvăratice, rătăcite prematur în miezul iernii: ghioceii se deschid, merii înfloresc, natura se lasă înÈ™elată, apoi vine înghețul È™i praful se alege atât de recoltă cât È™i de normalitate. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Strategia UE generata de BREXIT: scapa cine poate!

  Trebuie să recunoaÈ™tem, fără patimă dar È™i fără eufemisme: Uniunea Europeană a fost gândită de dulăi, pentru dulăi. Având originea în CEE (Comunitatea Economică Europeană), organism constituit în anul 1957 prin Tratatul de la Roma, părinții acestei construcții au fost greii de-atunci È™i de azi ai Europei: Germania de Vest, Franța, Italia, Belgia, Olanda È™i Luxemburg. Cu o singură excepție: Marea Britanie. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Trei teme de atac: Iohannis si incalcarea Constitutiei, Iohannis si sabotarea guvernului, Iohannis si complicitatea cu Augustin Lazar

    Organizarea unui miting mare e o problemă complicată. Mobilizare, responsabilitate, costuri, transport, recuzită, coordonare, timp pierdut de participanți. Practic, zeci de È™efuleți din zeci de locuri din țară trebuie să colaboreze, să se sincronizeze, să fie coerenți în legătură cu un plan făcut de alții, de la centru, să iasă din comoditatea rutinei lor de zi cu zi pentru a deveni pentru câteva ore conducători de oÈ™ti. Al naibii de neplăcut! (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Pedepsirea lui Iohannis. Ce e de facut?

  Aburul sărbătorilor ne-a făcut pentru câteva zile să credem că anul politic 2019 ar putea fi unul mai normal decât cel care tocmai s-a încheiat. PreÈ™edinția Consiliului Uniunii Europene părea multora un bun prilej de armistițiu național. Mai mult chiar, un colac de salvare a țării de la autodistrugere prin antagonizare È™i intoleranță. (mai mult…)
continuare...