Editoriale

O saptamana fara „žinevitabilul cotidian”

  Constat că scurtele reprize de vacanță, cu decuplare totală de la turbulența politicii de zi cu zi, sunt excelente terapii de calmare, de calibrare È™i de obiectivare. De fapt, turbulența la care mă refer nu este atât una exterioară nouă, precum canicula ori ploile diluviene, ci mai degrabă un fel de reacție chimică în interiorul fiecăruia dintre noi, pe care o putem ține latentă ori o putem amorsa în funcție de "žaburii" afectivi pe care îi emitem la ciocnirea cu evenimente considerate de neevitat. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Schimbarea ca un transplant

  Un atribut al tinereții este nerăbdarea. Dezvoltarea unei culturi temeinice, construirea pas cu pas a unei cariere de succes, aprofundarea cu răbdare È™i liber arbitru a unor teme controversate, acribia în informare È™i documentare, toate acestea necesită timp, uneori ani buni din viată. Pentru mulți dintre tinerii de azi, prețul "žnu se face". E prea mare. Timpul se contractă, trebuie aplicat un antidot. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Monica Macovei – travestiul diavolului

  Nu cred că există perioadă mai neagră în istoria modernă a României decât aceea începută în mandatul lui Traian Băsescu È™i incă neterminată. Dintr-o defecțiune de GPS sau poate dintr-un infernal, în anul 2005 diavolul a hotărât să se  întruchipeze într-un român. Ubicuu cum îl È™tim, el avea replici prin multe gheene ale planetei, dar, la BucureÈ™ti, el a încercat să-È™i ascundă sluțenia (fizică È™i de caracter) sub masca unui dictator lăcrimos, chinuit de democrație. Cu numele de scenă Traian. Și a mai avut, cu această ocazie, o idee năstruÈ™nică, inspirată de feminismul militant: să facă È™i un dublu femeiesc acestui titular de rol. A botezat-o Monica, pentru poporul spectator. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Iohannis – Kovesi, divort cu scantei

  Klaus Iohannis a aÈ™teptat mai mult de o lună ca Laura Kovesi să devină rezonabilă È™i să-È™i dea singură demisia. Acest gest, care l-ar fi scutit de multe necazuri, nu s-a produs. Impregnarea È™efei DNA cu un cult al personalității complet ieÈ™it din uzanțe, capabil a deregla È™i personalități puternice, nu doar veleitari turmentați de aparențe, a împins-o pe doamna Kovesi să se creadă un fel de Ioana d"™Arc trimisă pe pământ direct cu o misiune divină. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Black Cube – misiune indeplinita

  Laura Kovesi a È™tiut de la început că ordonatorul operațiunii Black Cube este din zona lui Klaus Iohannis, dacă nu chiar el însuÈ™i. Niciodată nu l-a considerat pe neamț de-al ei. Prin urmare, l-a documentat cu prioritate È™i, la răstimpuri, i-a dat semnale că "žÈ™tie", că "žare", că "žpoate". (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Presedintele trebuie facut de ras, nu suspendat

  Și asta dimpreună cu alunecoÈ™ii lui susținători transfrontalieri, la fel de fără de lege ca È™i el. Se teme coaliția de guvernare să-l suspende pe Klaus Iohannis? Da, se teme! Din laÈ™itate sau pe bună dreptate? Eu cred că pe bună dreptate. Când japonezii au capitulat după bomba de la Nagasaki au fost laÈ™i sau realiÈ™ti? (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Nesimtiri amutitoare

  Nimic din ce se întâmplă în jurul nostru nu ar trebui să ne surprindă. Și totuÈ™i, nu de puține ori, rămânem literalmente blocați de fapte ale semenilor noÈ™tri de care nu-i credeam în stare. Bune sau rele, născute din voință sau din întâmplare, acestea ies din regulile educației noastre traditionale de ființe sociale, È™ocând mai ales prin dispreț față de normalitate È™i față de bunul simț comun. (mai mult…)
continuare...