Editoriale

Are scapare un presedinte santajabil?

  Arma È™antajului este ca o săgeată dublă, cu ambele capete otrăvite. Forța ei cea mai de temut stă în presiunea latenței sale. Odată activată, nu se È™tie cu precizie în care sens îÈ™i va înfige vârful ucigător. Poate să fie doborât È™antajatul, dar, de multe ori, e pus la pământ chiar È™antajistul. Pentru că frica naÈ™te disperare iar disperarea, de multe ori, naÈ™te un curaj nebun care acționează ca un bumerang împotriva agresorului. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Cu personalitatile tarii la razboi

  Nu sunt orbit de ură sau de sentimente revanÈ™arde care să-mi altereze până la mutilare, cum se întâmplă cu atâția români în jurul meu, condiția de om echilibrat È™i reflexiv. Am preferințe, îmi asum un anume subiectivism care ține de relieful meu interior, dar cred, sper, îmi impun, mă controlez că/să nu cad în extremisme degradante de care să mi se facă ruÈ™ine mai târziu. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Laura Codruta Udrea și Elena Gabriela Kovesi

  Cum nu se poate călători în timp? Doar vedem atâtea reeditări, trase la indigo, de finaluri tragice. Sigur, cu alte personaje, dar cu aceeaÈ™i morală: există o justiție imanentă care nu iartă. Ai făcut abuzuri? Vei plăti! Te-ai crezut Dumnezeu pe pământ È™i ai distrus destine nevinovate în numele atotputerniciei tale de lut? Vei plăti! Èši-ai împovărat conÈ™tiința cu păcatele propriei tale vanități? Vei plăti! (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Ce josnic il cred, ai lui, pe Iohannis!

  În aceste zile Klaus Iohannis primeÈ™te în plină figură cea mai mare ofensă din viața lui de demnitar. Și, ce e mai dureros pentru el, o primeÈ™te nu de la duÈ™mani ci de la cei care se pretind a-i fi susținători. Să împingi de la spate un preÈ™edinte de țară să nesocotească exact ceea ce e pus să păzească fără concesii, cu sfințenie, Constituția țării sale, echivalează cu a-i cere comandantului suprem al armatei, în plin război, să-È™i trădeze trupele. (mai mult…)
continuare...