Editoriale

Cu intelectualii la bal mascat. Masca turpitudinii: bunele intentii!

  Andrei PleÈ™u È™i-a creat în timp o imagine de înțelept È™ugubăț. Este o imagine convenabilă pentru cineva căruia îi place să se facă liniÈ™te atunci când începe să vorbească, pentru cineva care se străduie din răsputeri ca lumea să-l asculte zâmbind, nu scrâÈ™nind din măsele. În contrast cu "žperechea" sa din vitrina publică cu figuri de ceară, Gabriel Liiceanu, un Ares mereu înarmat cu vorbe slinoase È™i grimase încrâncenate, Andrei PleÈ™u a ales să fie hermesian.  Folosind cu oarece îndemânare sofismul pe post de caduceu, domnia sa îÈ™i lasă mai de fiecare dată loc de întors È™i de eschivă, tocmai printr-o anume catifelare a sarcasmului, printr-o îndulcire a veninului din mesaj. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Laura Kovesi – o mitificare propagandistica

  Miturile autentice sunt acumulări È™i investiții pe termen lung. Valoarea lor esențială constă în capacitatea moralizatoare. Ele învață, explică, anticipează, îndrumă. Miturile sunt de două feluri, ca È™ampania: învechite natural È™i invechite artificial. Cele învechite natural sunt rare, scumpe, s-au rafinat în milenii, sunt purtătoare de chintesență, au universalitate  È™i inving timpul. Cele învechite artificial sunt ieftine, de uz comercial È™i degrabă perisabile. Adică fake-uri. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Sebastian Ghita ar putea-o da jos pe Kovesi IN ORICE MOMENT. Doar ca nu asta vrea…

  Spectaculos cât de multe clarificări poate aduce recentul interviu al lui Sebastian Ghiță în legătură cu relația acestuia cu "žstatul paralel" È™i, mai ales, în legătură cu adevăratele resorturi ale luptei sale. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Acest blog a devenit o tinta

  Anumite articole deranjează mai mult decât altele. Ultimul, de exemplu, cel despre antanta anti "“ românească, a răscolit niÈ™te focare de monitorizare care au simțit nevoia să iasă din faza de securism contemplativ È™i să acționeze. Cum? Iată două exemple. Primul vine din zona primitivo "“ derbedeiască. Cineva postează pe Facebook, în chip de comentariu la articol, niÈ™te ilustrații cu mesaje de fină autocaracterizare: un papagal care spune "že timpul să sugi ", alături de o poză în care judecătorul Cristi Danileț îi înfierează pe"žpenali". Mai jos, în continuarea expunerii de argumente, distinsul meu contestatar adaugă două verdicte de inspirație autobiografică (probabil). Primul cu un caracter mai tehnic ("žpostare de că..t"), următorul mai pilduitor ("žoricât ți-ar fi de foame nu mânca că..t"). Se observă, din acest exemplu, o predilecție, a acestei categorii de exponenți care apără justiția independentă È™i statul de drept, pentru un cuvânt care a devenit a…
continuare...
Editoriale

O antanta anti-romaneasca. Kovesi: instrument si pretext!

  Rareori în lumea modernă, cu mijloacele ei de informare È™i comunicare fără precedent de performante, o mistificare atât de evidentă precum cea despre corectitudinea lui Kovesi È™i performanțele DNA  se încearcă a fi prezentată cu atâta înverÈ™unare drept un adevăr indiscutabil. (mai mult…)
continuare...
12