Ministrul justitiei a procedat inteligent

Sistemul ocult care stăpâneÈ™te azi România a fost creat de Traian Băsescu după educația, apucăturile È™i valorile lui securistice. Apoi a fost preluat de Klaus Iohannis, în beneficiu propriu, fără rigori critice sau morale È™i fără filtre democratice care să-l țină în frâu. A primit câți bani de la buget a vrut È™i s-a dezvoltat discreționar, creîndu-È™i arme de ultimă oră capabile a îngenunchea orice majoritate neconvenabilă. (mai mult…)
continuare...

De ce nu înțelege Laura Kovesi de vorbă bună?

  Scriam, cu vreo È™ase luni în urmă, într-un articol care mi-a atras multe urecheli (): "žLaura Kovesi reprezintă adversarul cel mai de temul al lui Klaus Johannis pentru viitoarele prezidențiale. Scoaterea ei, până atunci, din marile jocuri politice de la București, nu poate să nu fie o  prioritate absolută pentru președinte dacă chiar își dorește, cum a anunțat, un al doilea mandat". Rămân, fără ezitare, la aceeaÈ™i părere. Klaus Iohannis doreÈ™te să se descotorosească de actuala È™efă a DNA mai abitir decât cei mai înverÈ™unați duÈ™mani ai acesteia. Doar că, aÈ™a cum observa zilele trecute un editorialist atent la natura umană, deocamdată îi e frică să o atace pe față. (mai mult…)
continuare...

Lasii nostri președinti

  Motto: "žDacă văd o nedreptate și nu fac nimic s-o îndrept, sunt laș". Confucius "Absența fricii e prima cerință a moralității; lașii nu pot fi niciodată morali". Mahatma Gandhi   Nu există risc mai mare pentru o țară decât să aibă un președinte laș. Unii ar numi asta nu risc, ci blestem. Eu, însă,  nu vreau să merg chiar atât de dreptate. Blestemul are în el ceva implacabil. Riscul, uneori, rămâne doar o posibilitate neîmplinită. Å¢ara poate avea șansa ca, lașului care o conduce, istoria să nu-i pună la încercare temeritatea și onoarea chiar pe durata mandatului său. Și atunci, ea, țara, nu pătimește de pe urma lașității lui, a președintelui. (mai mult…)
continuare...

Greselile presedintelui Iohannis, un semnal de alarma

  Copiii bosumflați, care bat din picior să vie trenul și toarnă dulceață în galoșii musafirilor, intră în inventarul de bune și rele al celor care i-au crescut așa. Aceia, în definitiv, responsabilii, n-au decât să se spele pe cap cu așa plozi, dacă alții, mai breji, n-au fost în stare să producă. (mai mult…)
continuare...

Deocamdata, in Romania, nimeni nu se poate lupta cu Sistemul

  Sistemul de forță construit de Traian Băsescu în cele două mandate ale sale de preÈ™edinte al României nu a avut nimic de-a face, în esența sa, cu interesul național. El a fost proiectat È™i realizat de natura È™i voința dictatorială ale inițiatorului său, centrate în jurul unei singure idei: consolidarea puterii personale.    (mai mult…)
continuare...