Luați aminte la testul aroganței când decideți cu cine votați

Ideea acestui articol mi-a venit acum două seri, privindu-l într-o emisiune televizată pe fostul Ministru al Culturii Vlad Alexandrescu. Acesta, piÈ™ându-se din balconul infatuării sale nemăsurate, ca un intelectual fin ce se crede, în capul unui interlocutor mult mai cunoscut È™i mai apreciat de români decât el, ne-a arătat că are È™i puța mică È™i È™ancre roÈ™ii, de relații necurate, pe ea. (mai mult…)
continuare...

PreÈ™edintele È™i È™antajiÈ™tii săi

Uneori mă întreb ce-aÈ™ face, în primul rând, dacă aÈ™ fi în locul lui Klaus Iohannis. În locul acestui mare preÈ™edinte inert care, mai recent, a devenit È™i un miÈ™tocar de gust îndoielnic. "žTocmai EL!" (ca să-l parafrazez); cel complet lipsit de simțul umorului È™i de aceea atât de inautentic când apelează la ironii.  Îmi pun această întrebare din dorința de a-l înțelege cât de cât È™i de a nu accepta pe nemestecate versiunile aparențelor nefavorabile care circulă în legătură cu domnia sa. (mai mult…)
continuare...

Tehnici de campanie: iohannism, cioloșism, binomism.

  Multă lume se întreabă, privind la lentoarea gasteropodică pe care o degajă Klaus Iohannis prin tot ceea ce face public, dacă omul acesta este capabil, în particular, È™i de agerimi intrepide. Ca atunci când îți priveÈ™ti motanul, care când nu doarme toarce, È™i te întrebi: oare când iese în curte o fi în stare să vâneze vrăbii? Sau măcar È™oricei? (mai mult…)
continuare...

Black Cube. Și totuÈ™i se miÈ™că…

  O È™tire scursă în presă curând după arestarea lui Daniel Dragomir () a trecut la vremea respectivă, È™i a rămas È™i până acum, aproape neobservată. Este o È™tire esențială după părerea mea, pe care, după publicarea de către Ion Cristoiu a înregistrării convorbirilor telefonice dintre Dan Zorella, Avi Yanus È™i Daniel Dragomir () o putem considera azi drept confirmarea indubitabilă a faptului că detectivii de la Black Cube nu doar că au obținut informații cruciale despre Laura Kovesi dar le-au È™i livrat beneficiarilor. (mai mult…)
continuare...

Ce atâtea comisii? Ce atâția experți? Verdictul e simplu și clar ca soluțiile unei ecuații de gradul II: Laura Kovesi a plagiat

  Atâta fandoseală, atâta balet pe gheață, atâtea fumigene în dorința de a mușamaliza cumva plagiatul doamnei Kovesi. Care e clar și simplu de dovedit precum verificarea soluțiilor unei ecuații de gradul II: aplici formula și gata! Nu e nevoie de academicieni în matematică, de premianți Abel care să fi rezolvat Marea Teoremă a lui Fermat sau să fi avut contribuții revoluționare la teoria numerelor. Există o formulă elementară ce permite calcularea rădăcinilor X1 și X2, formulă pe care o poate aplica și un elev de clasa a VIII-a pentru a spune DA sau NU. (mai mult…)
continuare...

Smardoiul Băsescu

Mă amuză la Băsescu cum È™tie el să nu rămână dator la "žblagosloveniile" inamicilor. SmetieÈ™te în stânga È™i-n dreapta de parcă ar fi la bătut covoare. De atâtea capete în gură câte a împărțit la viata lui, i s-a lustruit fruntea mai ceva ca un țurțure prelins peste streaÈ™ină. (mai mult…)
continuare...

Alegerea lui Trump. Dincolo de stupori È™i lamentații

Evenimentul nr. 1 al anului nu m-a prins în fața televizorului în noaptea sa de apogeu planetar. Spre miezul nopții mi-am făcut tabietul cu cărțile mele de pe noptieră iar apoi am dormit liniÈ™tit până dimineață, când m-a trezit telefonic băiatul meu cel mic (27 de ani) cu o voce satisfăcută, de parior care a dat lovitura: "žAi văzut"? (mai mult…)
continuare...

Efecte colaterale ale scandalului Black Cube

Din punct de vedere jurnalistic, scandalul Black Cube mi se pare cel mai tare subiect autohton de după mineriade. Mai tare decât "žrăpirea jurnaliÈ™tilor", mai tare decât "žColectiv", mai tare decât "žDan Condrea È™i Hexifarma", mai tare decât orice îmi vine acum în minte legat de cei 10 ani de coÈ™mar extrem cu Traian Băsescu la Cotroceni. (mai mult…)
continuare...

Laura Kovesi = Elena CeauÈ™escu. Lasă-i, bade Ioane, s-o laude!

Aici mă disociez de toți indignații. Eu sunt mulțumit. Iau partea utilă a gogomăniei. Să rosteÈ™ti pe-atâtea voci, cu o dezgropată regie, Laura Kovesi = Elena CeauÈ™escu, nu are cum să nu lase urme. Cum să nu trezească la realitate coÈ™maruri adormite È™i, în mintea multor naivi, apuse. (mai mult…)
continuare...

Dosarul Black Cube. Cronologie È™i întrebări fundamentale

  Unii susțin că descoperirile despre Laura Kovesi făcute cu ocazia investigațiilor Black Cube sunt devastatoare È™i vor apărea în presă, cu titluri cât casa,  în zilele următoare. Alții, dimpotrivă, anunță cu o satisfacție acidă că Black Cube, firma succeselor 100%, È™i-a găsit naÈ™ul în DIICOT È™i în serviciile secrete din România care au îngenunchiat-o È™i au făcut-o de râsul nu doar al antisemiților ci È™i al unor potențiali (acum dezamăgiți) clienți. Ca un atent È™i pasionat observator al acestei forme de policier din subspecia ciné-verité-ului, mărturisesc că aÈ™ avea argumente pentru a susține ambele puncte de vedere. Nu chiar în formele de entuziasm debordant practicate de ultraÈ™ii pro È™i contra LCK dar, oricum, pe bază de fapte È™i logică pe înțelesul tuturor. Nu mă mulțumeÈ™te, însă, o astfel de contribuție de agent constatator. Pentru că, până la urmă, 100% e nemilos. Nu permite soluții de compromis. Sau Black Cube…
continuare...