Laura Kovesi și excesul de sfidare

Eu nu cred în sondajele autohtone care glorifică DNA. Nu cred nici în buna credință a celor care le fac È™i nici în capacitatea metodologiilor folosite (telefonic, pe eÈ™antioane dubioase, cu întrebări de multe ori tendențioase) de a surprinde adevărul adevărat. Aceste sondaje, încăpute covârÈ™itor pe mâna unor mercenari dispuÈ™i să ofere clientului ceea ce acesta îÈ™i doreÈ™te de la ele È™i nu realitatea dedusă riguros È™tiințific, au devenit instrumente pur propagandistice È™i manipulatorii. (mai mult…)
continuare...

Autodenunțul lui Sebastian Ghiță. Dar cine e Sebastian Ghiță?

Mi-a atras atenția o declarație a lui Traian Băsescu despre Sebastian Ghiță, pe vremea când Băsescu era încă preÈ™edintele României: "Am vorbit o dată cu el. Mi s-a părut extrem de inteligent, dar discuția a fost scurtă. Este evident că a avut o mare susținere, l-am găsit cu contracte peste tot. E un tip de lucru care nu trebuie să se întâmple. S-a extins enorm la vedere sau ascuns. E foarte periculos că el acum e convins că pune președintele României". (mai mult…)
continuare...

Reacții de puternici. Între curaj È™i frică!

Când spun "žputernici" nu mă refer la acei indivizi cu funcții mari care se comportă ca niÈ™te oameni mici. Este plină lumea de astfel de moluÈ™te ce primesc pe mână, la un moment dat, destinele a milioane de semeni È™i care, la prima probă de risc individual, uită de misiunea lor nobilă È™i nu se gândesc decât cum să-È™i salveze pielea. (mai mult…)
continuare...

Mulțumesc, Raluca Prună! Mulțumesc, Dan Tapalagă!

  Spectacolul prostiei umane depăÈ™eÈ™te uneori, prin inedit È™i spontaneitate, geniul marilor comici. Dacă la aceÈ™tia din urmă efectul ilariant este unul urmărit, obținut prin exploatarea talentului È™i a unor idei de excepție, proÈ™tii spontani provoacă râsul involuntar, prin renghiuri la care sunt supuÈ™i de propriul lor tembelism. (mai mult…)
continuare...

Lupta anticorupție a decedat! România stă cu mortul în casă fără să-l declare.

  Un copil născut dintr-o mamă prin corespondență È™i un tată defect nu are cum să iasă normal. Mama s-a folosit de o ambasadă pe post de uter iar tatăl s-a îmbătat cui înainte de împerechere, visând licurici în loc de stele verzi È™i suculente felații în loc de abordaj marinăresc, cu ancora harpon. Progenitura a rezultat cu anomalii, aÈ™a cum se întâmplă în astfel de situații: un monstru bicefal, botezat apoi "žbinom", amestecând de-a valma binele cu răul, vigilența cu orbirea, cruzimea cu indulgența fără noimă. (mai mult…)
continuare...

Se pregăteÈ™te, cumva, căderea în sus a Laurei Kovesi?

  "žEu È™tiu răspunsul. Dar, cum spunea Jules Verne, să nu anticipăm"! Comisarul San Antonio   PluteÈ™te ceva în aer! Prevestitor. A reizbucnit scandalul Black Cube. O mârÈ™avă tentativă de întinare a neprihănirii. Căci, nu-i aÈ™a?,  când spui Black Cube, spui Kovesi. Iar când spui Kovesi spui imacularea în persoană. DIICOT ne asigură că a fost găsit tătucul abominabilei tentative de pângărire a albului absolut: un fost ofițer SRI, Daniel Dragomir. (mai mult…)
continuare...