Mulțumim, SUA, pentru minunatul parteneriat strategic. Ne-ați pricopsit cu o bombă cu ceas!

  Ce extaziați am fost când s-a semnat. Cam ca Ben Ardun, stăpânul lui El Zorab, când PaÈ™a i-a oferit punga cu galbeni: - "O mie de țechini primești? - "O, pașă, cât de darnic ești! Mai mult decât în visul meu! Să-ți răsplătească Dumnezeu, Așa cum îmi plătești!" (mai mult…)
continuare...

Capcana în care o mână de humanoizi modificați genetic a prins o țară întreagă

  "žGeții sunt cei mai bărbați È™i mai drepți dintre traci" Herodot, "žIstorii"   O țară înseamnă în primul rând pământ. Pământul ei, al țării! Mai are țara și altele: È™i ape È™i stânci È™i aerul de deasupra, dar poporul care-i dă suflet îÈ™i ține rădăcinile înfipte nu în acelea, altele, ci în pământ. În pământul țării lui. Rădăcini sub formă de locuințe, de plante È™i animale ce-i însoțesc ciclurile de viață, de lanțuri ale străbunilor prin care curge seva istoriei, culturii, tradițiilor, limbii. Chiar È™i lacurile, È™i râurile, È™i munții, È™i marea, până la urmă tot pe pământul patriei se sprijină! (mai mult…)
continuare...

Cazul Bodnariu: Simbol, Recompensă, Imbold

Am început scrierea acestui articol cu titlul. De obicei fac invers. La sfârÈ™it, în funcție de acentele È™i nuanțele textului, adaug titlul ca un corolar. Semnificația acestei abateri de la regulă este că, de data asta, celebrez un triumf. Și, ca la Olimpiadă, dau întâietate podiumului cu imnul È™i drapelul È™i abia apoi fac loc comentariilor. (mai mult…)
continuare...

Dresură cu satrapi

  Doamne! Lasa-ma sa stau de vorba cu Tine, Nu fi Tata vitreg cu copilul Tau, Care n-a facut in viata decat bine Si n-a fost platit in schimb decat cu rau Lasa-ma sa-Ti spun ca nu se poate Sa ramai mereu asa cum esti, Cand puterea Ta se-ntinde peste toate Si cand toate sunt asa precum voiesti Lasa-ma sa-Ti spun c-alcatuirea Celor ce le crezi fara prihana A-nceput sa razvrateasca omenirea, Dornica de-o viata mai umana Fa sa fie-asa precum se spune C-ai fi vrut sa fii cu lumea toata - Rau cu cele rele, Bun cu cele bune - Fii macar acum ce n-ai fost niciodata Fa sa fie bine pentru bine Si, la fel, frumos pentru frumos Si sa fim si noi la fel cu Tine - Cel-de-Sus la fel cu cei de jos. (Ion Minulescu, Ruga pentru ziua schimbarii la față)   De secole, umanitariÈ™tii se…
continuare...

Manipularea în războiul actual pentru putere

  Manipularea în masă a devenit, odată cu explozia internetului, o armă esențială în arsenalul instituțiilor de forță din societățile active. Rețelele de socializare È™i sondajele de opinie sunt doar două dintre mijloacele moderne perverse de implicare în "žviața cetății" a milioane de oameni care, cu doar 30 de ani în urmă, participau la statisticile sociale  exclusiv prin calitatea lor de elemente mute ale unor mulțimi pentru care vorbeau "žexponenții". Exponenți cel mai adesea "žatent" selecționați de alț (mai mult…)
continuare...

Cel mai recent catren al lui Adrian Păunescu?

  Cel mai recent catren al lui Adrian Păunescu?   Azi noapte l-am visat pe Adrian Păunescu. Era tânăr È™i înlăcrimat. "žIeri am scris 4 versuri È™i vreau să ți le încredințez. Sunt primele de când am plecat!".   Când vorbele lui încă îmi mai răsunau în creier Am sărit din somn È™i le-am notat. Apoi, sperând că Adrian ar mai putea fi acolo M-am întors grăbit în pat.   "žAM LUAT HÂRTIA DE 1 LEU ȘI AM BÄ‚GAT-O REPEDE ÎN SERTAR SÄ‚ SE TRANSFORME ACOLO ÎN AUR, ÎNTR-O MONEDÄ‚ DE 1 DOLAR".  
continuare...

Vreau o justiție dreaptă! Destul cu justiția „žliberă” a nomenclaturiÈ™tilor ceauÈ™iÈ™ti!

  În 1945 comunismul a lovit România ca un sifilis. Boala promiscuității È™i a dominării animalice, a acuplărilor nefireÈ™ti ce au marcat pe viață generații întregi cu stigmatul È™ancrului roÈ™u È™i au răsturnat valorile tradiționale călcând în picioare tot ce însemna elite È™i ridicând la suprafața societății spuma infectă a pegrei, s-a întins atunci, la ordinul lui Stalin, ca o molimă în toată țara. (mai mult…)
continuare...
12