BREXIT „“ aprecieri subiective

  Nu sunt deloc specialist în finanțe. Și cu atât mai puțin în geopolitică. De-asta nici nu mă aventurez să fac analize pe astfel de subiecte care, pentru a fi corect tratate,  mai cer pe lângă cunoÈ™tințe aprofundate de specialitate È™i enorm de multe informații din culise. Informații la care cei care se bagă singuri în vorbă nu prea au acces. Iar cei care au acces la ele nu-È™i fac deloc o prioritate din a le dezvălui. (mai mult…)
continuare...

Grupul pentru Dialog Social „“ agonia unei speranțe

  Am fost tot timpul adeptul schimbării din temelii a acelei Românii mutilate de comunism pe care am moÈ™tenit-o la revoluție. După 50 de ani de pervertire sistematică, la nivel de ADN național, a modului de a percepe valori identitare de bază precum istoria, cultura, limba, recâÈ™tigarea normalității nu se mai putea realiza printr-un simplu È™i lin proces de autoreglare.  Era nevoie de extirpări, de transplanturi, de detoxifieri È™i lungi convalescențe, pe scurt de un proces complex de regenerare È™i reeducare socială condus de elitele emancipate ale țării. Sub presiunea acestui imperativ È™i a unui uriaÈ™ val de entuziasm s-a creat, în decembrie 1989, Grupul pentru Dialog Social. (mai mult…)
continuare...

Laura Georgescu e de o mie de ori mai sănătoasă la cap decât Raluca Prună

  Printre multe alte defecte il am È™i pe acela de a încerca, pe cât posibil, să judec realitățile din jur cu mintea mea. Sigur că e un defect, din moment ce pierd astfel foarte mult timp cu analize proprii È™i nici măcar nu am certitudinea că la sfârÈ™it voi găsi adevărul. (mai mult…)
continuare...

Prețul schimbărilor cu orice preț

  Suntem o țară paralizată de inerții. De inerții statice, nu dinamice. Adică nu ne putem urni din mentalitățile comunistoide de a trata națiunea ca pe o turmă de imbecili. De la revoluție încoace nu ni se vorbește decât despre nevoia de reformă. Schimbare, înnoire cu orice preț. Și am văzut ce înseamnă, adesea, acest "cu orice preț": un preț exagerat, care, de multe ori, nu merită. (mai mult…)
continuare...

Hexi Pharma versus Black Cube

  Scandalul Hexi Pharma a fost declanÈ™at de Cătălin Tolontan pe 25 aprilie 2016, prin publicarea a două rețete ale respectivului producător din care rezulta că antisepticele livrate clienților erau diluate. La acel moment, toată atenția presei È™i a părții de societate din România instruită È™i informată era concentrată asupra unui alt scandal, pe cât de neobiÈ™nuit pe atât de captivant: spionarea Laurei Kovesi de către agenții israelieni ai firmei de investigații Black Cube. Acest scandal dura deja din 6 aprilie 2016 (data comunicatului DIICOT care anunța arestarea, în caz, a doi foÈ™ti agenți Mossad) È™i se amplifica de la o zi la alta. Reconfirmarea precipitată pe post a È™efei DNA, de către preÈ™edintele Johannis, nu a avut darul să liniÈ™tească apele. Agenților Black Cube reținuți li s-a prelungit de către instanță arestul preventiv iar imagini cu mamele acestora plângând pe holurile tribunalului bucureÈ™tean au făcut înconjurul lumii, ca o…
continuare...

Complexe de bărbați mici

Și când spun bărbați mici nu mă refer la bărbați scunzi ci la bărbați derizorii. DeÈ™i, cel care m-a împins să scriu aceste gânduri (fără voia sa, evident), DACÄ‚ ajunge până la umăr doamnelor Clotilde Armand È™i Carmen Johannis. Despre care, comentând recent, a trebuit să se ridice pe vârfuri, ca Boc în celebra fotografie de grup, ca să nu-l suspecteze cineva că scopul său, de fapt, a fost să le amuÈ™ine prin decolteuri. (mai mult…)
continuare...

Un interviu de tezaur: preotul Chris TerheÈ™ invitatul lui Mihai Gâdea

Vizionând aseară dialogul lui Mihai Gâdea cu foarte specialul său invitat, am avut aceleaÈ™i trăiri ca în urmă cu circa o lună când am citit interviul acordat unei ziariste din TimiÈ™oara de pastorul Bisericii Penticostale Române Elim din Chicago, Cristian Ionescu, în legătură cu cazul Bodnariu (). Trăirile la care mă refer le-aÈ™ descrie astfel: mândria de a fi frate de limbă È™i de țară natală cu aceÈ™ti doi bărbați remarcabili, satisfacția de a-mi recunoaÈ™te parte dintre gânduri, interpretări, stupori È™i neîmpăcări cu abuzurile societății asupra unora dintre cetățenii ei, È™i la minți mult mai spiritualizate decât a mea. (mai mult…)
continuare...

Despre pericolele succesului lui Nicușor Dan

Eu cred în timpii naturali de gestație.  Cum cred în timpul natural de rotație a pământului în jurul axei sale. Știu că în unele combinate avicole se sting È™i se aprind luminile de mai multe ori pe zi pentru ca găinile, înÈ™elate, să ouă mai des. Dar ouatul nu înseamnă gestație È™i nici ouăle acestea grăbite, rezultate din truc, nu sunt la fel de gustoase È™i hrănitoare precum semenele lor naturale. (mai mult…)
continuare...
12