Ecce homo! Pithecanthropus!

Față de conducătorii lor românii s-au dovedit, fără tăgadă, un popor adjectival: Ștefan cel Mare, Mihnea cel Rău, Radu cel Frumos, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Basarab cel Tânăr, Mihai Viteazul, Ioan Vodă cel Cumplit, Vlad Dracul, Aron Tiranul, Mihnea Turcitul, Ștefan Surdul, Iuga Ologul, Petru Ș ReuÈ™eau astfel, ei, românii, să sintetizeze printr-o simplă tuÈ™ă pe care s-o priceapă È™i copiii, un personaj, o domnie, o epocă. AÈ™a vor face, peste timp, È™i cu mai recenții lor capi: Regele Mihai, Nicolae CeauÈ™escu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Klaus Johannis. (mai mult…)
continuare...

Să-l condamnăm la moarte pe Dan Voiculescu

Mogulul, Varanul, Motanul Felix trebuie să moară. Ce ne mai complicăm cu expediente? Prea de durată È™i, după cum se poate vedea, ineficient. Atâta vreme cât omul respiră, prea mulți oameni de bună credință suferă. Iată, procurorul Emilian Eva. Iată, judecătoarea Camelia Bogdan. Ca să nu mai vorbim de preablândul Traian Băsescu. Cu ce-au păcătuit aceÈ™ti patrioți, care n-au vrut altceva decât binele superior al țării lor, ca acum să pătimească în halul ăsta? Să fie luați la întrebări pentru insignifiante traficuri de influență, ori È™antaje, ori primire de foloase necuvenite, ori incompatibilități? (mai mult…)
continuare...

Interzis la demitizarea Laurei Codruța Kovesi

Din ultimele mele cinci articole, trei au exprimat critici la adresa șefei DNA. Portaluri care îmi preiau articolele cu o fracvență măgulitoare (cel puțin 3 dintre ele cu audiență semnificativă) au dovedit brusc exigențe la care nu făceam față. Niciunul dintre articolele mele critice vizând-o pe marea doamnă a reeducării românești nu a fost propagat de acestea. Probabil erau prost scrise. (mai mult…)
continuare...

Trei, Doamne, È™i toți trei! sau Cum s-au sinucis trei repere de moralitate ale României în doar o săptămână

Nu există nicio Hotărâre Judecătorească Definitivă (HJD) care să ceară evacuarea chiriaÈ™ilor din clădirile confiscate de stat în dosarul ICA. Ar fi fost atât de uÈ™or pentru cei care mă contrazic să producă proba materială, o propoziție, o frază, un paragraf dintr-o HJD (a dosarului ICA sau a altui dosar, deschis ulterior acestuia) din care să rezulte ce susțin ei: că evacuarea Antenelor reprezintă punerea în aplicare a unei sentințe judecătoreÈ™ti È™i nu o acțiune pur administrativă (È™i arbitrară) a ANAF. Nu au produs È™i nu vor produce niciodată această probă pentru simplul motiv că ea nu există. (mai mult…)
continuare...

Laura Codruța Kovesi ne dă proba onestității sale: N-am spus ce-am spus!

Când o persoană te minte în față la modul ăsta, când acea persoană È™tie bine că declarația sa din 2014 poate fi urmărită cap "“ coadă pe You Tube È™i oricine, verificând, o poate prinde instantaneu cu minciuna, înseamnă că chiar nu dă doi bani pe tine, pe impresia pe care ți-o faci despre ea. Acest lucru, în general, n-ar trebui să deranjeze prea mult. Fiecare are dreptul să mintă È™i să disprețuiască pe cine vrea, prețul pe care îl pune pe imaginea / discreditarea sa ținând de particularități individuale: educație, valori morale, respect de sine. (mai mult…)
continuare...

Forma ocultilor de a-si negocia viitorul

Am impresia că cineva împinge România spre război civil. De când am devenit scut antirachetă È™i graniță la "žmarea falie" de la Est, în buza căreia, pe partea cealaltă, "žcutremurele" se țin lanț, o forță malefică nerepertoriată în meniurile democrației, desfăÈ™oară pe scena politică românească schimbări È™i manevre ca pentru o nouă revoluție. De data asta, însă, nu o revoluție populară ci una de laborator, în care poporul este folosit doar ca reactiv, ca masă de manevră. (mai mult…)
continuare...

Pe Traian Băsescu È™i Ion Cristoiu îi uneÈ™te minciuna groasă

Ion Cristoiu a publicat ieri, pe blogul lui, unul dintre cele mai proaste articole din ultima vreme (). Nu doar că textul este descurajant de lung, dezlânat, plin de repetiții inestetice și virgule puse aiurea dar totul dă impresia de încropeală, de improvizație, de siluire a logicii factuale de dragul unui soi de teribilism al senectuții, de refuz al propriului amurg. (mai mult…)
continuare...
12