Cum ar putea fi învins binomul SRI „“ DNA? (exercițiu de napoleonism)

Consider că, în forma în care funcționează în prezent, binomul SRI "“ DNA constituie mai mult decât o amenințare la drumul sănătos al țării către interesele ei fundamentale, de demnitate È™i emancipare prin autodeterminare. El reprezintă, totodată, motorul unui rău major deja produs, prin aceea că acționează după comenzi străine, distrugând structuri de rezistență ale societății căreia îi aparține, fără a pune nimic național în loc. (mai mult…)
continuare...

Felația licuriciului de catre un nou clarinetist: Klaus Iohannis

Să ne aducem aminte: în a doua jumătate a anului 2005 se rupea o prietenie notorie, între două cremeni ale spațiului public românesc: Traian Băsescu È™i Sorin RoÈ™ca Stănescu. Scânteile rezultate din acea coliziune au culminat cu un articol incendiar în care STS devoala o mărturisire la beție a lui TB care, ulterior, a făcut istorie: întrebat de ce ține atât de mult la "žAxa Washington-Londra-BucureÈ™ti" È™i nu este adeptul unor relații la fel de apropiate cu partenerii tradiționali, Franța È™i Germania, Traian Băsescu a afirmat râzând: "žDecât să sug"¦ la mai mulți licurici mai mici, mai bine sug"¦ la un licurici mai mare"!". (mai mult…)
continuare...

Despre românii care-și pierd identitatea

Doamna Alina Mungiu Pippidi se comportă ca un alien față de țara sa natală. Pătrunsă de destinul european la care bricolează de ani buni, a ajuns să-și cedeze părți importante din prețioasele sale unicități ereditare în schimbul unor locuri comune, împrumutate de la modele de altă limbă È™i civilizație, pe care le crede mai folositoare. (mai mult…)
continuare...

Rezolvarea cazului Bodnariu. La Casa Regală s-a gândit cineva?

Regatul Norvegiei are pe tron, din anul 1991, pe regele Harald al V-lea. Acesta este, ca È™i regele Mihai I de România, văr cu regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii. Prin urmare, cei doi monarhi, al Norvegiei È™i al României, au legături de sânge care contează în genealogiile înalte. (mai mult…)
continuare...

Strigoii vechi și noi

Motto ... așa și eu, ce încă-n gând fugeam, privii-ndărăt pădurea de strigoi din care-n veci ieșit-a viu vreun neam. Dante Alighieri, Infernul Numai cine n-a vizitat infernul nu știe să recunoască un strigoi. Noi, românii, într-o pribegie de jumătate de secol printre cercurile și bolgiile sale, am devenit experți în a recunoaște și a simți pe propria noastră piele prezența strigoilor: strepezeala respirației lor acre, veninul faptei lor răzbunătoare. (mai mult…)
continuare...