Oaspeți pe blog: Augustin Buzura: PUNCT

Doamna doctor Roșca (@cris) ne-a îmbogățit, o vreme, blogul, cu textele domniei sale documentate, profunde și încărcate de un fior patriotic pe care depărtarea de țară îl înfrumusețează cu o aură dramatică. După aceea, poate supărată pe modul în care unii dintre noi i-am interpretat și răstălmăcit mesajele, ne-a părăsit. Azi, spre marea mea bucurie, @cris revine cu un comentariu, de fapt cu o trimitere la un text tulburător. Vi-l împărtășesc cu bucurie. Să fie acesta articolul cu care blogul nostru întâmpină 1 Decembrie 2015"“ Ziua Națională a României! (mai mult…)
continuare...

Captivitatea lui Johannis

Un creá¹£tin practicant, cum este domnul Klaus Johannis, nu ar trebui să fie indiferent la ceea ce á¹­ine de divinitate. Petre Ṭuá¹­ea spunea: "žLibertatea omului este partea divină din el". Prin urmare, e de presupus că preá¹£edintele Klaus Johannis ar trebui să se îngrijească cu oarece devoá¹­iune de partea lui divină, de libertatea sa. (mai mult…)
continuare...

Generație Y, începi să mă enervezi!

Unul dintre pericolele care amenință democrația, spune José Ortega y Gasset, este acela că oamenii nu mai reflectează filozofic asupra democrației ajungând la un adevarat dogmatism democratic. Din nefericire, în paralel cu acest dogmatism, se dezvoltă un alt dogmatism, extrem de periculos. Nemaiîntrebându-se dacă democrația este cel mai bun regim, oamenii ajung să nu se mai întrebe nici dacă regimul în care trăiesc este cu adevărat democratic. ANCA SIMITOPOL (University ok Ottawa) Mi-am pus speranțe în tine, Generație Y. Te-am lăudat, te-am susținut chiar È™i atunci când mi se părea că sari calul ori, dimpotrivă, că eÈ™ti de o egoistă pasivitate. Gândeam aÈ™a: tinerii ăÈ™tia au, în raport cu noi, părinții lor mutilați de istorie, o geneză mai puțin poluată de anomalii. S-au născut într-un mediu mai calm, mai curat, învață după regulile marii deschideri emancipate È™i nu ale unor enclave sufocate de îndobitocire. Au acces la întreaga panoramă a…
continuare...
12