Este Silvian Ionescu un om viu și liber sau este o marionetă?

Ultima manifestare în spațiul public a lui Silvian Ionescu este un interviu pentru , acordat de acesta joi, 24 septembrie, 2015 (). Încerc să comentez câteva dintre declarațiile lui din acest interviu, cu speranța că vom putea înțelege mai bine omul și acțiunile sale recente. Căci, mi se pare important să știm ce l-a mânat cu adevărat în luptă: orgoliul rănit, patriotismul, jocuri de culise ori frustări ce-au dat pe-afară. (mai mult…)
continuare...

Savurându-l pe Băsescu!

S-a deteriorat în 10 luni cât alții în 10 ani, împrăÈ™tiind în jur, cu fiecare nouă apariție, un damf de fleică uitată prea mult la soare. Tot mai indigest, mai vânăt, mai bâzâit de muscoii necrofagi ce vor să profite de pe urma lui până la capăt, se descompune galopant. Un atotputernic închipuit, îmbătrânind ca-n acid, aterizând din hamacul îmbătător dar sterp al egoismului său feroce direct la groapa de gunoi a memoriei sociale. Ca un ghiul de magraon slobozit, la beție, în privată. (mai mult…)
continuare...

Uluitoarea explozie a unui securist cu termostat

Silvian Ionescu, fost ofițer DIE care l-a avut în subordine pe Traian Băsescu în anii când acesta era șeful Navrom la Anvers, a scris ieri pe pagina sa de Facebook: "Am spus-o de mai multe ori: firea de lichea lui Băsescu nu-l lasa să nu gafeze! Să rânjești la moartea Tribunului e blasfemie, după ce l-ai folosit și în 2004 și în 2008 ca să îți faci majoritatea și la București și la prezidențiale! Mai mult, să faci alianță tu personal, intuitu personae, cu Profesorul, cu Tribunul, și apoi să îi faci "soluție imorală" e uluitor, e nemernic! Să-l faci pe Vadim- Dumnezeu să-l odihnească!- delator, când tu însuți ai fost "colaborator membru de partid "al CI-ului DIE, înseamnă să fii o jigodie fără de pereche! Adică tu îi turnai pe toți românii care îți treceau prin față. Am tăcut zeci de ani pentru prestigiul țării. Ajunge! Ca să înțelegeți,…
continuare...

Viziunea vizuinii. Corupți „“ anticorupți, acelaÈ™i „žmodus operandi”.

Putem considera biroul lui Mircea Băsescu, cel în care au avut loc întâlnirile cu membrii familiei Bercea, un fel de vizuină de serviciu, de grotă menită a adăposti, "žpe È™ustache", ingineriile gangstereÈ™ti ale fratelui preÈ™edintelui României. Câte blaturi, È™menuri È™i tunuri s-or fi pus la cale acolo, doar Dumnezeu È™tie. Tainele unei astfel de scorburi sunt mai adânci È™i mai pline de misterul promiscuității umane decât slipul unei centuriste fără apă curentă la hogeag. (mai mult…)
continuare...

Å¢ara cu doi politicieni și o televiziune de știri

Un politician adevărat este acela care știe să preia mesajele primordiale ale societății în care trăiește. Pentru care, apoi, să se bată viguros, cu inteligență, cu tenacitate, asumându-și riscuri, dacă e cazul chiar până la a se lăsa martirizat (Martin Luther King, Nelson Mandela). El trebuie să fie perceput drept erou, personaj mesianic, demn de a i se încredința cecul în alb al votului pozitiv (cel încărcat de speranță și nu de resentimente) al cetățeanului statistic. (mai mult…)
continuare...

Marele atu al Simonei Halep de a deveni numărul 1 mondial: slăbiciunile sale

În mâzga suficienței noastre de zi cu zi, ce ne face paÈ™ii grei È™i urmele murdare, a apărut, strălucitoare ca o alee din dale de protocol, domniÈ™oara Halep. Meciurile ei se aÈ™tern în fața noastră ca un È™otron al copilăriei în care, în 90% din cazuri, păÈ™im cu succes, fără să calcăm liniile. Retrăim astfel, grație acestei seducătoare atipice, înălțări de românism de care aproape uitasem, È™i extaze adolescentine, cu sărituri È™i hăuleli. (mai mult…)
continuare...