Cum se jură unii și azi că găinile pot naște pui vii!

Orice balivernă ai spune, de tembel ori de plin de ifose ce ești, poți brava intelectual cu explicația lui Ion Cristoiu: "Am acceptat aceste știri pentru că se încadrau în viziunea mea satirică asupra României. Sunt știri care se încadrează în viziunea mea de țară veselă, de veselie generală". V-ați dumirit, după titlu, la ce gen de știri se referea Maestrul. (mai mult…)
continuare...

Când dosarele ajung la Înalta Curte de Casație și Justiție

Există dosare și ... dosare. Nu mă voi referi în cele ce urmează la dosarele care ajung spre judecare la ÎCCJ pe calea firească a procedurilor juridice. Acestea pun destine de muritori de rând în mâinile unor îndumnezeiți laici care, creștinește sau nu, capătă drept de viață și de moarte asupra celor pe care-i judecă. Cât e de drept sau moral este acest lucru, rămâne un subiect complex pe care nu îmi propun eu să-l dezbat acum și aici. (mai mult…)
continuare...

Dorin Tudoran

Zilele trecute am primit una dintre recompensele neașteptate și prea puțin meritate pentru aventura de a ține, cu destule eforturi, acest blog. Mi-a postat un comentariu, la un articol recent, scriitorul Dorin Tudoran. Nu știu dacă pentru vizitatorii de-aici, mulți dintre ei încă nenăscuți în 1984, numele domniei sale stârnește vreo emoție aparte însă, pentru mine, înseamnă foarte mult. România comunistă a cunoscut puțini dizidenți care au avut curajul să-și joace libertatea, chiar viața, în lupta inegală cu securitatea ceaușistă. După Paul Goma, în anii "™70, Dorin Tudoran a fost al doilea scriitor român notoriu care l-a înfruntat pe Nicolae Ceaușescu, nu doar în față dar și public. Au mai urmat Mircea Dinescu și Doina Cornea, la fel de importanți și dragi mie, care să completeze o listă dezesperant de scurtă pentru latentul popor român, atât de greu de declanșat când vine vorba de mizele sale majore. Referitor la lupta…
continuare...

Ion Cristoiu, porcușorul de presă al regimurilor autoritare

Ion Cristoiu reprezintă porcușorul de presă pe care regimul Ceaușescu l-a luat de mic să-l crească, să-l îngrașe și apoi să-l folosească la festinuri propagandistice pe post de șleau al noii generații, de vărsător al acesteia în tiparul omului nou visat de cârmaci. (mai mult…)
continuare...
12