Jocul se resetează

Antena 3 a învins, Dan Voiculescu jubilează, Victor Ponta le urează din colțul buzelor succes liberalilor căpățânoși iar Liviu Dragnea empatizează ca la târgul de vite : "băi băiete, cum te-am lăsat și cum te-am găsit"¦"! Traian Băsescu, la rândul lui, bate tuba victoriei cu generalul Coldea și futurologul onirist Lăzăroiu, ștergând pe-o listă, cu o linie de creion chimic muiat pe limbă, încă un nume. "A mai rămas unu"™"! (mai mult…)
continuare...

Când se ridică ceața… când se așează norul de praf

Motto Am încă în minte o imagine de la cutremurul din "™77. Norul de praf învăluind totul, apoi, în bezna spartă timid de razele câtorva felinare care încă mai funcționau, un peisaj straniu prinzând contur, de sus în jos: aliniamentul de blocuri și, undeva la mijloc, o gaură nefirească, precum golul lăsat de o extracție într-o dantură completă. Pe măsură ce praful stârnit de evenimente se așeza, permițând vizibilitatea, o movilă de moloz urâțită de excrescențe se înfățișa privirilor. Era prezentul. O nouă realitate, un nou început. Orientare, supraviețuire, reconstrucție. (mai mult…)
continuare...

O noapte de îndoieli

Aseară, când a ajuns acasă, soția mea m-a citit dintr-o privire: - Ești vesel, ce s-a întâmplat? După două zile de posomoreală se produsese, într-adevăr, o schimbare în starea mea de spirit: - Antonescu, ă - am chicotit eu. - Ce-a mai făcut? - Ca la cadril: un pas în spate, doi în față. După ce ieri și-a dat demisia, azi a contraatacat fulgerător: înscrierea PNL în PPE și deschiderea negocierilor cu Blaga și Ungureanu. I-am zâmbit, privind-o încrezător. S-a întunecat vizibil: - Și astea sunt motive de bucurie? Că și-a desăvârșit trădarea?! Că le-a dat apă la moară celor care-l critică și-i cântă în strună lui Ponta? (mai mult…)
continuare...

Ierarhia răului

Aș fi ipocrit să spun că am rămas pe deplin consecvent cu mine, cel de dinaintea ruperii USL. Nu! De pildă, nu mă mai pot uita la A3. Recunosc cu umilință această schimbare descalificantă. Eu, fiind robul sincerității față de mine însumi și față de cei a căror prețuire o râvnesc, trebuie să mă descriu real și nu să o fac pe infailibilul. Așta sunt. Un instabil. Mă schimb de colo-colo, după glandă. (mai mult…)
continuare...

Rezultate așteptate

Dictatura PSD "“ iată ultima nenorocire pe care ne-o rezervă Traian Băsescu, așa, ca să îl recunoaștem de tătuc nemilos. Mulți oameni, unii și printre cititorii acestui blog, nu sunt capabili să înțeleagă că o picătură de cianură (evident, metaforic vorbind) era suficientă pentru un nebun. Exagerat de multe (45% PSD), omoară și comunitatea. (mai mult…)
continuare...

Puțină logică, dacă se poate!

Trădarea, în mentalul unui popor, este un păcat mai mare sau mai mic în funcție de istoria poporului respectiv. Noi, după ce-am întors armele la 23 august 1944 și apoi am făcut din acea zi sărbătoare națională, suntem foarte indulgenți cu acest gen de păcat. Ba, de multe ori, alegem trădarea ca o formă de afirmare a virtuții. (mai mult…)
continuare...

Regnul PSD și încrengăturile sale atavice

Incidentul izbucnit în interiorul PSD între deputatul Sebastian Ghiță și primarul Robert Negoiță este, pe lângă ceva foarte atipic în plină campanie electorală, și ceva foarte pilduitor: ilustrează primordialitatea intereselor de grup față de interesele de partid. Cearta celor doi, într-un format atât de violent, ne arată nouă, chibiților din afară, cum se abordează o succesiune de putere într-un regn înțesat de încrengături atavice, bazate pe influență și pe dictatul borșului pe nas. (mai mult…)
continuare...

Gândiți cu capul vostru

Un articol ce ar trebui citit de cât mai multă lume, ce este necesar să fie populartizat și înțeles până nu va fi prea târziu, mai ales de către naivii susținători ai PSD și ai lui Victor Ponta (cum ar fi @radu), este editorialul publicat acum două ore de Cornel Nistorescu în Cotidianul și intitulat "Cine atârnă de gâtul lui Victor Ponta"? (). (mai mult…)
continuare...
12