Cum ar putea reveni Băsescu la putere

Evenimentele recente de la granița sa de Est ridică valoarea de întrebuințare a României nu doar pe piața NATO dar și pe cea a UE. Efective ale alianței din toate armele sunt concentrate în zonă iar influentul analist și scriitor britanic Edward Lucas, autorul unei cărți mult citate în ultima vreme, "Noul Război Rece", avertizează în Daily Mail: "Dacă se ajunge la o escaladare militară a situației din Ucraina, acesta ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial". (mai mult…)
continuare...

Demența fricii

Într-un fel suntem privilegiați. Ni se oferă, live, un spectacol politic unic. Ca un serial de succes ("Boss" să  zicem) dar fără diluantul ficțiunii. Și, în plus, interactiv. Tot ce se întâmplă se întâmplă pe pielea noastră, cu contribuția noastră, fie că suntem protagoniști, figuranți ori chibiți zgomotoși pe gradene. Suntem și noi în poveste, seară de seară, cu sufletul la gură și degetele făcând bătături pe telecomandă. (mai mult…)
continuare...

Plecând de la un comentariu

Nici nu am postat bine ultimul meu articol pe blog, cel intitulat "Egoiști fără frontiere" că am și primit pe Facebook următorul comentariu: @Tudor Verona: "Deci, amenintarea de tip mafiot a Dezaxatului Securist la adresa unui senator sau simplu cetatean, prea putin importa, este un subiect insignifiant. Sa traiti bine langa Basescu2, distinsul retor al nimicului , Crin Antonescu"! (mai mult…)
continuare...

Destructurarea unei majorități periculoase

Pentru SUA, majoritatea zdrobitoare inslalată în România după alegerile din 2012 a reprezentat o amenințare mai gravă decât pericolele ce începuseră deja să se prefigureze, la vremea aceea, în Ukraina. Iar adăugată acelor pericole, compunea tabloul preocupant al unei vulnerabilități inacceptabile pe termen mediu și lung la granița imperiului lor de influență.  O întreagă strategie americană de securitate la distanță, minuțios elaborată, bazată pe consolidarea unui zid de protecție față de amenințările Rusiei  cât mai departe de propriul teritoriu și de centrele vitale ale diviziilor europene ale NATO, era pusă sub semnul ineficienței de un eveniment straniu, neluat în calcul de marii săi geostrategi, de răscularea intempestivă a poporului roman împotriva regimului Traian Băsescu. Scutul de la Deveselu, complicități strict secrete, de luptă murdară pe  fronturile capcană din Orient, complicități care sub Traian Băsescu funcționau robotic pentru că omul executa orbește orice pentru a fi menținut la putere, o întreagă…
continuare...

Între rațional și afectiv

Sunt unii car se-mpăunează cu latura lor rațională încercând să-și mascheze, să-și sufoce, să-și reducă la tăcere latura afectivă. Nu mă număr printre aceștia. Atâta vreme cât roboții nu au putut simula din noi mai mult decât cinetică și logică matematică, fiind incapabili să iubească sau să urască, voi rămâne la credința că inefabili suntem prin emoții și nu prin gestică previzibilă ori prin răceala raționamentelor. (mai mult…)
continuare...