Răspuns adresat domnului Radu Zlati, deputat PNL

Domnule deputat Radu Zlati, mă bucur atunci când constat că părerile exprimate pe acest blog stârnesc interesul unor actori politici care, din când în când, mai beau câte o cafea cu puternicii zilei. Se știe că la o cafea timpul se comprimă iar ideile circulă mai direct, în forme mai puțin cosmetizate. (mai mult…)
continuare...

Ce așteaptă Crin Antonescu?

După tumultul din jurul destrămării USL în care, alături de Klaus Johannis, Crin Antonescu a deținut prim-planul mediatic, după, apoi, celebrul interviu de la Antena 3 care va rămâne ca un coșmar în memoria lui Mihai Gâdea iar în memoria telespectatorilor ca o lecție de retorică și spontaneitate marca Antonescu, președintele liberal s-a retras într-o tăcere prelungită. (mai mult…)
continuare...

„Un om (?) fără Dumnezeu” sau „un om (?) dat dracului”?

Deși a doua formulare are și conotatii laudative, de "decurcăreț", de "hopa-Mitică", de "bun la toate", eu aș prefera-o totuși pe aceasta primeia, pentru sensul ei propriu mai substanțial malefic. Un om "dat dracului" nu este doar un om" fără Dumnezeu" (fără credință) ci este mult mai mult: un om care face rău din vocație. Care face rău nu din nebăgare de seamă ci premeditat, cu voluptate, împins de natura lui tenebroasă, de otrava zmoalei care-i ancrasează venele. (mai mult…)
continuare...

Capcana falselor frății

Mi se întâmplă, de când cu ruperea USL, niște lucruri extrem de neplăcute. Unul dintre acestea este că oameni pe care i-am criticat copios pentru băsism, pentru propagandă deșănțată și malefic interesată, par a-mi fi devenit aliați, colegi de păreri și de indignări. Și asta, culmea, nu pentru că s-ar fi transformat ei ci pentru că m-aș fi transformat eu. (mai mult…)
continuare...
12