Ce fel de politician este Victor Ponta?

După prestația din vara trecută, când a fost timorat peste masura de burzuluirile domnului Barosso si mustrarile doamnei Reding, am concluzionat că Victor Ponta este prea fricos pentru un război atât de sângeros, cum se dovedea acela împotriva regimului Băsescu, în care îl aruncase masiva revoltă populară. (mai mult…)
continuare...

Alina Mungiu Pippidi își începe anul editorialistic cu stângul

Comentariu cenzurat de Romania Libera, O romanie Curata si de dna. Alina Mungiu Pippidi Doamna Alina Mungiu Pippidi, pe care deseori de-a lungul timpului am citat-o laudativ pe blogul meu, comite la acest început de an un articol în România Liberă care produce confuzie printre cei care o creditează cu bunăcredință și rumoare jubilativă printre ceilalți. (mai mult…)
continuare...

Cristian Tudor Popescu și morga sa cabotină

De câte ori explodează în presa românească vreun eveniment mai de Doamne ajută, cu politicieni români oferiți deliciului mahalalei precum unchiul lui Kim Jong-Un  dulăilor flămânzi, se găsesc  iute două - trei televiziuni de știri, nu mereu aceleași, în funcție de conjunctură, care se dau peste cap să ne ofere interviuri la cald cu Cristian Tudor Popescu. (mai mult…)
continuare...

Insula Băsescu – un bantustan al leproșilor

Acest prag simbolic, a douăsprezecea bătaie de pendulă care anunță trecerea dintr-un an calendaristic în altul, are în conștiința generală greutatea unui nou început. Toate ritualurile care acompaniază acest vibrato pregătesc taina, emoția și speranța ușii. Fie această ușă placentară, virginală, sepulcrală ori, pur și simplu, a secundei dintre nimic și nimic. Pentru că, să fim cinstiți, asta se întâmplă cel mai adesea în realitatea nopții Anului Nou: o prelungire amăgitoare a nimicului cu nimic. (mai mult…)
continuare...