Între „eroare” și „gafă”

@Stefan îmi atrage atenția, într-un comentariu la articolul meu "Mari gafe de politicieni", că aș fi comis o neglijență semantică atribuind termenului "gafă" o semnificație neadecvată. Pierzându-i, adică, particularitatea de "jignire neintenționată" și confundându-l cu un termen mult mai acoperitor, "eroare". (mai mult…)
continuare...

Crin Antonescu și imperialismul pesedist

Sunt surprins și incitat de modul în care persoane ale căror opinii îmi stârnesc adesea interesul explică gesturile lui Crin Antonescu din ultima vreme. Cristian Tudor Popescu, de exemplu, practică un reducționism deformant: "Am avut Ponta È™i Antonescu împotriva lui Traian Băsescu, am avut Ponta È™i Traian Băsescu, fiind lăsat pe dinafară Crin Antonescu, acum se poate contura o formulă Crin Antonescu - Traian Băsescu cu Ponta lăsat pe dinafară, deci aceÈ™ti trei oameni politici care sunt lipsiți de scrupule, fără onoare È™i fără cuvânt, pot să cadă la pace fiecare cu fiecare". (mai mult…)
continuare...

Ce ghinion, domne, tț…tț…tț…

Vă mai amintiți cum și-a încheiat Traian Băsescu conferința de presă dedicată lui SR Stănescu și documentelor acestuia, emise, chipurile, de o bancă din Cipru? "Ce ghinion, domne, pe falsificatorii ăștia proști să folosească tocmai acea bancă din Cipru despre care președintele deținea informații. Ce ghinion, tț...tț...tț...". (mai mult…)
continuare...

Falsa mirare argumentativă

ARTICOL CENZURAT DE ZIARUL ADEVARUL (Am postat doar primele  3 paragrafe ale acestui articol pe forumul editorialului lui Andrei Plesu din Adevarul. Au fost cenzurate. Sunt ele obscene? Sau injurioase? Ori, cumva, incarcatura lor de adevar este peste puterea de acceptare a unor intelectuali ce nu se considera datori cu nimic, vinovati de nimic in raport cu poporul roman? Astfel de ipocrizii ar trebui demascate. De aceea le-as multumi tuturor celor care, dupa puterea lor, ar putea face ca acest articol sa fie difuzat spre o cunoastere cat mai larga.) Motto Un comediante de bravură Joacă de patruzeci de ani, Făcînd enormă tevatură În faț-a niÈ™te gogomani. Mare farsor, mari gogomani "“ Caragiale   De când a devenit instrument(ist) politic, domnul Pleșu s-a lăsat subjugat de latura sa cabotină. O fi crezut că astfel profilul său insular, de eseist al introvertirii, se va îmbogăți cu o dimensiune oceanică, deschisă publicului…
continuare...

Dovada că Traian Băsescu e vinovat – mărturia Laurei Codruța Kovesi

Vă amintiți povestea cu pixelul albastru? Deși știa prea bine că lovise acel copil, Traian Băsescu a apelat la "instituții" să-l deculpabilizeze. La instituții pe care le controla și de al căror răspuns favorabil lui, indiferent care ar fi fost realitatea, era sigur.  (mai mult…)
continuare...
12