Am și eu câteva intrebări …

- Ce se va întâmplă dacă într-o bună și apropiată zi DNA va anunța începerea urmăririi penale asupra lui Victor Ponta? Pentru un motiv la fel de temeinic precum acuzarea trustului Antena 3 de complicitate la șantaj  sau învinuirea lui Liviu Dragnea pentru prea mult zel la Referendum sau prezumata culpă  de primire de mită al lui Ovidiu Silaghi formalizată juridic exact în preziua numirii sale ca Ministru al Transporturilor? (mai mult…)
continuare...

DNA trebuie acționat în judecată pentru favorizarea infractorului

De circa un an de zile DNA a primit zeci de sesizări penale din partea  Corpului de Control al Primului Ministru, privind existența unor fapte de corupție descoperite în ministere care, până în anul 2012, au fost conduse de miniștri PDL. Toate aceste sesizări penale, care se referă la jefuirea bugetului de stat cu zeci, chiar sute de milioane de euro, au fost complet ignorate până în prezent, DNA nedeschizând niciun dosar penal împotriva "cariatidelor" regimului Băsescu Udrea și Boagiu ori a contraforturilor aceluiași regim Blejnar (fost șef ANAF) și Duță (fost șef CNAS). (mai mult…)
continuare...

@Garfield, motanu – un Jackie Chan al luptei antibăsiste

I-am remarcat pentru prima oară prezența  în urmă cu vreo 4 ani, pe forumurile de la EVZ. Printre limacșii lenți la creier ai locului, care îmbăloșau cu laude de clasă ajutătoare funduri de editorialiști portocalii, țopăia un smintit haios, pus pe rele, hotărât să-i turbeze prin înțepături, eschive și viteză de reacție fără antidot. Le împleticea pur și simplu limbile, îi făcea să dea în bâlbâială, îi pișca neîncetat ba cu sarcasmul, ba cu logica, ba cu halebarda de străpuns tovalul a imprecației sale nemiloase. (mai mult…)
continuare...

Câteva constatări

Postarea, zilele trecute, a "Scrisorii deschise către Crin Antonescu" mi-a prilejuit câteva constatări de natură a-mi întări încrederea în justețea punctului de vedere susținut acolo: că organizarea unui miting de amploare al USL este un gest politic necesar, realizabil și, mai ales, generator de spaime pentru coteria Băsescu. (mai mult…)
continuare...

Scrisoare deschisă către Crin Antonescu

Sunteți, domnule președinte al PNL, comandantul trupelor a căror uniformă, simbolic, o port. Din tranșeea blogului meu de franctiror, în care am coborât din însărcinarea propriei conștiințe în urmă cu trei ani de zile, mă străduiesc să observ, să evaluez și să acționez, cu limitatul arsenal din dotare, întru folosul cauzei de curățare a României de mucegaiul băsist. (mai mult…)
continuare...