Monica Macovei – spre noi culmi de antipatie

După ce și-a atras o ură galopantă prin prestația jenanta de la CE îndreptată împotriva României și a voinței populare de a-l demite pe președintele Băsescu, doamna Macovei mai face un gest spre a-și îndepărta și ultimii susținători: candidează la președinția PDL. Pare a nu fi deloc conștientă de modul în care o percep cu adevărat cei ce o cunosc cât de cât.  Aceștia au avut repetate prilejuri sa-si dea seama cu cine au de-a face. Departe de imaginea de justițiar intransigent, cu principii ferme mai presus de sentimente, Monica Macovei este, în realitate, o femeie exaltată ce s-a devotat, dintr-un preaplin de ură de semeni,  unui bărbat malefic capabil a-i dărui, prin puterea lui, biciul și cătușele împlinirii visate. Nimeni nu pare a o iubi dar unii o folosesc. Nimeni nu pare a-i râvni îmbrățișările dar unii sunt gata să le suporte pentru o poză de campanie electorală. "Etică"…
continuare...

Andrei Pleșu – polarități subiective

Genul acesta de antiteză în oglindă ales de domnul Pleșu pentru ultimul său editorial din Dilema Veche, ca să spargă monotonia,  produce efect doar la contraste mari. Când e folosit unde totul e interșanjabil, ca aici, dă impresia de făcătură. Și în loc să nască umor grotesc naște suspiciuni la buna credință. (mai mult…)
continuare...

Piuneze pentru gargaragii

O să fiu tras de urechi că gargaragiu, conform DEX, nu înseamnă unul care face gargară (eventual cu piuneze) ci unul care flecărește, care bate câmpii fără logică și argumente. Ei bine, rămân la titlul meu! Pentru că asediatorii aceia gângavi,  la care mă voi referi mai departe, se încadrează de minune în definiția DEX. (mai mult…)
continuare...

Traian Băsescu o sinucide pe Elena Udrea?

Am auzit la televizor opinii cum că Traian Băsescu, în perfidia lui, ar fi aruncat-o în luptă pe Elena Udrea  expre ca s-o omoare politic ca și cum ea s-ar fi sinucis. Să mai șteargă astfel o urmă, guralivă și răzbunătoare ca și el, la o adică, pentru tot mai apropiatul soroc al confruntării lui cu Procurorul Å¢ară. (mai mult…)
continuare...
12