Cartarescu adoptă modelul Basescu

Domnul Cărtărescu nu are dubii. Cel puțin in privința tendințelor actuale din România. Se consideră aparținând unei elite clarvăzătoare și ne transcrie mesajele globului său de cristal. Fără să-și dea seama că, prin distorsiunea lor uriașă, aceste mesaje demonstrează oricărei minți lucide că nu cu un glob de cristal operează autorul ci cu oglinzi curbe, prost argintate.   (mai mult…)
continuare...

Furunculele disperării

  "De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? "¦ Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau" (Mt 7, 1-5)?   Panica este una dintre formele joase de manifestare a disperării.  Turnesolul firilor slabe. (mai mult…)
continuare...

Oaspeți pe blog: Adrian Rusu „“ Ce-a vrut să spună autorul

În Dilema Veche din 15 noiembrie 2012, Andrei Pleșu publică editorialul "Opriți-vă" () . Aliniat în ultima vreme cu Mircea Cărtărescu în emiterea de viziuni apocaliptice  asupra viitorului societății românești de după 9 decembrie 2012, Andrei Pleșu adoptă tot mai des în textele sale tonalități și titluri exclamatorii, imperative, armagedonice, pentru a da o nouă dimensiune, aceea a exasperării și, chipurile, a luptei oneste în van, mesajelor sale de la care observă cum tot mai mulți își întorc urechile. (mai mult…)
continuare...

Decăderea unei aristocrații contrafăcute

Au profitat de comunism când comunismul era la putere, publicând în turbulența sectaristă a acestuia chiar mai ușor, mai nederanjați și cu tiraje mai de răsfăț, decât propagandiștii de la Ștefan Gheorghiu. Au profitat de comunism și mai târziu, înfigându-și colții în el, când acesta, decăzut în stârv, putea fi atacat fără riscuri, din toate unghiurile și pe toate gusturile, oricât de canibalice. (mai mult…)
continuare...