Valorile Unchiului Sam

Am fost câteva zile în concediu. Mi-am dorit o debranșare fără compromis de la actualitatea românească și am sigilat, pentru asta, toate butoanele ce-mi puteau face legătura cu tristețile de-acasă. Nu am deschis telefonul mobil, nu am privit la televizor, am ținut piept  mrejelor întinse de viciul numit Internet. (mai mult…)
continuare...

Mona Pivniceru în mașina lui Andrei Năstase

Mă întreb: o fi greu pentru servicii să facă rost de un Audi identic cu cel al lui Andrei Năstase, să-i pună numerele mașinii acestuia și, prin intermediul unui agent acoperit (doamna care s-a oferit să o conducă pe Mona Pivniceru) să o atragă pe ministrul propus la justitie  într-o cursă, să o determine să se suie în mașina respectivă, pentru a o fotografia? (mai mult…)
continuare...

Cristian Tudor Popescu: proporții de măsurat obiectivitatea

Trebuie să recunosc: acțiunile din ultima săptămână ale procuraturii (securitatea băsistă) m-au enervat foarte tare.  Nu atât prin ceea ce demonstrează, că ne-am întors la teroarea în masă care a marcat triumful securității comuniste, cât prin obrăznicia și nesimțirea fără margini ale celui ce le-a declanșat. Simt crescând în mine o formă nouă de neacceptare, nu ca până acum predominant interiorizată, ci de tip șrapnel.  O energie care este implacabil atrasă spre exterior de  noi cauze, explozive, de o solidarizare până la capăt cu cei mulți, sortiți a fi etern batjocoriți de clici minoritare. (mai mult…)
continuare...

Forme de persuasiune

Să facem o precizare necesară mai ales pentru naivi: prioritatea zero pentru doamna Merkel o reprezintă interesele Germaniei. Principiile democratice, evoluția sau involuția UE, sunt doar subordonative. Cât despre atitudinea față de situația din România: ca la olimpiadă, cânt floretista koreeană a fost scandalos furată în favoarea floretistei germane. Să fie bine pentru Germania. Adevărul și dreptatea trec în subsidiaritate. (mai mult…)
continuare...
12