O analiză pe propriul text

Inspirată de un comentariu al Piticului Prono din care redau fragmentul ce m-a incitat: "Conte sunt siderat. Este o noua religie in Romania dedicata sfantului Hadrian. Chiar s-a sters banda complet, s-a uitat cine este omul asta? Faptul ca procesul a fost taraganat si sentinta a fost nefiresc de aspra, nu inseamna ca domnu"™ Nasatse e vreun fel de martir. Nu stiu daca Adrian Nastase va intra in iconografie, dar a intrat in mitologie pentru aroganta, despotism si coruptie. A-l beatifica acum este o insulta pentru cei care au stiut sa accepte realmente demn sentintele (gen Anghel si Muresan), pentru cei care s-au pus la dispozitia justitiei si si-au dovedit nevinovatia (Seres si Tariceanu) sau au fost hartuiti (Vosganian si Nagi). " (mai mult…)
continuare...

Indignarea „purilor”

Ei ar dori cam așa: Băsescu să folosească în continuare arsenalul securistic prin care s-a consacrat (ascultări ilegale, dosare inventate adversarilor politici, cumpărare de parlamentari, folosirea instituțiilor ca armă politică, intimidare, șantaj etc.), iar Ponta, pentru că l-a criticat pe Băsescu pentru toate astea, să-i opună doar mijloace curate. Adică să se lase ucis înainte de a apuca să facă, măcar, prima eschivă. (mai mult…)
continuare...

Isterie gestapovistă și bustul libertății intangibile

Imaginea de aseară a lui Adrian Năstase va intra în iconografia națională. Pe ecranul televizorului a apărut, din stânga, în frenezia ca de amartizare a reporterilor, nu un om învins, doborât la orizontală, ci un bust vertical, impunător, marmorean, șocant prin contrastul cu așteptările împilătorilor: bustul libertății intangibile. (mai mult…)
continuare...