Testul de bunăcredință sau fățarnicii culturii

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat "Despartirea prin imbratisare", articol ce poate fi citit accesand linkul  )   Există oameni care nu se spală. Se îmbracă prețios, ostentativ, cu etichetele de firmă la vedere, dar nu se spală. În schimb se parfumează abundent și-și șterg transpirația cu șervețele de unică folosință care, când ajung la gunoi, sunt negre de jeg și cu marca olfactivă a utilizatorului gata adaptată miasmelor ghe(e)nei. (mai mult…)
continuare...

Planul lui Traian Băsescu

Criza internațională ascunde pericole mult mai mari decât cele pe care le percepem noi,  informându-ne din presă. Traian Băsescu, împătimit și dependent de opiumul  serviciilor, e însă la curent cu aceste pericole, cu adevărata lor dimensiune, informat fiind de evoluții prin sintezele pe care le prizează dimineață de dimineață.   (mai mult…)
continuare...

Unsul lui Dumnezeu și apa de ploaie

Noblețea este efectul întâlnirii omului cu Dumnezeirea. Abjecția, o formă de cădere a omului în diabolism. Noblețea se dobândește în timp, cu eforturi, și fascinează ca un nimb al spiritului eterat prin purificări succesive. Abjecția este spontană, reziduu de instincte neșcolarizate, și de aceea duhnește a nădușeală acră și a picioare nespălate. (mai mult…)
continuare...

Fiecare avem o statuie de apărat

(Comentariu postat partial la articolul lui Mircea Vasilescu din Adevarul intitulat "Intelectualii lui Crin", articol ce poate fi citit accesand linkul )   Ce poate fi mai convențional, mai pe linie, mai "lacheistic" (de la lacheu, nu de la lichea) decât să-l critici pe Crin Antonescu în ziarul lui Patriciu și de sub editorialul lui Pleșu. E știut de la Dilema Veche că domnul Vasilescu debordează de couraj în a apăra onoarea unor feciorelnici intelectuali de casă (cum ar fi imaculatul numarator de voturi Sever Voinescu) și în a se stârni cu vocea sa stinsă, de polemist improvizat,  împotriva inamicilor din opoziție, când misia o cere. (mai mult…)
continuare...

Mihăieș ca Pleșiță

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat "Ura liber - consimtita", articol ce poate fi citit accesand linkul )   Derizoriu. Aceeași sleieală reîncălzită. Același Mihăieș ce și-a pierdut periuța de dinți și de respirația căruia trebuie să te ții departe, mai ales dacă suferi de ficat și ești vulnerabil la miasme. (mai mult…)
continuare...

Cu Băsescu sau împotriva lui?

 (Comentariu postat partial la articolul lui Dinu Patriciu din Adevarul, intitulat : Abureli macroeconomice", articol ce poate fi citit accesand linkul )   Marele merit al articolului de azi este titlul: "žAbureli macroeconomice"! El caracterizează perfect saptamanalele lui DP de la această rubrică. Nimic concret, nimic aplicabil imediat, nimic revelator, doar generalități și idei împrumutate din lumi complet diferite de a noastră.  Afirmația autorului cum că "žsingurele lucruri care ne lipsesc sunt viziunea și curajul"Â  îmi amintește de modestia pretențiilor adolescentului Balzac care își dorea doar 3 lucruri de la viață: iubire, glorie și bani. Doar atât. O nimica toată, nu-i așa? (mai mult…)
continuare...
12