Sebastian Lăzăroiu și riscul de pandemie

În România pervertită de azi există oameni cu un IQ peste medie care gândesc cam așa: dacă tâmpiții și borfașii prosperă în țara asta, atunci inteligența mea, care o depășește cu mult pe a lor, de ce nu ar fi  în stare să găsească o soluție pentru a mă propulsa și pe mine în tăriile promiscuei lor performanțe? (mai mult…)
continuare...

Câteva citate remarcabile: Aneta Bogdan „“ Branding pe frontul de Est

Cum am promis intr-o postare anterioară, revin cu  o pagină de extrase din cartea "“ eseu a Anetei Bogdan. Bogdan, Aneta, Branding pe frontul de Est "“ Despre reputatie, împotriva curentului , Brandient, 2011   Sper ca autoarea, atât de atentă și sensibilă la fondul și nuanțele unor cuvinte precum copyright, marcă, brand, să nu se supere pe mine că îmi permit, în completarea și exemplificarea unor idei din postarea anterioară, să apelez la aceste scurte citate. O fac cu admirație și bunăcredință. (mai mult…)
continuare...

Un autor șlefuit „pentru export” și cartea sa de uz intern: Aneta Bogdan: „Branding pe frontul de Est”

Stăteam întinși alături, pe șezlongurile scurtei noastre vacanțe plănuită ca o evadare. Fiecare cu lecturile sale, fiecare cu tehnicile proprii de decuplare și cuplare la altceva. Din când în când soția mea scotea câte o exclamație: "ce tare", "nu se poate", "exact ca nouă", "fii atent". Urma apoi un citat cu voce tare și toată construcția mea de izolare dorită etanșă, tot închipuitul meu clopot de sticlă, se făcea țăndări. (mai mult…)
continuare...

Diferența dintre „m-am înșelat” și „m-au înșelat”.

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat "Peisaj dupa isterie", articol ce poate fi citit accesand linkul ) În ultima vreme Mircea Cărtărescu a spus de multe ori că s-a înșelat. Când însă a încercat să explice în ce fel "s-a înșelat", de fiecare dată a lăsat să se înțeleagă că, de fapt, "a fost inșelat". (mai mult…)
continuare...

Bravada poltronilor

(Acest comentariu a fost publicat la editorialul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat "Liberalii ca aperitiv", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Mircea Mihăieș este, cum ar zice francezii, un "costaud". Cu sacoul XXL veșnic desfăcut peste burtă și pârâindu-i mucegăit pe la subsuori, frizat cu cărare la mijloc și cu obrazul neras, cu o privire șireată și mereu la pândă, pare croit pentru a triumfa la castinguri vizând parodii de bodyguarzi de interlopi. (mai mult…)
continuare...