Săracul domnu”™ Mihăieș

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat " Cota unica de nerusinare" , editorial ce poate fi citit accesand linkul  )   Nici nu ne închipuim noi cât de greu îi poate fi lui Mircea Mihăieș să sufle în goarna îmbărbătării când calul de sub el abia se mai târâie, agonizând spasmodic, si nu spre vreo direcția izbăvitoare ci de-a dreptul spre abator și fabrica de mezeluri. (mai mult…)
continuare...

Ignoranță + morgă + oportunism

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu, intitulat "Mergem intr-o directie gresita?", editorial ce poate fi citit accesand linkul  ) În 2002 Gabriel Liiceanu (Ușa Interzisă)  îl caracteriza pe Mircea Cărtărescu drept întruchiparea unui  mariaj robust între ignoranță și morgă. De atunci lucrurile au evoluat și acestui mariaj de tip homosexual (conform genurilor gramaticale) i s-a adăugat un EL: oportunismul. Pentru care folosirea limbii în complementaritate cu  părțile tari, mă refer la coate, evident, și la datul din ele, a devenit ingredientul cel mai prețuit de evaluatorii - juisori. (mai mult…)
continuare...

Editorialist sau propagandist?

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Sabinei Fati, intitulat "Cum a ajuns Felix presedintele USL", editorial ce poate fi citit accesand linkul )  COMENTARIU CENZURAT POLITIC DE ROMANIA LIBERA Scriind editoriale, doamna Fati ar trebui să știe că i s-a ridicat ștacheta de simplu propagandist. Sigur, în condiția dânsei de promovată ca Oprea de la Apărare, pentru meritul de a fi cel puțin la fel de obedientă pe cât este de vulnerabilă, orice pas greșit, orice acces de obiectivitate față de puterea care a numit-o, poate însemna retrogradarea la condiția anterioară de scrib. (mai mult…)
continuare...

Scuze, Fărâmiță Lambru!

(Comentariu postat partial la articolul din Adevarul al lui Andrei Plesu intitulat "Lectiile istoriei", articol ce poate fi citit accesand linkul )   De când și-a transferat gimnastica de înviorare în câmpul gravitațional de comportament folcloric al lui Traian Băsescu, Andrei Pleșu aduce tot mai mult, ca stil, cu Fărâmiță Lambru. Improvizează cu măiestrie în exprimare, pe orice temă, după ureche. Textele sale, precum bașii din acordeonul lui Fărâmiță, ies armonioase și pe gustul chefliilor care-l ascultă cu mâna la teșcherea. Dacă le analizezi însă pe fond, ca valoare de document, sunt manieriste și inconsistente. (mai mult…)
continuare...

Bulă de la ICR

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat "Sindicalism si monarhie", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Poza de editorialist a lui Mircea Mihăieș ni-l înfățișează pe acest personaj într-un chip simbolic: omul are și barbă dar este și nebărbierit. Iată cum barba devine astfel un important decriptor caracterologic. (mai mult…)
continuare...